Hvordan overføre data fra en Galaxy-telefon med ødelagt skjerm

Hvis skjermen på Galaxy-telefonen er ødelagt og du ikke kan se eller berøre skjermbildet og betjene enheten, men trenger å overføre data, kan du koble telefonen til en ekstern skjerm (monitor, TV, etc.) og bruke skjermspeiling. Du vil også trenge mus og tastatur til å betjene enheten, slik at du kan overføre data.

En Galaxy-telefon med skadet skjerm som kobles til en ekstern skjerm.

Merk: For at du skal kunne fullføre denne prosessen, må Galaxy-smarttelefonens operativsystem være Android 12 eller høyere og telefonen må i tillegg støtte DisplayPort.

Før du kan overføre data fra den gamle, skadde telefonen til den nye Galaxy-telefonen, må du sjekke at du har alt nødvendig utstyr og at det er satt opp riktig.

Nødvendige elementer:

• Smarttelefon med ødelagt skjerm (Android 12 eller nyere, kompatibel med DisplayPort)
  • Ny smarttelefon som dataene skal flyttes til
  • USB-C til HDMI-hub-adapter (med USB-A-port)
  • Ekstern skjerm (med HDMI-støtte)
  • HDMI-kabel
  • Kablet USB-mus
  • Kablet USB-tastatur

Merk: Ingen av følgende elementer er inkludert ved kjøp av en Galaxy-telefon: USB-C til HDMI-hub-adapter, ekstern skjerm, HDMI-kabel, kablet USB-mus, kablet USB-tastatur.

Trinn 1. Koble en skjerm (TV), mus og tastatur til HDMI-hub-adapteren (ikke inkludert) på enheten. Hold deretter nede volum opp- og ned-knappen på smarttelefonen og koble den til HDMI-hub-adapteren. Slipp volumknappen når telefonen og adapteren er sammenkoblet.

En Galaxy-telefon, tastatur, mus og skjerm koblet til HDMI-adapter.

Trinn 2. Når telefonen og den eksterne skjermen er sammenkoblet, vil enten telefonskjermen bli speilet på den eksterne skjermen, eller så vil Samsung DeX-skjermen vises. Etter at du har låst opp eller avsluttet DeX, kan du begynne å sikkerhetskopiere data med Smart Switch.

En skjerm som speiler en smarttelefonskjerm. En skjerm som speiler en smarttelefonskjerm.

Skjermbilde 1. Hvis telefonskjermen er speilet, låser du den opp med musen eller tastaturet og starter Smart Switch-appen.

Samsung DeX-meny på en skjerm. Samsung DeX-meny på en skjerm.

Skjermbilde 2. Hvis Samsung DeX-skjermen vises, velger du Apper i nederste, venstre hjørne > Trykk på Lukk DeX når du vil bytte til speilet skjerm og starte Smart Switch-appen.

Merk: Når skjermbildet for startoppsett for DeX vises, trykker du på ESC på tastaturet eller (Windows + Backspace) og lukker det.

Når du oppdager at du må flytte data én telefon til en annen, gjør Smart Switch-appen overføringen til en raskere og enklere prosess.

Overfør datasiden i Smart Switch-appen. Overfør datasiden i Smart Switch-appen.

Trinn 1. (Ny enhet) Åpne Smart Switch-appen > Velg Motta data.

Velg en kilde-siden i Smart Switch-appen. Velg en kilde-siden i Smart Switch-appen.

Trinn 2. (Ny enhet) Velg Galaxy/Android.

Koble til-siden ved hjelp av Smart Switch-appen. Koble til-siden ved hjelp av Smart Switch-appen.

Trinn 3. (Ny enhet) Velg Trådløs.

Bekreftelsesside for tilkobling. Bekreftelsesside for tilkobling.

Trinn 4. (Gammel enhet) Velg Koble til for å autorisere telefonforbindelsen.

Velg data du vil overføre-siden ved hjelp av Smart Switch. Velg data du vil overføre-siden ved hjelp av Smart Switch.

Trinn 5. (Ny enhet) Velg data som skal overføres > Trykk på Neste.

Dataoverføringsresultater-siden. Dataoverføringsresultater-siden.

Trinn 6. (Ny enhet) Trykk på Neste for å fullføre dataoverføringen.

Merk: Hvis telefonen ikke slår seg på og er uresponsiv, eller hvis du har problemer med å skaffe de nødvendige elementene, kan du ta kontakt med eller besøke et Samsung Service Center og får mer hjelp. Du må kanskje ta med en telefon du kan overføre data fra den ødelagte enheten til, når du drar dit.