Wat te doen als je Samsung Galaxy-apparaat onverwacht uitschakelt

Het kan ongemakkelijk en frustrerend zijn wanneer je Galaxy-apparaat onverwacht uitschakelt, vooral terwijl je het aan het gebruiken. Volg deze gids om te achterhalen wat de oorzaak is van het uitschakelen van je apparaat en hoe je kunt voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Een persoon die een Galaxy-apparaat horizontaal met beide handen vasthoudt, het scherm is uit.

1. Sluit apps die de meeste batterij verbruiken
Als je Galaxy-apparaat bijna leeg is, kunnen apps die meer stroom vereisen ervoor zorgen dat het onverwacht uitschakelt.

• Apps sluiten
Startscherm. Startscherm.

Stap 1. Tik op de Recents knop.

Onlangs geopende apps. Onlangs geopende apps.

Stap 2. Veeg omhoog op het scherm om een app te sluiten.

• Stel achtergrondgebruikslimieten in
Instellingen startscherm. Instellingen startscherm.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Batterij.

Scherm instellingen batterij. Scherm instellingen batterij.

Stap 2. Tik op Details weergeven.

Lijst van apps die batterij verbruiken. Lijst van apps die batterij verbruiken.

Stap 3. Selecteer een app uit de lijst om de batterijgebruikdetails te bekijken.

Informatie over batterijgebruik. Informatie over batterijgebruik.

Stap 4. Tik op de schakelaar om Limieten achtergrondgebruik in te schakelen.

Opmerking: Updates en meldingen kunnen worden vertraagd als je Limieten achtergrondgebruik inschakelt.

2. Controleer de aan/uit- of zijknoppen

• Verwijder eventuele hoes of accessoires die de knoppen van het apparaat kunnen bedekken.

• Door een bepaalde toetscombinatie meer dan 5 seconden ingedrukt te houden, wordt het apparaat uitgeschakeld.

• Controleer de aan/uit- of zijknoppen om ervoor te zorgen dat ze soepel bewegen. Wanneer je op de knoppen drukt, zou je een klein maar duidelijk klikgeluid moeten horen.

• Als een toets vastzit, kan dit ervoor zorgen dat de batterij snel leegraakt door het scherm vaak in en uit te schakelen.

3. Laad het apparaat op met een Samsung-oplader

Om stroom- en oplaadproblemen te voorkomen, wordt aanbevolen om een originele Samsung-oplader en USB-kabel te gebruiken om uw Samsung Galaxy-apparaat op te laden.

De functie Automatisch opnieuw starten helpt om je Samsung Galaxy-apparaat in goede staat te houden door je telefoon periodiek opnieuw op te starten. Het kan indien nodig worden ingeschakeld en uitgeschakeld en zal alleen plaatsvinden wanneer het apparaat niet in gebruik is.

Instellingen startscherm. Instellingen startscherm.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Apparaatonderhoud.

Apparaatonderhoud instellingen scherm. Apparaatonderhoud instellingen scherm.

Stap 2. Tik op Automatische optimalisatie.

Automatische optimalisatie instellingen. Automatische optimalisatie instellingen.

Stap 3. Tik op Automatisch opnieuw starten.

Automatisch opnieuw opstarten instellingen. Automatisch opnieuw opstarten instellingen.

Stap 4. Tik op de schakelaars om de functie Automatisch opnieuw starten in te schakelen of uit te schakelen en stel een schema in.

1. Open het stroommenu.

• Op apparaten met een standaard aan/uit-knop, druk en houd de Aan/uit knop ingedrukt totdat Veilige stand wordt weergegeven.

• Op apparaten zonder een Aan/uit knop, volg de onderstaande instructies:
Samsung Galaxy Snelle paneel. Samsung Galaxy Snelle paneel.

Stap 1. Veeg twee keer naar beneden op het scherm om het Snelle paneel te openen > Tik op het Power pictogram.

Energieopties. Energieopties.

Stap 2. Houd de Uitschakelen knop ingedrukt.

Veilige stand scherm. Veilige stand scherm.

Stap 3. Tik op Veilige stand.

2. Gebruik de telefoon om te bepalen of het probleem is opgelost. Als de telefoon normaal werkt, is een recent geïnstalleerde app waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

• Als het probleem is opgelost terwijl je in Veilige stand bent: je moet recent geïnstalleerde apps verwijderen.

• Als het probleem aanhoudt terwijl je in Veilige stand bent: je moet mogelijk een afspraak maken met een Samsung Servicecentrum.

3. Start het apparaat opnieuw op om terug te keren naar de normale bedrijfsmodus.