Verminder stroomverbruik met de Licht-modus op je Galaxy apparaat

De Licht-modus is een functie die de warmteontwikkeling en het batterijverbruik verbetert door de verwerkingssnelheid gedeeltelijk aan te passen om het batterijverbruik te verbeteren. In de Licht-modus gebruikt het apparaat minder vermogen in vergelijking met de normale modus, zonder dat dit invloed heeft op browsen, sociale media, telefoongesprekken of videoweergave.

Drie Galaxy-telefoons omringd door veren.

De Licht-modus activeren via het menu Instellingen

Activeer de Licht-modus stap 1. Activeer de Licht-modus stap 1.

Stap 1. Open het menu Instellingen en tik op Batterij en apparaatonderhoud.

Activeer de Licht-modus stap 2. Activeer de Licht-modus stap 2.

Stap 2. Tik op Batterij.

Activeer de Licht-modus stap 3. Activeer de Licht-modus stap 3.

Stap 3. Scrol omlaag en tik op Meer batterij-instellingen.

Activeer de Licht-modus stap 4. Activeer de Licht-modus stap 4.

Stap 4. Tik op Prestatieprofiel.

Activeer de Licht-modus stap 5. Activeer de Licht-modus stap 5.

Stap 5. Tik op Licht.

Activeer de Licht-modus via het Quick panel

Nadat je de Licht-modus hebt ingeschakeld met behulp van de stappen in de vorige sectie, kun je deze eenvoudig via het Quick panel aan- of uitzetten.

Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 1. Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 1.

Stap 1. Veeg met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm van je apparaat om het Quick panel te openen. Tik op Meer opties (de drie verticale puntjes) en vervolgens op Knoppen bewerken.

Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 2. Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 2.

Stap 2. Tik op Prestatieprofiel en sleep het pictogram naar het Quick panel.

Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 3. Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 3.

Stap 3. Tik op Gereed.

Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 4. Activeer de Licht-modus in Quick panel stap 4.

Stap 4. Tik op Prestatieprofiel om deze optie aan of uit te zetten.

Opmerkingen:

• Licht-modus wordt ondersteund door modellen in de Z- en S-serie die na de Galaxy Z Flip4, Z Fold4 en S23 zijn uitgebracht.

• Licht-modus wordt automatisch uitgeschakeld tijdens het spelen van games.

Aanvullende tips om op batterijverbruik te besparen

Gebruik deze tips om het stroomverbruik op een Galaxy-apparaat te verlagen:

• Pas de helderheid van het scherm aan: Verlaag de helderheid van het scherm of schakel de automatische helderheid in om het stroomverbruik te verlagen.
  • Zet wifi uit: Schakel deze functie alleen in wanneer je wifi nodig hebt.
  • Zet Bluetooth en GPS uit: Schakel Bluetooth en GPS (Locatie) uit wanneer je ze niet gebruikt om onnodig stroomverbruik te vermijden.
  • Schakel de energiebesparende modus in: Activeer de ingebouwde energiebesparingsmodus op je apparaat om het batterijverbruik te beperken.
  • Beheer meldingen: Minimaliseer het aantal meldingen of stel prioriteitsmeldingen in om onnodige schermactiveringen te voorkomen.
  • Verkort de time-out van het scherm: Stel een kortere time-outduur in om het scherm snel uit te schakelen wanneer het inactief is.
  • Schakel onnodige functies uit: Zet functies zoals NFC, Always-on display en trilfeedback uit als je ze niet nodig hebt.
  • Sluit ongebruikte apps: Sluit apps die op de achtergrond werken en niet worden gebruikt om de batterijduur te verlengen.

Certified care by Samsung experts

Certified care by Samsung experts