Een overzicht van de verbeteringsfunctie (Writing assist) bij het verzenden of ontvangen van berichten op de Galaxy S24

S24 biedt verbeterde functies voor het verzenden en ontvangen van berichten. Real-time conversatievertaling maakt interculturele communicatie gemakkelijker wanneer je met buitenlandse vrienden communiceert. Stijlwijzigingen van zinnen stellen je in staat om berichten te verzenden die passen bij je stemming of situatie; proeflezen helpt om ervoor te zorgen dat je berichten met de juiste spelling verzendt en ontvangt.

Een persoon die de functie Live vertaling gebruikt in een berichten-app.

Opmerking: Op het moment van de release worden er 13 talen (17 regio's) ondersteund, maar in toekomstige updates zullen er meer talen worden toegevoegd.

• Ondersteunde talen (regio's)
    Vereenvoudigd Chinees, Engels (India, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten), Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Brazilië), Spaans (Mexico, Spanje, Verenigde Staten), Thais, Vietnamees.

De Chatvertaalfunctie stelt u in staat om berichten in een gesprek te vertalen.

Chatvertaling instellen

Startscherm Instellingen Startscherm Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Geavanceerde functies.

Instellingenscherm Geavanceerde functies Instellingenscherm Geavanceerde functies

Stap 2. Tik op Geavanceerde intelligentie.

Instellingenscherm Geavanceerde functies Instellingenscherm Geavanceerde functies

Stap 3. Tik op Samsung Toetsenbord.

Instellingenscherm Samsung Toetsenbord Instellingenscherm Samsung Toetsenbord

Stap 4. Tik op Chatvertaling > Zet de schakelaar Aan.

Chatvertaling gebruiken

De functie Chatvertaling wordt momenteel ondersteund in de volgende berichten-apps:

Samsung / Android Berichten
Google Chat
Kakao Talk
Signal

Whatsapp
Line Messenger
Instagram (DM)
Tango

Conversatiescherm Conversatiescherm

Stap 1. Tik in een conversatie op het pictogram Writing assist.

Writing assist-opties Writing assist-opties

Stap 2. Selecteer Chatvertaling.

Pop-upvenster voor taalkeuze Pop-upvenster voor taalkeuze

Stap 3. Selecteer je voorkeurstaal in het pop-upvenster bovenaan het scherm > De vertaalde tekst verschijnt onder de oorspronkelijke tekst.

Opmerking: Als er geen taal is geselecteerd, wordt de systeemtaal van de telefoon automatisch als de standaardtaal geselecteerd.

Een andere functie van Live vertaling is het suggereren van een schrijfstijl en het controleren van grammatica en spelling.

Het pictogram Writing assist is geselecteerd op een berichten-app Het pictogram Writing assist is geselecteerd op een berichten-app

Stap 1. Tik nadat je een bericht hebt geschreven op het pictogram Writing assist.

Opties om spelling en grammatica te controleren of schrijfstijl te veranderen Opties om spelling en grammatica te controleren of schrijfstijl te veranderen

Stap 2. Kies de optie om de schrijfstijl te veranderen of om je spelling en grammatica te controleren.

Stap 3. Je kunt je gewenste schrijfstijl selecteren en toepassen of je spelling en grammatica controleren.

Schrijfstijl-opties Schrijfstijl-opties

Schrijfstijl. Kies de schrijfstijl of filter stijlen door op het keuzemenu 'Alles tonen' aan de rechterkant te tikken.

Grammaticasuggestie Grammaticasuggestie

Spelling en grammatica. Controleer op fouten en gebruik voorgestelde verbeteringen.

Hoe chatvertalingen gebruiken Hoe chatvertalingen gebruiken