Wat te doen als het aanraakscherm van je Galaxy Watch niet werkt

Wanneer het aanraakscherm van je Galaxy Watch niet correct reageert of aanraakfouten optreden, raadpleeg dan de lijst met aanraaknavigatie-opties om te controleren of uw horlogescherm goed functioneert. Als je problemen met het aanraakscherm blijft ervaren, raadpleeg dan de onderstaande gids.

Een afbeelding van een vinger die het scherm van een Samsung Galaxy Ultra aanraakt.

Er zijn verschillende aanraaknavigatie-acties beschikbaar, zoals Tikken, Aanraken en vasthouden, Slepen, Dubbel tikken, Vegen en Spreiden en knijpen.

Afbeelding van een enkele tik met een vinger Afbeelding van een enkele tik met een vinger

Tik: Tik op het scherm om een pictogram of menu te selecteren om een app te openen of een functie te activeren.

Afbeelding van aanraken en vasthouden met een vinger Afbeelding van aanraken en vasthouden met een vinger

Aanraken en vasthouden: Raak het scherm 0,5 seconden of langer aan om een item te bewerken of extra opties te openen.

Afbeelding van slepen met een vinger Afbeelding van slepen met een vinger

Slepen: Druk en sleep je vinger naar de gewenste locatie op het scherm om pictogrammen of items te verplaatsen.

Afbeelding van dubbel tikken met een vinger Afbeelding van dubbel tikken met een vinger

Dubbel tikken: Dubbel tikken om in en uit te zoomen op het scherm in de Galerij of webbrowser.

Afbeelding van vegen met een vinger Afbeelding van vegen met een vinger

Veeg: Veeg over het scherm om naar een andere pagina of menu te gaan.

Afbeelding van spreiden en knijpen met twee vingers Afbeelding van spreiden en knijpen met twee vingers

Spreiden en knijpen: Spreid twee vingers uit elkaar of knijp om in en uit te zoomen op het scherm.

Wanneer er een probleem is met de aanraaknavigatie, zoals bevriezen of vertraging, start je je Galaxy Watch opnieuw op door deze uit en weer aan te zetten.

Schakel uit en aan

Snelle panel op een Galaxy Watch. Snelle panel op een Galaxy Watch.

Stap 1. Veeg omlaag om Snelinstellingen te openen > Tik op het Power pictogram.

Power-pictogram. Power-pictogram.

Stap 2. Tik op het Power pictogram om uit te schakelen.

Een afbeelding van de Galaxy Watch om de pols. Een afbeelding van de Galaxy Watch om de pols.

Stap 3. Houd de Home knop ingedrukt om het horloge aan te zetten.

Opmerking: Als het horloge niet uitschakelt, houd dan de Home-knop en de Terug-knop tegelijkertijd minstens 7 seconden ingedrukt totdat het horloge uit en weer aan gaat.

Resetten

Lijst van app-pictogrammen. Lijst van app-pictogrammen.

Stap 1. Veeg en tik op het Instellingen pictogram.

Galaxy Watch Instellingen scherm. Galaxy Watch Instellingen scherm.

Stap 2. Veeg naar en tik op Algemeen.

Galaxy Watch Resetten optie. Galaxy Watch Resetten optie.

Stap 3. Tik op Resetten.

Let op:

• Voordat je je horloge terugzet naar de standaardinstellingen, zorg ervoor dat je je gegevens hebt geback-upt met de Galaxy Wearable-app.
  • Na een reset worden alle instellingen en aanpassingen teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

* Om automatisch een back-up voor je horloge te maken, moet het verbonden zijn met je Galaxy mobiele apparaat voordat je een reset uitvoert.

Opmerking: Als je nog steeds problemen ondervindt met je horloge, neem dan contact op met het Samsung Servicecentrum.