Galaxy eSIM en ondersteunde netwerkoperatoren

Hoe kan ik een Galaxy eSIM en ondersteunde netwerk providers toevoegen?

Galaxy eSIM (ingebouwde SIM) is een digitale SIM waarmee je mobiele data kunt gebruiken zonder een fysieke SIM-kaart (Mini SIM, Micro SIM, Nano SIM, enz.).

Afbeelding van een eSIM kaart.

Let op: De eSIM-service kan per land en provider verschillen

Je kunt op drie manieren een eSIM aan je smartphone toevoegen: Eenvoudige eSIM-installatie, een QR-code scannen of de informatie handmatig invoeren.

Voor meer informatie ga naar: het installeren van een eSIM of een Nano-SIM.

· Eenvoudige eSIM-installatie

Wanneer je je aanmeldt voor een mobiel abonnement bij een van de onderstaande netwerkaanbieders, kan de netwerkaanbieder zonder ingewikkeld installatieproces je nieuwe eSIM naar je Galaxy-smartphone sturen.

Afbeelding van SIM-beheer geselecteerd onder Verbindingen.  Afbeelding van SIM-beheer geselecteerd onder Verbindingen.

Stap 1. Ga naar “Instellingen” > “Verbindingen” > “SIM-beheer”.

Afbeelding van Toegevoegde eSIM in SIM-beheer.  Afbeelding van Toegevoegde eSIM in SIM-beheer.

Stap 2. Tik op “eSIM toevoegen” en je mobiele plan zal automatisch worden gedownload en geactiveerd worden op jouw eSIM.

Netwerkaanbieders die Eenvoudige eSIM-installatie toestaan

Azië en de Grote Oceaan en Australië

• India: Reliance JIO
  • Japan: KDDI, NTT Docomo
  • Zuid-Korea: KT, LGU+, SKT
  • Nieuw-Zeeland: Spark
  • Thailand: dtac, TrueMoveH

Europa

• Tsjechië: Vodafone
  • Denemarken: Telia
  • Finland: Telia
  • Duitsland: Telekom, Vodafone
  • Noorwegen: Telia
  • Zweden: Telia
  • Zwitserland: Swisscom

Noord-Amerika

• Verenigde Staten: AT&T, Cellcom, C-Spire, FirstNet, Google Fi, H2O Wireless, Metro by T-Mobile, Nex-Tech Wireless, PureTalk, T-Mobile, US Cellular, Verizon, Xfinity Mobile

· Een QR-code scannen

Je zal contact moeten opnemen met jouw netwerkaanbieder om een QR-code te ontvangen.

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheer

2. Tik op Voeg eSIM toe en tik vervolgens op Scan QR-code

3. Scan de QR-code van de netwerkaanbieder

4. Je eSIM zal automatisch worden gedownload en geactiveerd op de je Galaxy-smartphone sturen

Handmatig een activeringscode invoeren

Sommige netwerkaanbieder die eSIM ondersteunen, bieden een code om handmatig een eSIM toe te voegen.

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheer

2. Tik op Voeg eSIM toe en tik vervolgens op Scan QR-code > Tik op Voer activeringscode in

3. Voer de activeringscode in die door je netwerkprovider is verstrekt

4. Je eSIM zal automatisch worden gedownload en geactiveerd op de je Galaxy-smartphone sturen

· Directe eSIM-overdracht

Met Directe eSIM-overdracht kun je je SIM-profiel en telefoonnummer van het oude Galaxy-apparaat naar je nieuwe Galaxy-apparaat overbrengen zonder contact op te nemen met je netwerkprovider.

Opmerking: Voor een succesvolle overdracht moet je nieuwe apparaat ontgrendeld zijn. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met je netwerkaanbieder.

1. Ga op je nieuwe apparaat naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheerder > eSIM toevoegen

2. Tik op je nieuwe apparaat op Simkaart overzetten vanaf een ander apparaat

3. Op je oude apparaat zie je een pop-up voor SIM-overdracht. Tik op Overdragen

4. Voer op je oude apparaat de 6-cijferige verificatiecode in die op je nieuwe apparaat wordt weergegeven

5. Selecteer op je nieuwe Galaxy-apparaat een telefoonnummer uit de lijst die door je oude Galaxy-apparaat wordt verstrekt en tik vervolgens op Overdragen

6. Tik op je oude apparaat op Overdragen

7. Het geselecteerde nummer wordt vanaf je oude apparaat overgezet naar je nieuwe Galaxy-apparaat

8. Tik op je oude apparaat op Gereed

9. De eSIM voor het geselecteerde nummer wordt automatisch op je nieuwe Galaxy-apparaat gedownload en geactiveerd

Netwerkaanbieders die Directe eSIM-overdracht toestaan

Azië en de Grote Oceaan en Australië

• Japan: NTT Docomo
  • Zuid-Korea: KT, LGU+, SKT
  • Thailand: AIS

Europa

• Duitsland: Telekom
  • Noorwegen: Telia
  • Zweden: Halebop, Telia
  • Zwitserland: Sunrise, Swisscom
  • Verenigd Koninkrijk: Telefonica

Midden-Oosten

• Bahrein: Zain

Noord-Amerika

• Canada: Telus
  • Verenigde Staten: AT&T, T-Mobile

· Je eSIM overzetten vanaf een iOS-apparaat

Als je een eSIM van een iOS-apparaat wilt overzetten, moet je contact opnemen met je netwerkprovider om je eSIM naar een nieuw apparaat te verplaatsen.

Let op: De beschikbaarheid van deze functie hangt af van jouw mobiele provider. Raadpleeg je mobiele provider voor meer informatie.

1. Ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-beheer

2. Tik op de SIM-kaart die je wil omzetten naar een eSIM

3. Tik op Omzetten naar eSIM

4. Tik in de pop-up op eSIM omzetten

5. Jouw eSIM is nu actief

Galaxy-apparaten die eSIM ondersteunen

• Galaxy S24 / S24+ / S24 Ultra, Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra, Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra, Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra, Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy Z Fold5 / Z Flip5, Galaxy Z Fold4 / Flip4, Galaxy Z Fold3 / Flip3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip, Galaxy Fold
  • Galaxy Note20 / Note20 Ultra
  • Galaxy S23 FE, A54 (Alleen Europa, Noord-Amerika, Korea, Japan), A55 (Alle regio's), A35 (Alleen Europa, Noord-Amerika, Korea), Xcover7 (Alle regio's)
  • Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra, Galaxy Tab S9 FE / S9 FE+, Galaxy Tab Active5

Let op: Afhankelijk van het land van herkomst wordt eSIM mogelijk niet ondersteund, ook al staat jouw toestel in bovenstaande lijst. Controleer of je toestel deze functie in jouw land ondersteunt.

Netwerk providers die eSIM ondersteunen

Afrika

Azië en de Grote Oceaan en Australië

Europa

Centraal- en Zuid-Amerika

Midden-Oosten

Noord-Amerika

Laatst bijgewerkt op mei 2024