Bruk Samsung Galaxy SmartTag og SmartTag+

SmartTag being placed on a luggage

Er du glemsom? Har du noen gang forlagt noe viktig? Det skjer med de beste av oss. Eller du har kanskje et kjæledyr som vandrer mye i gatene. Med den nye Samsung Galaxy SmartTag og SmartTag+ trenger du uansett ikke å få panikk. Disse høyteknologiske sporerne kan festes til en gjenstand og spores med SmartThings-appen. Og det beste av alt? Du trenger ikke betale for den grunnleggende sporingstjenesten.

Merknad: Samsung Galaxy SmartTag og SmartTag+ er kompatible med Galaxy-telefoner og nettbrett med den nyeste versjonen av SmartThings-appen.

For å spore og søke etter din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ eksternt, må du koble den til SmartThings. Etter noen få minutter får du en pålitelig måte å spore viktige artikler på. Følg veiledningen nedenfor for å koble din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ til SmartThings.

1.  Åpne SmartThings-appen og trykk på knappen på Galaxy SmartTag.

2. En popup-melding vises når Galaxy SmartTag påvises; velg Legg til nå.

Merknad: Hvis ingen popup-melding vises, trykk på Enheter, Legg til(plusstegnet) og trykk deretter på Legg til enhet. Trykk på fanen Etter merkeog velg deretter Samsung. Trykk på Tagg/Sporer og trykk deretter på Galaxy SmartTag.

Legg til nå uthevet i SmartThings-appen

3. Velg sirkelen og trykk på Enig.

4. Trykk på Start. Velg ønsket Sted og Rom for enheten hvis du blir bedt om det.

Valgboksene for Sted og Rom i SmartThings-appen

5. Trykk på knappen midt i Galaxy SmartTag. Enheten vil avgi en lyd for å bekrefte at den er i paringsmodus.

6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre tilkobling.

7. Når du er ferdig, vil enheten være tilgjengelig i SmartThings-appen og vises i Finn-funksjonen i SmartThings. Se neste del for informasjon om sporing av Galaxy SmartTag med SmartThings Find.

Når du er i en knipe og ikke finner din Galaxy SmartTag, vil det være godt å vite at det finnes flere måter å finne den på.

1. Åpne SmartThings-appen, trykk på fanen Enheter, og trykk deretter på Hjem-ikonet.

2. Velg ønsket sted og sveip gjennom rommene for å finne taggen din.

3. Velg din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ og velg deretter Vis kart.

4. Da åpnes SmartThings Find. Med denne funksjonen kan du spore Galaxy SmartTag og andre mobilenheter som er lagt til i SmartThings-kontoen din. Hvis den oppdages, vises omtrent hvor SmartTag ligger.

SmartTag-enhetskartet med alternativene Søk i nærheten, Naviger og Ring i SmartThings-appen

Hvis du fortsatt ikke kan finne den, kan du bruke disse tilleggsalternativene for å finne nøyaktig hvor den ligger:

• Søk i nærheten: Bruk dette til å hjelpe deg å finne enheten når du vet den er i nærheten. Du vil få vite om signalet fra Galaxy SmartTag er svakt eller sterkt. Det grønne området blir større etter hvert som du nærmer deg enheten og signalet blir sterkere.
  • Naviger: Bruk denne funksjonen når det vises på kartet hvor enheten ligger, men du er usikker på hvordan du skal nå den. Da fås opp enhetens plassering i Google Maps, så du kan navigere til den med GPS.
  • Ring: Trykk på dette for at Galaxy SmartTag skal avgi en pipelyd. Den vil fortsette å ringe til du trykker på Stopp. Denne funksjonen er utmerket hvis du vet at enheten er i nærheten og trenger litt mer tid til å finne den.

Når Galaxy SmartTag eller SmartTag+ er koblet til telefonen din eller nettbrettet, kan du trykke på knappen på taggen for å kjøre en Rutine. Du skal bare sette opp handlinger for din Galaxy SmartTag i SmartThings-appen.

1. Åpne SmartThings-appen og trykk deretter på fanen Enheter.

2. Trykk på Hjem-ikonet og velg ønsket sted. Sveip gjennom rommene for å finne din Galaxy SmartTag eller SmartTag+, så velger du den.

3. Sveip til og trykk på Trykket for å velge hva som skjer når du trykker på knappen på Galaxy SmartTag.

Merknad: Du kan også trykke på Holdt for å velge hva som skjer når du trykker på knappen og holder den inne.

Automatiseringsalternativ for taggen

4. Trykk på Legg til (plusstegnet) og velg funksjonen du vil bruke. Du kan for eksempel trykke på Kontroller enheter, Varsle noen eller Kjør scener.

Plussikonet uthevet i SmartTag, innstilling Trykket

5. Følg instruksjonene på skjermen for å sette opp funksjonen og trykk deretter på Neste.

6. Velg handlingen for Rutine, for eksempel å slå på et lys.

7. Når du er ferdig, trykk på Lagre for å lagre Rutinen.

Hvis du ikke lenger vil bruke din Galaxy SmartTag, må du først fjerne den fra funksjonen SmartThings Find.

1. Åpne SmartThings-appen, trykk på Liv-fanen og velg deretter SmartThings Find-kortet.

2. Trykk på Meny-ikonet nederst til høyre, trykk på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene) og trykk på Angi favoritt.

3. Velg bort Galaxy SmartTag og enhver annen enhet du ikke ønsker skal vises i SmartThings Find, og trykk på Lagre.

4. Taggen og enheten(e) vil ikke lenger spores i SmartThings Find.

De forrige punktene sletter bare taggen fra SmartThings Find. For å fjerne Galaxy SmartTag helt fra SmartThings-appen:

1. Åpne appen og trykk på fanen Enheter-appen, og trykk deretter på Hjem-ikonet. Velg ønsket sted og sveip gjennom rommene for å finne taggen din.

2. Trykk på taggen din og hold den inne, og trykk deretter på Rediger.

3. Trykk på Slett enhet, trykk deretter på Slett for å bekrefte.

Slett det uthevede i SmartThings-appen

Galaxy SmartTag bruker et CR2032-batteri, som er et lite litiumbatteri formet som en mynt. Det er samme type batteri som vanligvis brukes i armbåndsur. Du trenger med andre ord ikke lade det.

Avhengig av din bruk og andre faktorer, kan CR2032-batterier vare i ca. et år, så du trenger ikke tenke på at du må bytte det på en stund.

For å se nivå på batteriet, åpne SmartThings-appen, velg din Galaxy SmartTag; gjeldende batterinivå vises nederst på skjermen.

Du kan lett bytte ut batteriet hvis det er tomt. Da gjør du bare følgende:

SmartTags brukergrensesnitt i SmartThings-appen viser batterinivået

1. Sett inn fingertuppen din eller en flat gjenstand (som et gitarplekter eller kredittkort) i hakket nederst på Galaxy SmartTag og trekk til den åpnes.

Åpne Samsung SmartTag for batteri

2. Ta ut det gamle batterietog sett i et nytt innen ti sekunder.

3. Klikk deretter dekselet tilbake på plass

Du kan utføre en tilbakestilling hvis din Galaxy SmartTag ikke virker som den skal, eller hvis du tenker å koble den til en annen telefon. For å gjøre det må du fysisk ta ut og sette inn batteriet igjen.

1. Først åpner du batteridekselet på Galaxy SmartTag. For å gjøre dette, sett inn fingertuppen din eller en flat gjenstand (som et gitarplekter eller kredittkort) i hakket nederst på Galaxy SmartTag og trekk til batteridekselet løsner.

2. Ta ut batteriet og trykk og hold inne knappen midt på Galaxy SmartTag.

Battery being removed from SmartTag

3. Sett inn batteriet igjen mens du holder knappen inne.

Merknad: Gjenta denne prosedyren hvis enheten avgir en lyd like etter at batteriet er satt inn.

4. Hold knappen inne i fem sekunder og slipp.

5. Klikk batteridekselet på taggen på plass igjen. Enheten skal nå være tilbakestilt.

Battery cover being snapped back on SmartTag

6. Hvis du planlegger å koble Galaxy SmartTag til en annen telefon, må du først fjerne den fra SmartThings-appen. Naviger til SmartThings på telefonen din og åpne den, trykk deretter på Enheter-fanen og trykk på Hjem-ikonet. Velg ønsket sted og sveip gjennom rommene for å finne taggen din.

7. Trykk på taggen din og hold den inne, og trykk deretter på Rediger.

8. Trykk på Slett enhet, trykk deretter på Slett for å bekrefte. Nå vil Galaxy SmartTag fjernes helt fra SmartThings, og du kan legge til tilbake eller legg den til på en annen telefon hvis du ønsker det.

9. Hvis du fortsatt har problemer med Galaxy SmartTag etter at prosedyren over er utført, ta kontakt med Samsung Support.

Merknad: Samsung Galaxy SmartTag+ er kompatibel med Android OS 8.0 eller høyere. For å bruke AR finn-funksjonen, må imidlertid Galaxy-telefonen din eller nettbrettet støtte Android 11 eller nyere. Funksjonen er tilgjengelig for øyeblikket på Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra og Z Fold 2. iOS-enheter og tredjeparters Android-enheter støttes ikke.

Galaxy SmartTag+ ligner på Galaxy SmartTag, men den gir også muligheten til å finne det du har mistet med utvidet virkelighet (AR) via Ultra-bredbåndteknologi. Denne funksjonen bruker kameraet på telefonen din til å spore nøyaktig hvor Galaxy SmartTag+ ligger hvis den befinner seg innenfor 15 meter. Derfor er den nyttig hvis du har mistet en gjenstand hjemme eller i nærheten.

1. Når du har koblet Galaxy SmartTag+ til SmartThings-appen på telefonen eller nettbrettet, åpner du appen og trykker på Liv-fanen. Trykk på SmartThings Find-kortet

2. Forsikre deg om at du har valgt Galaxy SmartTag+, og trykk deretter på Søk i nærheten.

3. Vent i noen sekunder og trykk deretter på Finn med kameraet.

Merknad: Alternativet Finn med kameraet vises kanskje ikke hvis signalet er for svakt.

1.   Det er mulig du må gi tillatelse før kameraet åpnes. Pek deretter enheten din rundt omkring i området rundt deg.

2.   Hvis signalet er sterkt nok, ser du piler på skjermen som peker deg i riktig retning når du nærmer deg Galaxy SmartTag+.

Telefon som bruker AR til å finne noen nøkler som er mistet

1.   Trykk på musikknote-ikonet for at Galaxy SmartTag+ skal ringe, så den blir enklere å finne.

2.   Hvis du kommer tilstrekkelig nær Galaxy SmartTag+ og gjenstanden du har mistet, vises en popup-melding som forteller deg at den er i nærheten.

Hvilke enheter er kompatible med Galaxy SmartTag+?

Galaxy SmartTag+ er kompatibel med Android OS 8.0 eller nyere. For å bruke AR finn-funksjon, må imidlertid Galaxy-telefonen din eller nettbrettet støtte Android 11 eller nyere. Funksjonen er tilgjengelig for øyeblikket på Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra og Z Fold 2. Tredjeparters Android-enheter og iOS-enheter støttes ikke.

Hvorfor tappes batteriet raskt på min Galaxy SmartTag+?

Batteriet kan tappes raskere hvis du ofte bruker AR finn-funksjonen, eller hvis Galaxy SmartTag+ har ligget uten tilsyn over lengre tid.

Hvordan bruker jeg AR finn-funksjon med kameraet?

Koble først Galaxy SmartTag+ til SmartThings-appen på telefonen eller nettbrettet ditt. Åpne deretter appen, trykk på Liv-fanen og trykk på SmartThings Find-kortet. Trykk Søk i nærheten og pek deretter enheten din omkring området rundt deg. Hvis du kommer nær nok gjenstanden du har mistet, aktiveres Galaxy SmartTag+. Du vil også se grønne og svarte piler på skjermen når du nærmer deg Galaxy SmartTag+.

Hva er driftsbetingelsene for AR finn-funksjonen?

Telefonen eller nettbrettet ditt må støtte Ultra-bredbåndsignaler for å bruke AR finn-funksjonen. Funksjonen virker kanskje ikke på steder der det er vanskelig å motta signaler, som bagasjerom i bil, skuffer av stål, trange steder innendørs og andre innelukkede steder. Det vil kanskje heller ikke virke hvis enheten er montert eller peker i motsatt retning av Galaxy SmartTag+.

Hva er ca.-avstanden for AR finn-funksjonen?

AR funn kan finne Galaxy SmartTag+ innen 15 meter fra telefonen eller nettbrettet ditt.