8 ترفند کارساز برای بهینه‌سازی عمر باتری گوشی هوشمند

با گوشی‌های هوشمند فوق قدرتمند و فوقِ نازک امروز، می‌توانید روز خود را به‌راحتی و سبکیِ تمام پیش ببرید، البته تا زمانی که باتری‌ تمام نشده و مجبور به استفاده از پاوربانک همراه‌ نشوید و یا بدتر از آن، یک ساعت کنار یه پریز دیواری بنشینید.

اگر گوشی شما هم در همراه شدن با برنامه کاری‌ شما دچار مشکل است، راهکارهای زیر را ببینید تا بتوانید تمام روز گوشی را روشن نگه‌دارید.

1- روشنایی صفحه را کم کنید

 
با این کار عمر باتری‌ به میزان قابل توجهی بالا می‌رود، خصوصاً برای دستگاه‌هایی که صفحه نمایش بزرگتر و شفاف‌تری (پیکسل‌های بیشتر) دارند. تنها زمانی که به صد در صد روشنایی صفحه نمایش نیاز دارید، موقعی‌ست که وسط روز در فضای باز باشید و نور خورشید زیاد باشد. در هر زمان دیگری، می‌توانید روشنایی صفحه را به 75 درصد و یا حتی کمتر برسانید. برای تنظیم نور صفحه در اندروید، به تنظیمات و سپس قسمت صفحه نمایش بروید و یا با پایین کشیدن صفحه اصلی و باز کردن منوی اعلانات، نور صفحه را تنظیم کنید. بیشتر گوشی‌های جدید، گزینه تنظیم روشنایی تطبیق‌پذیر دارند که به دستگاه اجازه تنظیم خودکار روشنایی صفحه را می‌دهد. اگر گوشی شما دارای گزینه روشنایی تطبیق‌پذیر است، می‌توانید با انتخاب این گزینه عمر باتری را افزایش بدهید.

2- رنگ تصویر پس‌زمینه و تِم گوشی‌ خود را به تیره تغییر بدهید

 
این کار نیز در ذخیره انرژی، نقش به‌سزایی دارد. در سیستم اندروید، کافی‌ست هر نقطه خالی از صفحه اصلی‌ را لمس کرده و نگه‌دارید تا برنامه Launcher باز شده و  وارد تنظیمات بشوید. در این بخش، می‌توانید تصاویر پس‌زمینه متفاوتی را انتخاب کنید و یا تِم روشن و یا تیره را برای صفحات مختلف گوشی تغییر بدید. جدیدترین گوشی‌های هوشمند سامسونگ، مانند Galaxy S21/S21+/S21 Ultra 5G حالت Dark هم دارند که به‌طور ویژه برای کاهش مصرف باتری و راحتی بیشتر چشم در ساعات پایانی روز طراحی شدند. علاوه بر این، می‌توانید یک برنامه زمانی برای ساعت تغییر به حالت Dark در روزهای مختلف را هم انتخاب کنید.

3- مدت زمانی که طول می‌کشد تا صفحه نمایش خاموش شود را کم کنید

 

با خاموش نگه‌داشتن صفحه نمایش زمانی که از گوشی استفاده نمی‌کنید، می‌توانید انرژی باتری را ذخیره کنید. با این کار، احتمال تماس ناخواسته وقتی گوشی در جیب‌ شماست و یا سایر موارد لمس‌ اتفاقی را نیز کم می‌کنید. برای دسترسی به این قابلیت به تنظیمات و سپس به بخش صفحه نمایش بروید.

4- برنامه‌های با مصرف باتری بالا را محدود کنید

 

بسیاری از برنامه‌ها همواره مشغول کار هستند، گوشی‌ را برای دانلود محتوا و یا فرستادن اعلان (نوتیفیکیشن) روشن می‌کنند و دائماً از اینترنت دیتا استفاده می‌کنند. چند راه‌حل وجود دارد.

در گوشی‌های سامسونگ، می‌توانید با رفتن به تنظیمات، Battery and Device Care و سپس Background Usage Limits، برنامه‌هایی را که می‌خوهاید، در حالت sleep قرار بدید (در سایر گوشی‌های اندروید، ابتدا به تنظیمات و سپس بخش باتری بروید و گزینه Force Stop رو انتخاب کنید).

برای برنامه‌هایی مثل Google Maps و Spotify و سایر برنامه‌های استریمینگ، پیش از بیرون رفتن از خانه، نقشه‌ها، آهنگ‌ها و پادکست‌های مورد نظر خود را با استفاده از وای فای دانلود کنید. علاوه بر این می‌توانید اعلانات (نوتیفیکیشن‌های) بقیه برنامه‌ها را نیز خاموش و فعالیت پس‌زمینه آن‌ها رو محدود کنید. این تغییرات نقش به‌سزایی در ذخیره باتری ایفا می‌کنند.

5- حالت ذخیره انرژی (power-saving) را فعال کنید

 

در موقعیت‌های اورژانسی – مثل وقتی که باتری گوشی‌ کمتر از 15 درصد است – اقدامات اورژانسی لازم است! حالت power-saving در دستگاه‌های سامسونگ، قابلیتی‌ست که به‌طور خودکار روشنایی و رزولوشن صفحه را پایین آورده، سرعت پردازشگر را محدود و استفاده پس‌زمینه شبکه را متوقف می‌کند. شما می‌توانید هر یک از این‌ها را تنظیم کرده و تخمینی از عمر اضافی باتری که با هر تغییر به‌دست می‌آید را ببینید.

در جدیدترین دستگاه‌های سامسونگ، حالت Emergency هم اضافه شده که می‌توانید در تنظیمات، در بخش Advanced Features به آن دسترسی پیدا کنید. این قابلیت باتری گوشی‌ را برای روزها حفظ می‌کند. البته فقط به برنامه‌ها و قابلیت‌هایی خیلی اساسی دسترسی خواهید داشت. در این حالت، می‌تونید یک پیام به همراه موقعیت مکانی به مخاطب مورد نظر خود بفرستید تا از مکان شما و گوشی‌ مطلع شود.

6- جی‌ پی‌ اس را غیرفعال کنید

 
جی‌ پی‌ اس گوشی هوشمند شما یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی‌ست، هم به‌خاطر تعداد برنامه‌هایی که با جی‌ پی‌  اس تبادل اطلاعات دارند و هم، لازم به گفتن نیست، خودِ پردازنده. می‌توانید جی‌ پی‌ اس را به‌کلی غیرفعال کنید که این به معنی فداکردن بسیاری از خدمات حیاتی گوشی‌ست. یا این‌که اول ببینید کدام برنامه‌ها از موقعیت مکانی استفاده می‌کنند و بعد آن‌هایی که ضروری نیستند را به‌طور جداگانه غیرفعال کنید. در گوشی‌های اندروید، برای انجام این کار می‌توانید به تنظیمات و سپس Location بروید. یک راه دیگر این که با استفاده از وای‌ فای، نقشه‌هایی که نیاز دارید را از پیش دانلود کنید.

7- دیتا رومینگ را غیرفعال کنید

 
مودم 4G و مودم فوق سریع 5G هم درست مثل جی‌ پی‌ اس، می‌توانند مصرف کننده انرژی باشند، خصوصاً اگر آنتن‌دهی ضعیف باشد. اگر در حال سفر در یک منطقه دور افتاده یا کوهستانی هستید و عمر باتری برای شما اهمیت دارد، می‌توانید موقتاً دیتا رومینگ را غیرفعال کنید. برای انجام این کار در گوشی اندروید کافی‌ست وارد تنظیمات، سپس Connections و بعد Mobile Networks بشوید. راهکار سریع‌تر این که گوشی را در حالت هواپیما بگذارید که البته این کار تمام خدمات از جمله اتصال وای‌ فای را مسدود می‌کند.

8- از مدیریت عملکرد هوشمند استفاده کنید

 

با یک اقدام پیشگیرانه در وقت صرفه‌جویی کنید: سیستم مدیریت عملکرد هوشمند (intelligent performance management) را با رفتن به تنظیمات و سپس Battery and Device Care فعال کنید. موتور هوش مصنوعی سری گلکسی S21 به قدری هوشمند است که عادت‌های شما را یاد گرفته و سپس مصرف باتری را بر اساس آن‌ها بهینه‌سازی کند. همچنین می‌توانید عادت‌ها و مدل کاری خود را به‌صورت دستی تنظیم کنید، مثل زمانی که می‌خواهید وای‌ فای روشن یا خاموش شود و زمان‌هایی که می‌خواهید نور صفحه کم باشد.

بسیاری خاموش‌کردن وای‌ فای و بلوتوث را هم به‌عنوان تاکتیک ذخیره انرژی پیشنهاد می‌کنند – وای‌ فای و بلوتوث هر کدام تنها کسری از مصرف انرژی جی‌ پی‌ اس و یا اینترنت همراه را دارند – اما بعضی هم دوست ندارند که این‌ قابلیت‌ها را از دست بدهند. به جای این کار می‌توانید با خاموش‌کردن اعلانات زمانی که یک شبکه وای‌ فای عمومی در دسترس است، و خاموش‌کردن وای‌ فای زمانی که گوشی‌ در حالت sleep است، کمی در مصرف انرژی ذخیره کنید (و کمی هم دردسر کمتر بکشید).