De Samsung Galaxy ontgrendelen met een eerdere schermvergrendelingsmethode

Galaxy-apparaten hebben een functie waarmee je het scherm kunt ontgrendelen door een eerdere schermvergrendelingsmethode te gebruiken wanneer je je huidige PIN, wachtwoord of patroon voor het ontgrendelen van je apparaat bent vergeten.

Een schermvergrendelingspatroon op een Galaxy-apparaat.

Opmerkingen:

• De ontgrendelingsfunctie met een eerdere schermvergrendelingsmethode (PIN, wachtwoord of patroon) wordt ondersteund op Galaxy-modellen met One UI 6.1 of later.
  • Deze functie kan na het wijzigen van je pincode, wachtwoord of patroon één keer per schermvergrendelingstype worden gebruikt.
  • Na het wijzigen van je pincode, wachtwoord of patroon voor schermvergrendeling worden de vorige schermvergrendelingsgegevens 72 uur opgeslagen, waarna ze worden verwijderd.

Na 5 of meer mislukte pogingen om je apparaat te ontgrendelen, wordt de optie 'Wachtwoord/pincode/patroon vergeten' op het vergrendelingsscherm geactiveerd. Na het gebruik van de functie 'Wachtwoord/pincode/patroon vergeten' krijg je 3 kansen om je eerdere vergrendelmethode in te voeren, waarna er geen verdere pogingen meer zijn toegestaan.

Scherm met herstelkoppeling voor schermvergrendeling. Scherm met herstelkoppeling voor schermvergrendeling.

Stap 1. Tik op Pincode vergeten? wanneer de link verschijnt.

* De link verwijst naar je schermvergrendelingstype.

Vergrendelscherm met cijfertoetsenblok. Vergrendelscherm met cijfertoetsenblok.

Stap 2. Voer een eerdere pincode in > Tik op OK.

Lijst met typen schermvergrendeling. Lijst met typen schermvergrendeling.

Stap 3. Selecteert een type schermvergrendeling om je huidige schermvergrendeling te wijzigen.

Scherm om je nieuwe pincode, wachtwoord of patroon te maken. Scherm om je nieuwe pincode, wachtwoord of patroon te maken.

Stap 4. Voer je nieuwe pincode, wachtwoord of patroon in > Tik op Doorgaan.

Scherm om je nieuwe pincode, wachtwoord of patroon te verifiëren. Scherm om je nieuwe pincode, wachtwoord of patroon te verifiëren.

Stap 5. Voer je nieuwe pincode, wachtwoord of patroon opnieuw in > Tik op OK.

Als je de eerdere vergrendelmethode (pincode/wachtwoord/patroon) niet wilt opslaan, raadpleeg dan de instructies om deze te wissen.

Startscherm Instellingen Startscherm Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Vergrendelscherm en AOD.

Het scherm Vergrendelingsscherm en AOD. Het scherm Vergrendelingsscherm en AOD.

Stap 2. Tik op Instell. veilige vergrendeling > Voer je pincode, wachtwoord of patroon in.

* De optie Instell. veilige vergrendeling verschijnt alleen als je een patroon, wachtwoord of pincode hebt ingesteld voor het vergrendelingsscherm.

Het scherm Instell. veilige vergrendeling. Het scherm Instell. veilige vergrendeling.

Stap 3. Tik op Vorige pincode wissen.

* De optie om je oude patroon, wachtwoord of pincode te wissen, ziet er anders uit, afhankelijk van de schermvergrendelingsmethode die op dat moment is ingesteld.

Popup-venster met de optie om de vorige schermvergrendelingspincode te wissen. Popup-venster met de optie om de vorige schermvergrendelingspincode te wissen.

Stap 4. Tik op Wissen.