De app Tolk op de Galaxy S24 instellen en gebruiken

Met de app Tolk op de Galaxy S24 kunnen gebruikers gesprekken voeren zonder taalbarrière. Dit maakt communicatie toegankelijker voor personen met verschillende taalachtergronden.

Twee sprekers die de app Tolk gebruiken om te communiceren

De app Tolk gebruiken

De app Tolk gebruiken De app Tolk gebruiken

Tolk vertaalt persoonlijke gesprekken in realtime en kan worden gebruikt voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden.

Opmerking: De onderste helft van het scherm is voor jou en de bovenste helft van het scherm is van toepassing op de persoon met wie je spreekt.

Opzetten en gebruiken van vertaling

Opmerkingen:

• Op met moment van de release worden er 13 talen (17 regio's) ondersteund, maar er zullen in toekomstige updates meer talen worden toegevoegd.
  • Ondersteunde talen (regio's)
    Chinees vereenvoudigd, Engels (India, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten), Frans, Duits, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees (Brazilië), Spaans (Mexico, Spanje, Verenigde Staten), Thais, Vietnamees.
Paneel Quick settings Paneel Quick settings

Stap 1. Open het paneel Quick settings > Selecteer Tolk.

Startscherm van de app Tolk Startscherm van de app Tolk

Stap 2. Tik op de taal bij het onderste microfoontje om de taal te selecteren die je gaat gebruiken > Tik op de taal bij het bovenste microfoontje om de taal te selecteren voor de andere spreker.

* Tik op Talen toevoegen als je meer opties nodig hebt.

* Sta toegang tot de microfoon toe als er een pop-up verschijnt.

De bovenste helft van het scherm is omgedraaid en wijst naar de andere spreker De bovenste helft van het scherm is omgedraaid en wijst naar de andere spreker

Stap 3. Tik op het pictogram Wijzig weergavemodus om de bovenste helft van het scherm om te draaien zodat deze naar de andere spreker wijst > Tik op het microfoonpictogram dat naar jou gericht is en spreek.

* De app vertaalt hoorbaar wat je zegt en geeft een transcriptie weer in jouw oorspronkelijke taal plus een geschreven vertaling in de taal van de tweede persoon.

Recente vertalingsgeschiedenis

Meer opties pictogram geselecteerd in de app Tolk Meer opties pictogram geselecteerd in de app Tolk

Stap 1. Ga naar de app Tolk > Tik op het pictogram Meer opties (drie verticale stippen) > Selecteer Recent.

Lijst met recente vertalingen Lijst met recente vertalingen

Stap 2. Veeg omhoog om de gewenste vertaling te vinden > Tik op het pictogram Kopiëren om de geschreven vertaling te kopiëren of tik op het pictogram Afspelen om naar de hoorbare vertaling te luisteren.

* Vertalingen worden na 24 uur verwijderd.

Andere instellingen

De opties Recent en Instellingen in Tolk De opties Recent en Instellingen in Tolk

Stap 1. Tik op het pictogram Meer opties (drie verticale stippen) > Selecteer Instellingen.

Het scherm Instellingen Tolk Het scherm Instellingen Tolk

Stap 2. Om de instellingen aan te passen, selecteer je Taalpakketten voor vertaling, Stemstijlen of Tik om te spreken.