Bruk Samsung Cloud til å sikkerhetskopiere og gjenopprette data til Galaxy-enheten

Med både personlig og forretningsinformasjon lagret på enkeltpersoners telefoner, er det lurt å sikkerhetskopiere slike data til et trygt sted som Samsung Cloud. Du vil kunne synkronisere alt du lagrer på tvers av Galaxy-enheter, samt opprette gjenopprettingspunkter slik at du aldri mister informasjon som er viktig for deg.

En Galaxy-telefon som ligger flatt med Samsung-applogoer som svever av skjermen på telefonen.

Elementer inkludert i sikkerhetskopi/gjenoppretting er:

• Telefon: samtale- og meldingshistorikk
  • Meldinger: forbedrede meldinger, multimedia-meldinger og tekstmeldinger (enkelte store filer kan ikke sikkerhetskopieres)
  • Kontakter (lagret på enheten): kontakter, e-postadresser og visittkort
  • Kalender (lagret på enheten): timeplaner, hendelser og oppgaver
  • Klokke: alarmer, verdensklokke og tidtakere
  • Innstillinger: innstillinger for innstillinger, ringetoner (unntatt standard ringetoner), alternativer for Samsung-tastatur, Wi-Fi-innstillinger, tilkoblede Bluetooth-enheter, innstillinger for ansiktsgjenkjenning, innstillinger for fingeravtrykk og alltid på-skjerm
  • Startskjerm: oppsett, bakgrunnsbilder (unntatt standard bakgrunnsbilder) og innstillinger for Samsung DeX
  • Apper: Installasjonsfiler og Samsungs appinnstillinger
  • Lydopptaker: opptak
  • Data du kan sikkerhetskopiere kan variere, avhengig av operativsystemet eller telefonversjonen.

Sikkerhetskopiere Galaxy-enheter til Samsung Cloud vil kopiere data (slik som kontakter, meldinger og innstillinger) til et trygt lagringsområde som du kan få tilgang til fra hvilken som helst Galaxy-enhet.

Samsung app-startskjerm Samsung app-startskjerm

Trinn 1. Gå til og åpne Samsung Cloud-appen.

Startskjermbilde i Samsung Cloud Startskjermbilde i Samsung Cloud

Trinn 2. Velg Sikkerhetskopier data.

Merk: På dette skjermbildet kan du også trykke på bryterne for valg av elementer du ønsker å sikkerhetskopiere automatisk. For at automatisk sikkerhetskopiering skal fungere, må enheten være tilkoblet strøm med skjermen av, og være koblet til Wi-Fi.

Skjermbilde for sikkerhetskopiering av data Skjermbilde for sikkerhetskopiering av data

Trinn 3. Velg hvilke elementer du vil sikkerhetskopiere til Samsung Cloud > trykk på Sikkerhetskopier nå.

Skjerm for bekrefting av fullført sikkerhetskopiering av data Skjerm for bekrefting av fullført sikkerhetskopiering av data

Trinn 4. Trykk på Ferdig.

Med data sikkerhetskopiert i Samsung Cloud, kan du gjenopprette Galaxy-telefonen hvis du trenger å tilbakestille den til fabrikkinnstillinger, eller du kan overføre filene når du setter opp en ny Galaxy-enhet.

Startskjermbilde for Samsung app Startskjermbilde for Samsung app

Trinn 1. Gå til og åpne Samsung Cloud-appen.

Startskjermbilde for Samsung Cloud Startskjermbilde for Samsung Cloud

Trinn 2. Velg Gjenopprett data.

Skjermbilde som viser de nyeste sikkerhetskopiene fra ulike enheter Skjermbilde som viser de nyeste sikkerhetskopiene fra ulike enheter

Trinn 3. Velg en sikkerhetskopi du vil gjenopprette data fra.

Skjermbilde som viser hvilke data som kan gjenopprettes Skjermbilde som viser hvilke data som kan gjenopprettes

Trinn 4. Velg hvilke data du vil gjenopprette > trykk på Gjenopprett.

Skjermbilde for bekreftelse av fullført gjenoppretting av data Skjermbilde for bekreftelse av fullført gjenoppretting av data

Trinn 5. Trykk på Ferdig.

En del av det å holde dataene trygge, er å synkronisere dem med Samsung Cloud, slik at de lagres automatisk i skyen uten at du trenger å sikkerhetskopiere manuelt. Når du skal aktivere denne funksjonen, må du være logget inn på Samsung-kontoen og sørge for at funksjonen for synkronisering er på.

Elementene som kan synkroniseres med Samsung Cloud omfatter:

• Kalender-app (Samsung-konto): Kalender, Oppgaver
  • Kontakter-app (Samsung-konto): kontakter, e-postadresser, visittkort
  • Bluetooth: Registrerte Galaxy Home-høyttalere, Galaxy Buds
  • Påminnelser: Påminnelser
  • Samsung Internet: bokmerker, lagrede sider, åpne faner og hurtigstartsnarveier
  • Samsung Notes: Notater og annen data
  • Samsung Pass: Påloggingsinformasjon
  • Wi-Fi: Lagrede Wi-Fi-nettverk
  • AR-emoji: Emojier og elementer du designer selv
  • Samsung Health: Profilinformasjon, målinger av kroppssammensetning, treningsøkter, måltider, vanninntak, søvninformasjon og utfordringer og informasjon fra tilkoblede enheter
  • Galleri-app: bilder, videoer og historier

* Kontakter og kalendere satt opp med Google-kontoen vil ikke bli synkronisert.

Startskjermbilde for Innstillinger Startskjermbilde for Innstillinger

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Kontoer og sikkerhetskopi.

Skjermbildet Kontoer og sikkerhetskopi Skjermbildet Kontoer og sikkerhetskopi

Trinn 2. Velg Administrer kontoer.

Liste over kontoer telefonen er koblet til Liste over kontoer telefonen er koblet til

Trinn 3. Velg Samsung-kontoen.

Skjermbilde for Samsung-konto Skjermbilde for Samsung-konto

Trinn 4. Velg Synkroniser konto.

Apper som kan synkroniseres til Samsung Cloud Apper som kan synkroniseres til Samsung Cloud

Trinn 5. Velg hvilke elementer som skal synkroniseres ved å trykke på bryterne, og du er ferdig.

Merknader:

• Filer som er større enn 1 GB kan ikke sikkerhetskopieres til Samsung Cloud.
  • Kostnader kan påløpe ved bruk av andre datanettverk enn Wi-Fi.

Notater:

• Avhengig av land og mobiloperatør, kan det hende at land eller modeller ikke støtter Samsung Cloud, eller kanskje bare støtte enkelte elementer. Nøyaktig informasjon finner du i Samsung Cloud-appen på enheten din.
  • Se denne artikkelen hvis du vil lære hvordan du bruker Smart Switch-appen til å sikkerhetskopiere og gjenopprette dataene på Galaxy-enheten.