Audiokwaliteit verbeteren op Buds Live | Samsung NL

Galaxy Buds Live zijn in tegenstelling tot andere oortjes ergonomische open type oortelefoontjes. Je kunt de geluidskwaliteit maximaliseren door ze gewoon correct te dragen. Als je problemen hebt met de geluidskwaliteit, probeer dan de oplossingen die we aanraden om de audiokwaliteit te verbeteren.

Galaxy Buds Live

Controleer of de software en gerelateerde apps van je apparaat met de laatste update zijn bijgewerkt voordat je onderstaande aanbevelingen uitprobeert. Zo controleer je de software van je mobiele apparaat:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Zo draag Galaxy Buds Live zoals het hoort

In de Galaxy Buds Live zitten door AKG afgestemde luidsprekers die specifiek gemaakt zijn voor de beste geluidservaring. Het ergonomisch ontwerp levert een ruimtelijk geluid alsof je op de eerste rij bij een concert zit. Pas de oortjes zorgvuldig aan zodat ze het beste in je oren zitten en geniet van alle voordelen die Galaxy Buds Live je bieden.

Stap 1. Neem elk oortje vast bij de boven- en onderkant en haal ze uit het laaddoosje.

Boven- en onderkant samen

Stap 2. Controleer de richting van elk oortje en zorg dat de luidsprekers in de richting van het onderste deel van je oor zit. Zorg dat je het linker en rechter oortje in het juiste oor plaatst, met de luidspreker naar binnen.

Instructies voor het dragen van Buds Live

Stap 3. Plaats de onderste en bovenste helften in de overeenkomstige delen van je oren en pas de oortjes aan zodat ze goed zitten.

Overeenkomstige delen van je oren

ⓐ Luidspreker

• Als de oortjes niet correct in je oren zitten kan het gebeuren dat ze niet werken. Als dit het geval is, gebruik dan een paar vleugels die in je oor passen en draag de oortjes correct.
  • Als de aanraakgevoelige sensor geen contact heeft met je oor kan het zijn dat het oortje niet werkt. Gebruik de vleugels die in je oor passen als je geen geluid hoort die aangeeft dat het oortje gedetecteerd is.

Een vleugel op het oortje aanbrengen

Stap 1.
Kies de vleugel die past in je oor.

Stap 2. Kies de vleugel voor het linker- of rechteroor. Kijk hiervoor op de markeringen L of R op de vleugels.

Stap 3. Kijk voor de L- of R-markering onderaan op de achterkant van de vleugelpunt en zorg ervoor dat die naar het oortje gericht is. Bevestig de vleugel aan het bevestigingspunt.

• Draag de oordopjes niet in je oren zonder de vleugels. Je oren zouden pijn kunnen doen.
  • Trek niet te hard aan de vleugel als je hem vast- of losmaakt. De vleugel kan scheuren.
  • Plaats de vleugels niet omgekeerd op de oortjes. De oortjes zullen niet in je oren passen zoals het hoort.
Een vleugel bevestigen

Stap 4. Bedek de rest van het oortje met de vleugel.

Stap 5. Volg dezelfde stappen voor het andere oortje.

Let op:

• Jouw apparaat bevat magneten en dit kan ook invloed hebben op medische apparatuur zoals pacemakers of implanteerbare cardioverter-defibrillators. Als je een van deze medische apparaten gebruikt, hou je toestel dan op een veilige afstand ervan en raadpleeg een arts voordat je het toestel gebruikt.
  • Hou een veilige afstand tussen je toestel en objecten die worden beïnvloed door magneten. Objecten zoals creditcards, bankboekjes, toegangskaarten, instapkaarten of parkeerpassen kunnen door de magneten in het toestel worden beschadigd of uitgeschakeld.
  • Volg alle geplaatste waarschuwingen en richtlijnen van bevoegde personen in omgevingen waar gebruik van draadloze apparaten beperkt is, zoals vliegtuigen en ziekenhuizen.

Zoals hiervoor uitgelegd moet je anders dan bij vorige Galaxy Buds-producten de onderste helften (luidspreker) richten in het onderste gedeelte van je oor en de onderste helften in je oren steken. En zo kunnen de oortjes als je grotere oren of oorholtes hebt diep in je oren zitten zodat de ingebouwde antenne ervan door het oor is afgedekt. Hierdoor kan de Bluetoothontvangst en de audiokwaliteit nadelig beïnvloed worden.

Om te zien of het formaat van elk oortje pas bij de grootte van je oren of oorholtes, raden we aan in de spiegel te kijken als je de oortjes draagt. Als de luchtgaatjes van je oortjes door je oren worden afgedekt als je ze draagt, dan heb je wellicht grotere oren of oorholtes.

Sla cap demo over
① Luchtgaatje
Je kunt de grootte van je oor of oorholte meten aan de hand van de indicaties op de afbeelding hieronder.
check de grootte van de oorholte

① Large: Als je grotere oren of oorholtes hebt, neem dan contact op met Samsung Service voor meer ondersteuning.

② Medium

③ Small

Problemen met de omgeving van het verbonden netwerk kunnen resulteren in lage audiokwaliteit of zwakke Bluetoothverbinding. Hieronder zijn enkele tips en voorzorgsmaatregelen voor draadloze netwerken.

• Draadloze netwerkdiensten kunnen inactief zijn door problemen met het netwerk van de provider. Zorg ervoor dat je oortjes uit de buurt houdt van elektromagnetische golven.
  • Om problemen bij het koppelen van je oortjes met een ander apparaat te vermijden, plaats je de apparaten best dicht bij elkaar.
  • Zorg ervoor dat je oortjes en het andere Bluetoothapparaat binnen het Bluetoothbereik zijn (10 m). De afstand kan variëren naargelang de omgeving waarin de apparaten worden gebruikt.
  • Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn tussen de oortjes en een verbonden apparaat, met inbegrip van personen, muren, hoeken of hekken.
  • Raak de Bluetoothantenne van een verbonden apparaat niet aan.
  • Bluetooth gebruikt dezelfde frequentie als sommige industriële, wetenschappelijke, medische en producten met een laag vermogen. Er kan interferentie optreden als je verbinding maakt in de buurt van dit soort producten.
  • Ontkoppel het huidige verbonden draadloze netwerk en maak opnieuw verbinding.

Als er oorsmeer of vuil in de luidspreker en het luchtgaatje zit, kan het geluid van beide oortjes anders klinken of kan de audiokwaliteit laag zijn. Verwijder mogelijk oorsmeer of vuil met een schone, droge en zachte borstel, wattenstaafjes of ander gereedschap.

• Gebruik een zachte droge doek om de oortjes na gebruik te reinigen.
  • Hou de oortjes droog. Voorkom dat er vloeistof aan of in de oortjes raakt.
  • Maak de oortjes regelmatig schoon om te voorkomen dat oorsmeer of vuildeeltjes in de luidspreker en het luchtgaatje terecht komen.
oorsmeer of vuil

① Luidspreker ② Luchtgaatje

Je kunt volumedalingen of ruis ervaren, afhankelijk van het volume van het verbonden apparaat. Om dit te vermijden moet je het geluid van het verbonden apparaat juist aanpassen. Pas hiervoor de instellingen voor Volume en Geluid op de juiste manier aan.

Om de beste ervaring te garanderen, raden we aan om alle software, met inbegrip van de Galaxy Wearable app bij te werken naar de laatste versie.

Earbuds software update

Update de software van je oortjes via de service firmware-over-the-air (FOTA).

Start de Galaxy Wearable-app op je mobieltje en tik Earbuds software update.

• Downloaden en installeren: Updates handmatig controleren en installeren.

• Nieuwste update: Bekijk de informatie voor de nieuwste software-update.

De software van je mobieltje updaten,

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

• Als er vreemde voorwerpen op de aanraakgevoelige sensor worden geplaatst kan dit de werking ervan nadelig beïnvloeden. Maak de sensor schoon voordat je de oortjes draagt.
  • Als er zweet of vocht op de laadcontacten zit kan er bij de Galaxy Buds Live corrosie optreden. Als er zweet of vocht op de laadcontacten of de oortjes zit, maak ze dan schoon voordat je de oortjes in het laaddoosje steekt.
  • Als je de Galaxy Buds Live gaat opladen als de laadpoort nat is dan kunnen de Galaxy Buds Live beschadigd raken. Droog de laadpoort grondig af voordat je de Galaxy Buds Live oplaadt.
  • Laad de batterij volledig op voordat je de oortjes de eerste keer gebruikt of als ze lange tijd niet zijn gebruikt.
  • Plaats de vleugels niet omgekeerd op de oortjes. De oortjes worden niet opgeladen als ze niet correct in het laaddoosje zitten.
  • Als je ondanks de tips hierboven nog steeds dezelfde symptomen ervaart, contacteer dan het Samsung Customer Call Center met het apparaat en krijg juiste instructies.

Let op:

• De items die met de Galaxy Buds Live worden geleverd, beschikbare accessoires en hun afbeeldingen zijn verschillend per land.
  • De bijgeleverde items zijn alleen voor de Galaxy Buds Live ontworpen en zijn mogelijk niet compatibel met andere apparaten.
  • Afbeeldingen en specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  • Via de Samsung website kun je extra accessoires aankopen. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met de modellen voordat je ze aankoopt.
  • Gebruik alleen door Samsung goedgekeurde accessoires. Gebruik van niet-geschikte accessoires kan werkings- en prestatieproblemen opleveren die niet onder de garantie vallen.
  • De beschikbaarheid van accessoires hangt volledig af van de fabrikanten. Raadpleeg de Samsung website voor meer informatie over de beschikbare accessoires.