Hoe maak je een selfie met de Samsung Galaxy Z Flip5 FlexCam

Een van de vele voordelen van de nieuwe Galaxy Z Flip5 is snelle en gemakkelijke toegang tot de FlexCam op je telefoon (de camera op het grote coverscherm), zodat je een Quick Shot selfie kunt maken zonder je telefoon te openen. Het Flex-venster geeft je een realtime voorbeeld terwijl je beelden van hoge kwaliteit vastlegt met FlexCam vanuit een grote keuze aan hoeken.

Meisje dat een selfie neemt met een bruine hond met behulp van FlexCam.

Leer hoe je FlexCam gemakkelijk kunt starten en afsluiten vanuit het Flex-venster.

Start de FlexCam

• Druk op de aan/uit-knop of tik twee keer op het scherm om het coverscherm te activeren. Raak vervolgens het Camera-pictogram aan en sleep het naar het midden van het coverscherm.
Dubbelklik en sleep het camerapictogram.
  • Of druk twee keer snel op de aan/uit-knop om de Camera-app te starten.
Dubbelklik op de aan/uit-knop.

Opmerking: Om de dubbelklikfunctie te gebruiken, ga je naar Instellingen > Geavanceerde functies > Zijknop. Zorg dat Dubbelklik is ingeschakeld en Snelstartcamera is geselecteerd.

Verlaat de FlexCam

• Wanneer de optie Gebruik hoofdschermnavigatie op het coverscherm is uitgeschakeld, verlaat je de FlexCam door op de aan/uit-knop te drukken of door omhoog te vegen vanuit de linkerbenedenhoek van het scherm.
Veeg omhoog vanuit de linkerbenedenhoek om FlexCam te verlaten.
  • Wanneer de optie Gebruik hoofdschermnavigatie op het coverscherm is ingeschakeld, verlaat u de FlexCam door op de aan/uit-knop of de Home-knop in de linkerbenedenhoek te drukken.
Indicatorcirkel die aangeeft waar de Home-knop zich bevindt.

Opmerking: Gebruik hoofdschermnavigatie op het coverscherm is te vinden in Instellingen > Geavanceerde functies > Labs.

Met de drie FlexCam-modi – foto, portret en video – kun je prachtige afbeeldingen en spannende video's maken. Ook kun je elke modus aanpassen door verschillende elementen binnen de snelinstellingen van elke modus aan te passen. Kijk hieronder voor instructies.

Opmerking: Probeer je camera te gebruiken met de lens bovenaan voor betere selfies.

Hoe je de drie functies van FlexCam gebruikt

• Wanneer je FlexCam start, staat deze standaard in de modus foto.

• Veeg vanuit de foto-modus naar links om over te schakelen naar de modus video.

• Veeg vanuit de foto-modus naar rechts om over te schakelen naar de modus portret.
De FlexCam-modi wijzigen.

Opmerking: Als de camera actief is, verschijnt er een groene stip in de rechterbovenhoek van het scherm.

Modusfuncties aanpassen

• Tik in elke modus op het pijltje naar beneden om de snelinstellingenfuncties te openen en te wijzigen.
Openen en sluiten van de snelinstellingen van FlexCam.

Opmerking: Beschikbare snelinstellingen kunnen een timer, beeldverhouding, bewegingsfoto, kleurtoon en opnamemethode zijn. Deze kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte opnamemodus.

Als je FlexCam start met je telefoon dicht en vervolgens je telefoon opent, schakelt deze over naar de Flexstand.

3 verschillende hoeken van de Galaxy Flip 5 FlexCam in Flexstand
  • De FlexCam maakt met de achtercamera foto's van hogere kwaliteit dan met de camera aan de voorkant.

• In de Flexstand kun je vanuit verschillende hoeken fotograferen.

• Je kunt je eigen stijlvolle foto's en video's maken door je telefoon vast te houden of op een vlakke ondergrond te plaatsen en de hoek van het flex-venster (coverscherm) aan te passen.

Opmerking: De Flexstand werkt meestal tussen ongeveer 75-115 graden, maar kan ook binnen een breder bereik functioneren.

Er zijn twee manieren waarop je met de Galaxy Z Flip5 FlexCam een selfie kunt maken: door op het scherm te tikken of door het opname-pictogram te gebruiken. Volg de onderstaande instructies om een van beide methoden te gebruiken.

Tik op het scherm

Activeer de FlexCam en tik vervolgens op het scherm.

Een selfie nemen met FlexCam.

Gebruik de sluiterknop

Activeer de FlexCam.

Tik op het pijltje naar beneden > Tik op het opname-pictogram > centrum van het scherm > Vastleggen (het witte cirkel-pictogram).

Het gebruik van de FlexCam-sluiterknop.

Als je het opname-pictogram naar de andere kant van het scherm wilt verplaatsen, raak je het opname-pictogram aan en schuif je je vinger over het scherm.

Verplaatsen van het FlexCam-opnamepictogram.