Tekenhulp gebruiken op de Samsung Galaxy

Met Tekenhulp kun je eenvoudige tekeningen omzetten in boeiende kunstwerken met behulp van de optie Schets naar afbeelding in de Edge-panelen of het Air command menu. Leer hoe je creatieve nieuwe elementen kunt toevoegen aan bestaande afbeeldingen of je eigen tekeningen kunt verbeteren met Tekenhulp.

Getekende afbeelding van een kat en hond.

Opmerkingen:

• Zorg dat je bent ingelogd op je Samsung-account om deze functie te gebruiken.
  • Afbeeldingen die door AI worden gegenereerd, tonen linksonder een AI-watermerk.
  • Je tekeningen worden naar een server gestuurd wanneer ze als afbeeldingen worden gegenereerd. De verzonden gegevens worden alleen verwerkt voor het gebruik van de functie zelf en worden niet door Samsung opgeslagen.
  • Deze handleiding is gebaseerd op One UI 6.1.1 en de ondersteuning van functies kan variëren, afhankelijk van je model en softwareversie.
  • Deze functie is beschikbaar op de Galaxy Z Flip6 en Z Fold6.

Om Tekenhulp te gebruiken, moet deze in Instellingen ingeschakeld zijn. De functie wordt ook geactiveerd wanneer je de Schets naar afbeelding-app gebruikt. Als je de functie niet wilt gebruiken, schakel hem dan uit in Instellingen.

Het startscherm Instellingen. Het startscherm Instellingen.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Galaxy AI > Tik op Tekenhulp.

Instellingen Tekenhulp. Instellingen Tekenhulp.

Stap 2. Tik op de schakelaar om hem Aan te zetten.

Schets naar afbeelding

De functie 'Schets naar afbeelding' is een AI-functie die je schetsen omzet in afbeeldingen in verschillende stijlen, toegankelijk via de Edge-panelen.

Het startscherm. Het startscherm.

Stap 1. Veeg rechtsboven op het scherm naar links om de Edge-panelen te openen.
* Je kunt de Edge-panelen activeren in Instellingen > Display.

Het geopende menu Edge-panelen. Het geopende menu Edge-panelen.

Stap 2. Selecteer het pictogram Schets naar afbeelding.

* Je kunt ook Schets naar afbeelding openen vanuit het menu Air command van de S Pen.

Schets van een konijn. Schets van een konijn.

Stap 3. Teken iets naar keuze op het canvas.

Schets van een konijn. Schets van een konijn.

Stap 4. Je kunt ook de transparantie van het achtergrondscherm aanpassen om langs het object te tekenen.

Schets van een konijn. Schets van een konijn.

Stap 5. Kies een tekenstijl voor de afbeelding die je wilt genereren: Waterverf, Illustratie, Schets, Popart en 3D-cartoon > Tik op Genereren.

Afbeelding van een konijn onder een lamp. Afbeelding van een konijn onder een lamp.

Stap 6. Veeg naar de zijkant om de opties voor de gegenereerde afbeelding te bekijken. Je kunt de gegenereerde afbeelding kopiëren of opslaan via het menu bovenaan.

* Zelfs nadat je klaar bent met het genereren van de afbeelding, kun je naar rechts vegen om terug te keren naar het tekenscherm om je tekening opnieuw te bewerken of een andere tekenstijl te kiezen en de afbeelding opnieuw te genereren.

Opmerking: De hier gebruikte afbeeldingen zijn gesimuleerd voor illustratieve doeleinden en de daadwerkelijke gebruikersinterface kan variëren afhankelijk van de OS-versie, het apparaatmodel, de regio enz.