Oplossen van problemen met de slimme afstandsbediening als deze niet werkt

Als je problemen met je Samsung slimme afstandsbediening hebt, bekijk dan de onderstaande aanwijzingen.

Werkt je slimme afstandsbediening niet met je Samsung TV? Mogelijk is je afstandsbediening niet met je TV verbonden, of moet de batterij opgeladen of vervangen worden.

Controleer of er een folie op de zonnecel aan de onderkant van je Samsung slimme afstandsbediening zit. Dit folie moet worden verwijderd om de afstandsbediening goed te laten werken.

De TV gebruiken met de slimme afstandsbediening van Samsung

Opmerking:  De afbeeldingen, knoppen en functies van je slimme afstandsbediening van Samsung kunnen verschillen afhankelijk van jouw model of geografische locatie.

Stap 1. Probeer met de camera van je smartphone een foto te maken van de voorkant van je afstandsbediening. Als je een iPhone-gebruiker bent, kun je gemakkelijk je camera aan de voorkant gebruiken om dit te controleren.

Stap 2. Controleer of je de infraroodsignalen van de camera van je smartphone kunt zien. Als dat het geval is dan werkt je afstandsbediening zoals het hoort. Als je slimme afstandsbediening werkt, controleer dan of deze goed gekoppeld is met je TV.

Het infraroodsignaal controleren op de afstandsbediening

Stap 3. Als je de infraroodsignalen niet kunt zien, laad dan je slimme afstandsbediening op via de USB-poort (C-type) aan de onderkant of draai de afstandsbediening om zodat de zonnecel zichtbaar wordt. Als je afstandsbediening batterijen heeft, vervang deze dan voor nieuwe. Als je afstandsbediening dan nog niet werkt, is deze mogelijk kapot. Ga dan naar het dichtstbijzijnde servicecenter.

Als je je tv voor het eerst aanzet, moet je Samsung slimme afstandsbediening automatisch met je tv worden gekoppeld. Als je Samsung slimme afstandsbediening niet automatisch met je tv wordt gekoppeld, volg dan de onderstaande aanwijzingen.

Stap 1. Houd, terwijl de tv aanstaat, zowel de terugknop als de knop Afspelen/Pauzeren langer dan 3 seconden ingedrukt.

Koppelen van je afstandsbediening stap 1

Stap 2. Het koppelen van de TV en de afstandsbediening begint. Volg de instructies op het scherm om het koppelen te vervolgen.

Koppelen van je afstandsbediening stap 2

Opmerking: Zorg ervoor dat je je Samsung slimme afstandsbediening binnen de 6 m van je TV gebruikt. De bruikbare afstand kan variëren afhankelijk van de draadloze of omgevingsomstandigheden.

Volg onderstaande aanwijzingen om de status van het batterijniveau van je slimme afstandsbediening te controleren.

Stap 1. Druk op de knop Home op je afstandsbediening en ga naar Menu.

Stap 2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.

Controleren van het batterijniveau stap 2

Stap 3. Selecteer Algemeen & Privacy > Stroom- en energiebesparing.

Controleren van het batterijniveau stap 3

Stap 4. Selecteer Beschikbare batterij afstandsbediening

Controleren van het batterijniveau stap 4

Opmerking:

• Deze functie wordt alleen ondersteund door de slimme afstandsbediening met zonnecel van Samsung.
  • Het menunavigatiepad kan verschillen afhankelijk van het model van je TV.

Als het niveau van de batterij laag is, functioneert je slimme afstandbediening mogelijk niet goed of reageert traag.

Snel opladen met een USB-C-stekker

Stap 1. Verbind de USB-C-kabel met de poort aan de onderkant van de afstandsbediening.

Stap 2. Het LED-lichtje aan de voorkant van de astandsbediening brandt zodra het opladen begint en is uit als het opladen is voltooid.

Een USB-stekker gebruiken

Opmerking:

• Gebruik de afstandsbediening niet tijdens het opladen om sneller op te laden en voor maximale gebruikstijd.
  • Een USB-C-kabel en oplader zijn niet inbegrepen.

Milieuvriendelijk opladen met zonnecellen

Als je de slimme afstandsbediening niet gebruikt, draai deze dan om zodat de zonnecel bloot komt te liggen en plaats de afstandsbediening in direct natuurlijk licht of onder een lamp. Hierdoor wordt de gebruikstijd van de slimme afstandsbediening verlengd.

Opladen met zonnecellen

Opmerking: Zorg ervoor dat de afstandsbediening niet op een verkeerde plaats ligt tijdens het opladen via de zonnecellen.

Als je Samsung slimme afstandsbediening niet goed werkt wanneer je tv kijkt terwijl deze is aangesloten op een set-top box of andere externe apparaten, probeer dan je TV te bedienen met de afstandsbediening van het externe apparaat. Stel een universele afstandsbediening in om externe apparaten te bedienen met de afstandsbediening van je TV.

• Druk op de knop  Home > Menu > Verbonden apparaat > Universele afstandsbediening

Opmerking:

• Deze functie wordt mogelijk niet ondersteund afhankelijk van het model of geografisch gebied.
  • Specifieke externe apparaten die zijn aangesloten op de TV ondersteunen de universele afstandsbediening mogelijk niet.
  • Plaats geen obstakels tussen het externe apparaat en de TV.  Dit kan leiden tot slecht verzonden signalen van de afstandsbediening.

Als je op een knop op de afstandsbediening drukt en de tv reageert vertraagd, kan dit komen door een instabiele draadloze netwerkverbinding en een laag wifi-signaal.

Probeer indien mogelijk de onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

• Verbind je TV met de router door een ethernetkabel
  • Verplaats de locatie van de wifi-AP/router
  • Test de sterkte van je wifi-signaal via de app van derden
  • Neem contact op met je Internet serviceprovider om de status van je wifi te controleren

Opmerking:

• Als je problemen hebt met je Samsung Smart TV, moet je altijd controleren of er software-updates beschikbaar zijn, omdat deze een oplossing voor je probleem kunnen bevatten.
  • Schermafbeeldingen en menu's van het apparaat kunnen variëren afhankelijk van het model van het apparaat en de softwareversie.