Intuitiivisten monitoimi-ikkunoiden käyttäminen

Haluatko hakea jotain samalla kun katsot videota? Voit muuttaa sovelluksen ikkunan kokoa ja käyttää kahta sovellusta samanaikaisesti, kun olet ottanut toiminnon käyttöön oikean puolen reunapaneelista. Moni-ikkunatoiminolla voit käyttää samanaikaisesti kolmea sovellusta jaetun näytön näkymässä. Voit käyttää useita sovelluksia samanaikaisesti myös ponnahdusnäkymässä.

Monitoimi-ikkunat

Monitoimi-ikkunoiden avulla voit jakaa näytön pystysuunnassa tai vaakasuunnassa ja käyttää samanaikaisesti tiettyjä sovelluksia. Voit käyttää jopa kolmea sovellusta samanaikaisesti kahdella eri tavalla: Jaetulla näytöllä ja ponnahdusnäkymässä.

Monitoimi-ikkunat

Jaetun näytön näkymä: Ala-/ylänäyttö

Vasen/oikea

Jaetun näytön näkymä: Vasen/oikea

Jaetun näytön erottimien käyttäminen

ⓐ Vaihda asettelu.

ⓑ Vaihda paikka (vain 2 näyttöä).

ⓒ Tallenna asettelu reunapaneeliin.

Samat kaksi sovellusta voi avata eri ikkunoissa tavalla, jota me kutsumme nimellä Multi-instance. Multi-instance-toimintoa tukevat sovellukset ovat Internet, Myfiles, Samsung Notes ja MS Office.

Reunapaneeli

Voit käyttää suosikkisovelluksiasi ja -toimintojasi nopeasti reunapaneelin monitoimi-ikkunavalikosta. Lisää usein käytetyt sovelluksen reunapaneeliin, jotta voit avata ne samanaikaisesti jaetun näytön näkymässä yhdellä napautuksella.

Sovellusparien lisääminen reunapaneeliin

Vaihe 1. Napauta jaetun näytön näkymässä sovellusikkunoiden välissä olevia ympyröitä.

Vaihe 2. Napauta Sovellusparien lisääminen (ⓒ) -kuvaketta.

Jaetun näytön näkymässä käyttämäsi sovellukset tallennetaan reunapaneeliin sovellusparina.

Huomautus:

• Kaikki sovellukset eivät tue tätä toimintoa.
  • Kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä kansinäytössä.
  • Kansinäyttö tukee kahden ikkunan asetelmaa (ylä/ala).
  • Se ei tue kahden ikkunan toimintoa alaosassa tai vasemmalla puolella.
  • Jos reunapaneelin kahva ei ole näkyvissä, valitse Asetukset > Näyttö > Reunanäyttö ja ota reunapaneeli käyttöön napauttamalla valitsinta.

Jaetun näytön näkymä

Useiden sovellusten käyttäminen samanaikaisesti

Vaihe 1. Avaa viimeksi käytettyjen sovellusten luettelo napauttamalla Viimeksi käytetyt -painiketta.

Vaihe 2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle, napauta sovelluksen kuvaketta ja valitse Avaa jaetun näytön näkymässä. Valittu sovellus aukeaa jaetun näytön näkymässä.

Vaihe 3. Avaa toinen sovellus toiseen ikkunaan pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

Jos haluat avata sovelluksen, jota ei ole viimeksi käytettyjen sovellusten luettelossa, napauta Takaisin-painiketta ja valitse avattava sovellus.

Sovellusten avaaminen reunapaneelista

Vaihe 1. Käyttäessäsi sovellusta vedä reunapaneelin kahvaa näytön keskikohtaa kohden.

Vaihe 2. Pidä sovellus painettuna, vedä sitä vasemmalle ja pudota kohtaan, jossa näet tekstin Avaa pudottamalla tähän.

Valittu sovellus aukeaa jaetun näytön näkymässä.

Huomautus: Voit määrittää sovelluksen avautumaan jaetun näytön näkymässä napauttamalla sitä kerran. Napauta kynäkuvaketta ja lisävaihtoehtokuvaketta (kolme pistettä). Valitse Napauta kohdasta Avaa jaetun näytön näkymässä. Jos otat Näytä viimeksi käytetyt sovellukset -toiminnon käyttöön napauttamalla sitä, voit avata viimeksi käytetyt sovellukset jaetulla näytöllä reunapaneelista.

Ponnahdusnäkymä

Ponnahdusnäkymä

Ponnahdusnäkymä

Useiden sovellusten käyttäminen samanaikaisesti

Vaihe 1. Avaa viimeksi käytettyjen sovellusten luettelo napauttamalla Viimeksi käytetyt -painiketta.

Vaihe 2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle, napauta sovelluksen kuvaketta ja valitse Avaa ponnahdusnäkymässä. Sovellus aukeaa ponnahdusnäkymässä.

Jos painat kotipainiketta käyttäessäsi sovellusta ponnahdusnäkymässä, ikkuna pienentyy ja näkyy sovelluksen kuvakkeena. Voit käyttää ponnahdusnäkymää uudelleen napauttamalla sovelluksen kuvaketta.

Sovellusten avaaminen reunapaneelista

Vaihe 1. Vedä reunapaneelin kahvaa näytön keskikohtaa kohden.

Vaihe 2. Pidä sovellus painettuna, vedä sitä vasemmalle ja pudota kohtaan, jossa näet tekstin Näytä ponnahdusnäkymässä pudottamalla tähän.

Valittu sovellus aukeaa ponnahdusnäkymässä.

Useat samanaikaiset toiminnot: Drag&Drop

Voit jakaa sisältöä eri sovellusten välillä vetämällä ja pudottamalla. Useista näytöistä voi ottaa yhteisen näyttökuvan jaettavaksi.

Vedä ja pudota

① Galleriasta viesteihin        ② Jaetun näytön kuva

Huomautus:

• Tuetut sovellukset: Galleria, Internet, Viestit, MyFiles, Samsung Notes, MS Office, MS Outlook, OneDrive, WhatsApp (vain teksti), Line (teksti ja kuvat) jne.
  • Tuetut sovellukset voivat vaihdella alueittain tai maittain.
  • Kansinäytön vaakasuuntatilassa moni-ikkunatoiminto ja reunapaneeli eivät ole käytettävissä.
  • Laitteessa on oltava verkkoyhteys, jos avataan samanaikaisesti kaksi Office-sovellusta, kuten Word ja PPT käyttämällä Drag&Drop-toimintoa.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan..