Live vertaling gebruiken voor telefoongesprekken op de Galaxy S24

De S24 wordt geleverd met een aantal AI-functies, waaronder Live vertaling. Deze specifieke functie vertaalt telefoongesprekken in real-time rechtstreeks op je apparaat. Zo heb je in feite je eigen persoonlijke vertaler wat internationale communicatie gemakkelijker maakt.

Een persoon die tijdens een telefoongesprek Live vertaling gebruikt

Opmerking:

• Op het moment van de release worden er 13 talen (17 regio's) ondersteund, maar in toekomstige updates zullen er meer talen worden toegevoegd.

• Sommige van de ondersteunde talen hieronder zijn alleen beschikbaar na het downloaden van een taalpakket.

• Ondersteunde talen (regio's)
    Vereenvoudigd Chinees, Engels (India, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten), Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Brazilië), Spaans (Mexico, Spanje, Verenigde Staten), Thais, Vietnamees.

Voordat je Live vertaling kunt gebruiken, moet je eerst de functie inschakelen in de apparaatinstellingen. De onderstaande instructies helpen je bij het doorlopen van dit proces.

Opmerking: Zorg dat je verbonden bent met een netwerk en ingelogd bent op je Samsung-account voordat je verdergaat.

Startscherm Instellingen Startscherm Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Geavanceerde functies.

Instellingenscherm Geavanceerde functies Instellingenscherm Geavanceerde functies

Stap 2. Tik op Geavanceerde intelligentie.

Instellingenscherm Geavanceerde functies Instellingenscherm Geavanceerde functies

Stap 3. Tik op Telefoon.

Scherm Live vertaling staat 'Aan' Scherm Live vertaling staat 'Aan'

Stap 4. Zet de schakelaar Aan.

* Als er een pop-upvenster verschijnt wanneer je op de schakelaar tikt, volg dan de instructies op het scherm.

Instellingenscherm voor Live vertaling Instellingenscherm voor Live vertaling

Stap 5. Stel in het gedeelte Ik je taal in en in het gedeelte Andere persoon de taal van de andere persoon.

* Als je de taal moet downloaden, tik dan op het downloadpictogram naast de gewenste taal. Zodra de download is voltooid, scrol je helemaal omhoog en tik je op de taal die je nodig hebt.

Instellingen in het tabblad Meer opties in de app Samsung Telefoon Instellingen in het tabblad Meer opties in de app Samsung Telefoon

Opmerking: Je kunt ook naar het instellingenscherm voor Live vertolken gaan vanuit de app Samsung Telefoon > pictogram Meer opties (drie verticale stippen) > Instellingen > Live vertaling.

Hoe Live Translate gebruiken op de Galaxy S24 Ultra Hoe Live Translate gebruiken op de Galaxy S24 Ultra

Zodra je Live vertaling in de apparaatinstellingen hebt ingesteld, is het tijd om deze nieuwe functie uit te proberen tijdens een telefoongesprek.

Gesprek met een andere persoon Gesprek met een andere persoon

Stap 1. Voer een telefoongesprek met de standaard telefoon-app > Tik op Oproephulp.

Gesprek met een andere persoon Gesprek met een andere persoon

Stap 2. Tik op Live vertaling.

Live vertaling tijdens een gesprek Live vertaling tijdens een gesprek

Stap 3. Bixby Voice gebruikt automatisch de taalconfiguratie in de apparaatinstellingen om het gesprek te starten.

Opmerking: Vertaalresultaten en kwaliteit kunnen per keer verschillen.

Opmerkingen: Andere functies zijn onder meer:

• Stem dempen: Hiermee kun je de stem van de andere partij of je eigen stem bij een oproep blokkeren, zodat je alleen de vertaling hoort.
  • Taal- en stemvoorinstellingen voor elke persoon: Hiermee kun je talen en stemmen instellen om te gebruiken voor oproepen met specifieke telefoonnummers of contacten.