Hoe installeer en gebruik ik de irisscanner op mijn Galaxy S8 / S8+?

Biometrische authenticatie

De Samsung Galaxy S8 en S8+ maakt gebruik van biometrische authenticatie. Dit betekent dat je de Galaxy S8/S8+ kunt beveiligen op basis van de volgende biologische kenmerken:

Irisherkenning - Gebruik irisherkenning voor snelle, handige verificatie
Vingerafdruk herkenning - Een slimme sensor voorziet in handige vingerafdrukherkenning.
Gezichtsherkenning - Ontgrendel het scherm door middel van gezichtsherkenning.
Samsung pass - Verifieer op een veilige manier je identiteit via biometrische gegevens in plaats van een gebruikersnaam of wachtwoord.

Irisherkenning

In deze FAQ kun je vinden hoe je de irisscan functie installeert en gebruikt. Ter verhoging van de beveiliging van je apparaat wordt bij de functie voor irisherkenning gebruikgemaakt van de unieke kenmerken van jouw irissen, zoals de vorm en het patroon van je irissen. Je irisgegevens kunnen worden gebruikt voor verschillende verificatiedoeleinden. Nadat je jouw irissen hebt geregistreerd, kun je instellen dat het apparaat je irissen gebruikt voor de volgende functies:

Schermvergrendeling
Samsung-account verifiëren
Inloggen via internet
Veilige map

Irissen registreren

1 Tik op ‘Instellingen’ > ‘Schermvergr. en beveilig.’ > ‘Irisscanner’ > ‘DOORGAAN’.
2 Tik op ‘Irisscanner’ en stel een veilige schermvergrendeling in (patroon, pincode of wachtwoord).
3 Lees de voorwaarden op het scherm en tik op ‘DOORGAAN’.
4 Houd het apparaat met het scherm naar je toe en kijk naar het scherm.

Positioneer je ogen binnen de cirkels op het scherm en zorg ervoor dat je ogen wijd open zijn totdat de irissen zijn geregistreerd.

5 Jouw irissen worden door het apparaat herkend en geregistreerd, je kunt nu de Samsung Galaxy S8/S8+ ontgrendelen middels de irisscan.
hoe-installeer-en-gebruik-ik-de-irisscanner-op-mijn-galaxy-s8-s8-plus

Tip: Kies in het menu ‘Instellingen’ > ‘Schermvergr. en beveilig.’ > ‘Irisscanner’ voor ‘Irisontgrend. Als scherm aangaat’. Hierdoor ontgrendel je het toestel zodra het scherm wordt ingeschakeld zonder eerst te swipen/vegen.

mobile-devices/hoe-installeer-en-gebruik-ik-de-irisscanner-op-mijn-galaxy-s8-s8-plus