Hoe de fout "Geen SIM-kaart gedetecteerd" op Samsung Galaxy-apparaten op te lossen

Als je telefoon een foutmelding weergeeft die zegt “Geen SIM-kaart ingevoegd” of “Geen SIM-kaart gedetecteerd” terwijl er een SIM-kaart is geplaatst, volg dan de onderstaande probleemoplossingsstappen om het probleem op te lossen.

Een Galaxy-apparaat dat een waarschuwing weergeeft dat er geen SIM-kaart is gedetecteerd.

Controle 1. Start je telefoon opnieuw

Het opnieuw opstarten van je telefoon kan SIM-kaartproblemen oplossen. Er zijn twee manieren om dit te doen:

Poweropties scherm met gebaar van het indrukken van de volume omlaag en aan/uit toetsen Poweropties scherm met gebaar van het indrukken van de volume omlaag en aan/uit toetsen

Methode 1: Houd de Volume omlaag en Power-knoppen tegelijkertijd ingedrukt gedurende ten minste 7 seconden > Tik op Opnieuw starten > Tik nogmaals op Opnieuw starten om je selectie te bevestigen.

Poweroptiescherm in het Snelle paneel Poweroptiescherm in het Snelle paneel

Methode 2: Gebruik twee vingers om van de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen om het Snelle paneel te openen > Tik op het Uitschakelen pictogram > Tik op Opnieuw starten > Tik nogmaals op Opnieuw starten om je selectie te bevestigen.

Controle 2. Inspecteer de SIM-kaart

Om de SIM-kaart te inspecteren, druk en houd de Volume omlaag en Power knoppen ingedrukt > Tik op Uitschakelen om je telefoon uit te schakelen > Verwijder de SIM-kaart uit de SIM-kaartlade. Controleer op zichtbare tekenen van schade, zoals krassen of vlekken. Maak de SIM-kaart en lade schoon met een schone, droge doek. Plaats de SIM-kaart opnieuw in, zorg ervoor dat de kaart goed is uitgelijnd met de lade. Zodra de SIM-kaartlade op zijn plaats is beveiligd, zet je je telefoon aan om te zien of de fout is verholpen.

Opmerking: Wees voorzichtig bij het hanteren van de SIM-kaartlade, zodat je de lade niet breekt of vervormt.

Controle 3. Herstel mobiele netwerkinstellingen

Je moet mogelijk de mobiele netwerkinstellingen op je telefoon opnieuw instellen nadat je de telefooninstellingen hebt gewijzigd of handmatig menu-opties hebt veranderd.

Instellingen startscherm. Instellingen startscherm.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Algemeen beheer.

Scherm instellingen Algemeen beheer. Scherm instellingen Algemeen beheer.

Stap 2. Tik op Resetten.

Optiescherm resetten. Optiescherm resetten.

Stap 3. Tik op Instell. mobiel netwerk resetten.

Scherm Instell. mobiel netwerk resetten. Scherm Instell. mobiel netwerk resetten.

Stap 4. Lees de informatie op het scherm > Tik op Instellingen resetten.

Scherm Instell. mobiel netwerk resetten. Scherm Instell. mobiel netwerk resetten.

Stap 5. Lees de waarschuwing informatie > Tik op Resetten om te bevestigen.

Aantekeningen:

• Indien je kiest om de mobiele netwerkinstellingen te resetten, worden alle mobiele netwerkinstellingen gereset.
  • Deze handeling kan niet ongedaan worden gemaakt.
  • Afhankelijk van de vereisten voor de instellingen van je mobiele netwerk, kun je mogelijk niet verbinding maken met je mobiele netwerk na een reset.

Een andere factor die je kunt overwegen

Plaats de SIM-kaart in een andere telefoon om te zien of deze gedetecteerd kan worden. Als de SIM-kaart niet wordt gedetecteerd door het andere apparaat, is de SIM-kaart hoogstwaarschijnlijk beschadigd. We raden aan om contact op te nemen met je serviceprovider voor hulp en je SIM-kaart te vervangen door een nieuwe.