Achtergrond met live weereffecten instellen op de Galaxy S24

De functie voor live weerbehang op de nieuwe S24 voegt 3D-geanimeerde weereffecten toe aan stilstaande foto's die als vergrendelschermen worden gebruikt. De weereffecten weerspiegelen het lokale weer van de gebruiker, dus als het buiten regent, zie je een regenanimatie op het vergrendelscherm.

Vergrendelscherm op Galaxy-telefoon met het weer in realtime.

Om een weerachtergrond in te stellen, moet je eerst Achtergrond met foto-omgeving inschakelen.

Startscherm Instellingen Startscherm Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Geavanceerde functies.

Het scherm Geavanceerde functies Het scherm Geavanceerde functies

Stap 2. Tik op Labs.

Een lijst met enkele functies in Labs Een lijst met enkele functies in Labs

Stap 3. Tik op Achtergrond met foto-omgeving.

Een beschrijving en visueel voorbeeld van een achtergrond met foto-omgeving Een beschrijving en visueel voorbeeld van een achtergrond met foto-omgeving

Stap 4. Zet de schakelaar voor Achtergrond met foto-omgeving op Aan.

Foto's die zijn opgeslagen in de Galerij-app kunnen worden ingesteld als achtergrond met weereffecten.

Opmerking: Deze functie werkt alleen als locatiediensten ingeschakeld zijn in Instellingen > Locatie.

Startscherm van Galaxy-S24 Startscherm van Galaxy-S24

Stap 1. Houd je vinger op de achtergrond van je startscherm.

Aanpassingsopties voor startscherm van Galaxy-S24 Aanpassingsopties voor startscherm van Galaxy-S24

Stap 2. Selecteer Achtergrond en stijl.

Opties voor het aanpassen van achtergrond en stijl Opties voor het aanpassen van achtergrond en stijl

Stap 3. Selecteer Achtergronden wijzigen.

Achtergrondopties Achtergrondopties

Stap 4. Selecteer Foto-omgeving in de categorie Creatief.

* Als er een pop-up verschijnt om de Weer-app in te stellen, selecteer dan Akkoord.

* Achtergrond met foto-omgeving verschijnt alleen als de functie in Labs is ingeschakeld.

Afbeeldingen in Galerij Afbeeldingen in Galerij

Stap 5. Selecteer een foto voor je achtergrond.

Afbeelding van zwarte hond ingesteld als achtergrond Afbeelding van zwarte hond ingesteld als achtergrond

Stap 6. Pas de positie van de foto op het scherm aan.

Voorbeeld van foto-omgevingsweereffect op achtergrond Voorbeeld van foto-omgevingsweereffect op achtergrond

Stap 7. Tik op het pictogram Afspelen om een voorbeeld te zien van de weeranimatie.

* Beschikbare effecten kunnen variëren op basis van de stemming van je foto.

Afbeelding van zwarte hond ingesteld als achtergrond Afbeelding van zwarte hond ingesteld als achtergrond

Stap 8. Tik op Gereed om de animatie-effecten toe te passen.

Opmerkingen: De volgende functies zijn beschikbaar in Labs.

• Op dit moment worden alleen enkele weersomstandigheden weergegeven.
  • Veranderingen in tijd van de dag geven niet altijd nauwkeurig de huidige omstandigheden weer en het kan even duren voordat resultaten worden toegepast.
  • Foto's die 's nachts of binnen zijn genomen, kunnen er mogelijk niet goed uitzien.