Hoe gebruik je de modus bediening met één hand en bediening + met één hand?

Eenhandige modus en One Hand Operation + op een Galaxy toestel gebruiken

Bedien je toestel eenvoudig met één hand via de eenhandige modus en One Hand Operation +. De eenhandige modus is toegankelijk via de geavanceerde functies op je smartphone, zodat je de schermgrootte kunt verkleinen. Met de applicatie voor One Hand Operation + heb je toegang tot je favoriete apps, kun je je zaklamp aanzetten, een screenshot maken en meer met een simpele veeg van je duim/vinger.

Opmerking: One Hand Operation + is beschikbaar op smartphones en tablets, maar de eenhandige modus is alleen toegankelijk op smartphones.

Je Galaxy smartphone heeft ook een ingebouwde eenhandige modus zodat je je toestel gemakkelijker kunt bedienen.

1 Open Instellingen.
Instellingen pictogram
2 Tik op Geavanceerde functies.
Geavanceerde functies in instellingen
3 tik op Eenhandige modus.
Tik op Eenhandige modus in Geavanceerde functies
4 Zet de schuifschakelaar op aan, en kies je voorkeurshandeling om de eenhandige modus te activeren.
Schuifschakelaar eenhandige modus aan
5 Je kunt de eenhandige modus activeren door naar beneden te vegen naar het midden van de onderkant van het scherm (waar de thuisknop is) of door dubbel te tikken op de thuisknop.

Als je wilt dat je geminimaliseerde venster van kant wisselt, tik je op de witte pijl aan de zijkant. Tik op de witte horizontale balk boven het venster om het omhoog en omlaag te verplaatsen. Pas de grootte van het venster aan door de bovenhoek van het venster vast te houden en te slepen tot de gewenste grootte. Verlaat eenhandige modus door te tikken op de lege ruimte buiten het venster.

Tik op de witte pijl om van kant van het geminimaliseerde venster te wisselen
2 Veeg met twee vingers naar beneden voor toegang tot je Quick Panel, en tik vervolgens op het potloodpictogram.
Tik op het potloodpictogram op je quick panel
3 Tik op Bewerken onder Volledig.
Tik op de knop bewerken onder volledig
4 Houd de knop voor One Hand Operation + vast en sleep deze naar het quick panel, tik vervolgens op Klaar.
Houd de knop One Hand Operation + vast en versleep deze naar het quick setting-panel Houd de knop One Hand Operation + vast en versleep deze naar het quick setting-panel
Houd de knop One Hand Operation + vast en versleep deze naar het quick setting-panel Houd de knop One Hand Operation + vast en versleep deze naar het quick setting-panel
5 Ga indien nodig terug naar het quick setting-panel en tik de knop One Hand Operation + om deze in te schakelen.
Tik op de knop de One Hand Operation + in het quick panel
6 Als deze is ingeschakeld dan kun je kort over het scherm vegen, diagonaal omhoog en omlaag om bepaalde instellingen te activeren.
Veeg kort schuin over het thuisscherm van de smartphone door gebruik van de One Hand Operation +
1 Druk One Hand Operation + in je quick setting-panel lang in.
Druk Bediening met één hand in je quick setting-panel lang in
2 Vanaf hier kun je de handgrepen aanpassen aan de grootte van je hand, de dikte van je duim of de vorm van je behuizing voor optimale gebarenherkenning.
Pas handgrepen voor de One Hand Operation + aan
3 Selecteer de handgreep om de veeginstellingen aan te passen.
Selecteer een handgreep om aan te passen
4 Tik op de veegfunctie en selecteer je voorkeurshandeling. Eenmaal aangepast aan jouw voorkeuren, heb je eenvoudig toegang tot instellingen, acties of zelfs applicaties.
Diagonaal omhoog met de linkerhandgreepinstellingen Diagonaal omhoog met de linkerhandgreepinstellingen

Stap 1: Tik Diagonaal Omhoog

Start applicatie met de veeghandeling-instellingen Start applicatie met de veeghandeling-instellingen

Stap 2: Selecteer Start applicatie.

Selecteer galerij om de veegbeweging bij te werken Selecteer galerij om de veegbeweging bij te werken

Stap 3: Tik Galery. Een diagonale veeg omhoog op de linkerhandgreep opent nu de galerij-app.

1 Druk One Hand Operation + in je quick setting-panel lang in.
Druk Bediening met één hand in je quick setting-panel lang in
2 Tik Geavanceerde instellingen.
Tik geavanceerde instellingen in de One Hand Operation + app
3 Tik Animatie.
Tik Animatie in de geavanceerde instellingen
4 Stel de animatiestijl in op de Gebogen lijn, en kies vervolgens een optie bij aanpassen van de kleur.
Verander de animatiestijl naar een gebogen lijn
5 Kies een kleur en tik op Klaar.
Selecteer een kleur voor de gebogen lijn
6 Herhaal de stappen voor Kleur van de pijl en Kleur van de buitenlijn. Het uiterlijk van het handvat is nu veranderd.
Een voorbeeld van een nieuwe rode handgreep