Wat te doen bij een te zwak signaal om te bellen op je Samsung Galaxy-apparaat

Als je een zwak signaal hebt, kan je mogelijk niet bellen of verbinding maken met internet. Probeer deze veelvoorkomende oplossingen voor een zwak of geen telefoonsignaal.

Galaxy-apparaatscherm dat een zwak signaal, het bel-pictogram en het internet-pictogram laat zien.

Externe oplossingen

Controleer je providerinstellingen

• Zorg dat je account actief is.
  • Zorg dat je geen gebruikslimieten hebt bereikt.
  • Neem contact op met je serviceprovider om te vragen naar mogelijke storingen.
  • Controleer of je je binnen het dekkingsgebied van je serviceprovider bevindt.
    * Dit kan per serviceprovider verschillen.

Verander van locatie

• Als je buiten bent:
    • Loop weg van hoge gebouwen
    • Ga naar hoger gelegen terrein
    • Vermijd parkeergarages

• Als je binnen bent:
    • Ga dicht bij een raam staan
    • Ga naar buiten

Verwijder accessoires
Accessoires van derden en hoesjes kunnen interfereren met de antenne, vooral als deze beweren het signaal te versterken. Verwijder ook alles wat op de USB-poort is aangesloten.

Start je apparaat opnieuw op
Door je apparaat uit en weer aan te zetten, worden alle actieve apps afgesloten en wordt de telefoon gedwongen opnieuw verbinding te maken met de zendmasten.

De instellingen van je apparaat controleren

Snelinstellingenpaneel. Snelinstellingenpaneel.

Stap 1. Open het paneel Snelinstellingen.
Zorg dat de volgende instellingen juist zijn ingesteld:
* Vliegtuigstand moet uitgeschakeld zijn
* Mobiele gegevens moet ingeschakeld zijn

Het startscherm Verbindingen. Het startscherm Verbindingen.

Stap 2. Open Instellingen > Selecteer Verbindingen > Selecteer Mobiele netwerken.

Het scherm Netwerkoperators. Het scherm Netwerkoperators.

Stap 3. Tik op Netwerkoperators > Tik op Automatisch selecteren.
* Deze optie wordt mogelijk niet ondersteund, afhankelijk van de provider.

Je SIM-kaart resetten

Het startscherm Verbindingen. Het startscherm Verbindingen.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Verbindingen > Selecteer SIM-beheer.

Het scherm SIM-beheer. Het scherm SIM-beheer.

Stap 2. Tik op de schakelaar naast SIM 1 > Tik op Uitschakelen.

Popupvenster dat vraagt om SIM 1 in te schakelen. Popupvenster dat vraagt om SIM 1 in te schakelen.

Stap 3. Tik nogmaals op de schakelaar > Tik op Inschakelen.

Controleer de fysieke SIM-kaart

Controleer of de SIM-kaart correct is geïnstalleerd en niet beschadigd is. Test zo mogelijk met een andere actieve SIM-kaart. Je serviceprovider kan hierbij helpen als je geen andere SIM-kaart hebt.

De netwerkinstellingen resetten

Het startscherm Algemeen beheer. Het startscherm Algemeen beheer.

Stap 1. Open Instellingen > Selecteer Algemeen beheer > Tik op Resetten.

Het scherm Resetten. Het scherm Resetten.

Stap 2. Selecteer Instellingen mobiel opnieuw resetten.

Opmerking: De gebruikte afbeeldingen zijn gesimuleerd voor illustratieve doeleinden en de daadwerkelijke UI kan variëren per OS-versie, serviceprovider, apparaatmodel, regio, enz.