Wat te doen als Samsung Galaxy oortjes niet inschakelen of opladen

Als een van beide Galaxy-oortjes niet oplaadt of niet inschakelt, kan het probleem bij de oortjes zelf of de oplaadcase liggen. Het gebruik van een oplader die niet door Samsung is goedgekeurd, kan oplaadproblemen veroorzaken. Het is ook mogelijk dat de oortjes beschadigd zijn. Je kunt proberen de case volledig op te laden, de oortjes op schade te controleren of de oortjes opnieuw op te starten.

Afbeelding van de Galaxy Buds2 Pro die wordt opgeladen terwijl ze zijn aangesloten op een authentieke Samsung-oplader.

Controleer je apparaat

• Laad de Buds minstens 10 minuten op voordat je ze voor de eerste keer gebruikt.

• Zorg ervoor dat je de meegeleverde USB-kabel en een door Samsung goedgekeurde oplader gebruikt. Als je apparaat draadloos opladen ondersteunt, zijn de Buds compatibel met selecte Samsung QI-compatibele draadloze oplaadpads of telefoons die draadloos opladen delen.

• Controleer de oplaadstatus. Een knipperend rood licht geeft aan dat het apparaat niet correct oplaadt.

Stap 1. Controleer de oortjes en de oplaadcase op schade

• Controleer op gebroken, beschadigde, gebogen of losse onderdelen

• Als je schade, scheuren of andere problemen opmerkt, betekent dit dat je apparaat een externe impact heeft gehad. Dit kan de Buds en hun functies beïnvloeden.

• De oortjes ondersteunen geen waterdichte functie.

Stap 2. Herstart het aangesloten apparaat

• Herstart je Samsung Galaxy-apparaat door de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden.

Stap 3. Start de oortjes opnieuw op

• Plaats de oortjes in de overeenkomstige sleuven in de oplaadcase, sluit de deksel en verwijder de oortjes na 10 seconden of langer.

* De stappen voor het opnieuw opstarten van uw oortjes variëren afhankelijk van het model oortjes.

Opmerking: Als de oortjes zijn opgeladen en je nog steeds problemen ondervindt na het oplossen van problemen, neem dan contact op met een Samsung-servicecentrum.