Stel je Samsung luchtreiniger in

Samsung Cube luchtreiniger in een woonkamer

Geniet van een huis vol met frisse, schone lucht als je gebruik maakt van jouw nieuwe Samsung Air Purifiers. Dit apparaat zal de lucht in uw huis zuiveren door het verwijderen van stof, luchtverontreinigingen en andere onzuiverheden. Dit is vooral handig als je gevoelig bent voor stof of bepaalde geuren. Waar je de Cube ook plaatst, je kunt gerust ademhalen.

Je Samsung luchtreiniger bevat speciale filters die met verpakkingsmateriaal worden verzonden en die uit het hoofdgedeelte van het apparaat moeten worden gehaald voordat het voor het voor de eerste keer wordt gebruikt. Verwijder alle verpakkingsmateriaal uit de filters om ervoor te zorgen dat elk filter goed werkt en om schade aan het apparaat te voorkomen.

Begin met het verwijderen van het achterpaneel en verwijder vervolgens het voorfilter, het ontgeuringsfilter en het stofopvangfilter. Plaats je vingers in de groeven aan de bovenzijde van het achterpaneel om de filters te verwijderen en schuif ze er afzonderlijk uit. Pak de filters uit en gooi de vinyl- en schuimverpakking weg voor je ze terugplaatst.

Het achterpaneel van een Samsung luchtreiniger wordt verwijderd.

Hetzelfde proces (behalve de stappen van het weghalen van het verpakkingsmateriaal) kan worden gevolgd om filters te verwijderen voor vervanging of reiniging.

Zodra je de verpakking van de filters hebt gehaald, is het tijd om de filters weer terug te plaatsen in jouw luchtreiniger. Deze stappen zijn hetzelfde als wanneer je de filters vervangt door nieuwe. De filters werken samen om de lucht te reinigen en moeten in de juiste volgorde worden geplaatst.

Plaats elk filter één voor één in het achterpaneel. Gebruik de inkepingen aan de binnenkant van het apparaat om de filters op hun plek te klikken. Lijn het stofopvangfilter, het ontgeuringsfilter en vervolgens het voorfilter uit.

Sluit het achterpaneel nadat de filters zijn geplaatst door de lipjes aan de onderkant van het apparaat te verschuiven tot ze goed vastzitten.

De eerste keer dat je de filters instelt, houdt de filtermelding bij hoe vaak u de luchtreiniger gebruikt en knippert deze rood als het aanbevolen wordt om de filters te vervangen. Nadat je de nieuwe hebt geplaatst, houd je de knop Filter 3 seconden ingedrukt om de melding te resetten.

Bij dagelijks gebruik gaan de ontgeurings- en stofopvangfilters tussen de 6 maanden en een jaar mee. Als de filters geuren gaan verspreiden, moeten ze echter eerder worden vervangen, ongeacht hoe lang ze er al in zitten. Gebruik de filters niet opnieuw nadat de filtermelding is afgegaan. Verwijder de oude filters en vervang ze.

Let op: Als je de eerste keer de filters erin zet, is de enige volgende stap om het in elk aar zetten te voltooien het aansluiten van de voedingsadapter. Zorg dat deze op zijn plaats klikt in de onderste poort van het apparaat.

Als je de lucht in een grote kamer wilt reinigen, of in een kamer die de neiging heeft om zware geuren te verspreiden, dan kun je twee luchtzuiveraars op elkaar aansluiten door de ene boven de andere te plaatsen. Stapel de apparaten zorgvuldig op zodat ze goed functioneren.

Bij gebruik van twee luchtzuiveraars tegelijk zal het bovenste apparaat beide toestellen tegelijk bedienen.

1 Kies welk apparaat je onderop wilt houden.
2 Druk de moduleconnector in het bovenste paneel naar beneden en draai deze.
3 Koppel vervolgens de voedingsadapter los van het apparaat dat je op het apparaat stapelt. Deze sluit je aan op het onderste apparaat.
4 Combineer de apparaten door de moduleconnectoren op elkaar af te stemmen.

Om ze van elkaar los te maken, gebruik je de handgrepen van het bovenste apparaat om het op te tillen. Draai de modules op beide apparaten zodat ze in de oorspronkelijke posities staan.

Let op: Je mag niet meer dan twee luchtreinigers tegelijk combineren of de aangesloten apparaten op een verhoogd of oneffen oppervlak plaatsen.

Twee Samsung  Cube luchtreinigers op elkaar gezet

Bedien de functies van je luchtreiniger met behulp van de SmartThings-app. Stel de ventilatorsnelheid in, controleer de filterstatus of de zuiverheid van de lucht rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet.

1 Sluit de voedingsadapter van de luchtreiniger aan en druk op de aan/uit-knop voordat je met de app synchroniseert.
2 Navigeer op je smartphone naar SmartThings en open deze, en tik vervolgens op Add Now zodra het apparaat is gevonden.

Let op: De SmartThings app is vooraf geïnstalleerd op de meeste Galaxy Smartphones. Als het niet vooraf op jouw telefoon is geïnstalleerd, kunt je het zoeken en downloaden in de Galaxy Store, Apple App Store of Google Play Store.

3

Als je geen melding ziet in de app, kun je het apparaat handmatig toevoegen door op Toevoegen (het plus-icoontje) te tikken op het beginscherm en vervolgens op Toevoegen apparaatte te tikken.

4 Zoek je apparaat als deze niet verschijnt.
Schermweergave op SmartThings-app over hoe apparaat toe te voegen aan huishoudelijke apparaten
5 Volg vanaf daar de instructies op het scherm om de verbinding met SmartThings te voltooien.