Mikä on digitaalinen avain?

Digitaalinen avain käyttää älypuhelinta samoihin toimintoihin, joita tehdään autonavaimella. Avaa, lukitse ja käynnistä autosi ja paljon muuta älypuhelimen NFC-teknologialla.

Kuva Samsungin digitaalisen avaimen näytöistä Samsung Wallet -sovelluksessa.

Kaikki tiedot tallennetaan suojatusti älypuhelimeen integroituun turvaelementtiin ja haluamasi avaimen valitseminen on helppoa.

Alla on lisätietoja digitaalisen avaimen toiminnasta eri käyttötavoista.

Huomaathan: Digitaalinen avain on tällä hetkellä käytettävissä Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa.

Digitaalisella avaimella käytettävät laitteet voivat vaihdella automerkin mukaan.

Genesis / KIA / Hyundai

• Digitaalisia avaimia voi käyttää malleissa, joissa on asennettuna uusin Android S (12) -käyttöjärjestelmä tai uudempi ohjelmisto: Galaxy S20 -sarja (mukaan lukien S20 FE), Galaxy Note20 -sarja, Galaxy S21 -sarja (mukaan lukien S21 FE), Galaxy S22 -sarja, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4.

BMW

• Digitaalisia avaimia voi käyttää malleissa, joissa on asennettuna Android 13 -käyttöjärjestelmä tai uudempi versio:
    Galaxy S21 -sarja (mukaan lukien S21 FE), S22 -sarja, Z Flip 3, Z Flip 4, Z Fold 3, Z Fold 4.

• Jotta voit käyttää digitaalisen avaimen uusimpia ominaisuuksia (avaimen jakaminen), käyttöjärjestelmä on päivitettävä uusimpaan Android 13 -versioon tai uudempaan versioon ja Digitaalinen avain -sovellus uusimpaan versioon.

Samsungin tietoturvakäytännön mukaisesti digitaalista avainta voi käyttää vain yhdessä älypuhelimessa. Tietojen siirtäminen tai kopioiminen laitteiden välillä ei ole mahdollista. Digitaalista avainta ei voi myöskään rekisteröidä ja käyttää samalla Samsung-tilillä useammassa kuin yhdessä älypuhelimessa, mutta digitaalisen avaimen voi jakaa jakamisajanjakson ajaksi. Lue alta lisää.

Huomaathan:

• Tuetut älypuhelimien mallit voivat vaihdella auton valmistajan mukaan.
  • Voit päivittää Android-käyttöjärjestelmän valitsemalla Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.
  • Voit päivittää digitaalisen avaimen sovelluksen valitsemalla Galaxy Store > Valikko > Päivitykset.
  • Tämä toiminto ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikissa ajoneuvomerkeissä ja -malleissa.

Tärkein vaihe on auton valmistajan sovelluksen asentaminen tai rekisteröintitietojen viestin saaminen auton valmistajalta. Toimi sen jälkeen seuraavasti:

1 Rekisteröi tietosi auton valmistajan sovellukseen noudattamalla seuraavia ohjeita.
2 Mene autoon fyysisellä avaimella ja noudata auton navigointivalikon ohjeita.
3 Valitse auton valmistajan sovelluksessa "Digitaalisen avaimen rekisteröintivalikko".
4 Samsung Wallet -sovellus avautuu ja voit rekisteröidä autonavaimesi noudattamalla sovelluksen ohjeita.

Huomaathan: Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun käytät Samsung Wallet -sovellusta, voit jatkaa määritettyäsi Samsung Wallet -sovelluksen.

Digitaalinen avain on ominaisuus, joka toimii fyysisen avaimen ohella ja helpottaa arkea.

Käytä autonavainta noudattamalla seuraavia ohjeita:

Kun olet rekisteröinyt autonavaimesi, voit käyttää älypuhelimen NFC/UWB-ominaisuutta auton ovenkahvassa ja lukita ja avata sen.

Autosta riippuen auton näyttö saattaa kertoa, voitko käynnistää moottorin, kun auto tunnistaa älypuhelimesi.

NFC-tyyppi

1 Kosketa auton ovea sen älypuhelimen NFC-antennin alueella, johon digitaalinen avain on rekisteröity. Oven lukitus aukeaa tai sulkeutuu.
2 Kun olet asettanut puhelimen auton langattomalle latausalustalle ja digitaalinen avain on todennettu, voit käynnistää auton käynnistyspainikkeella.

Huomaathan: Älypuhelimen ja auton on tuettava NFC-ominaisuutta, jotta tätä toimintoa voi käyttää. Jos autosi ei tunnista älypuhelintasi, siirrä tai käännä älypuhelinta hieman langattomalla latausalustalla ja yritä uudelleen.

UWB (Ultra-wideband) -tyyppi

1 Auton ovien lukitus avautuu, kun lähestyt autoa älypuhelimen kanssa ja lukittuu, kun siirryt poispäin.
2 Kun digitaalinen avain on todennut ja menet sisälle autoon, voit käynnistää sen käynnistyspainikkeella.

Huomaathan: Älypuhelimen ja auton on tuettava Ultra-Wideband (UWB) -ominaisuutta, jotta tätä toimintoa voi käyttää.

Jos haluat lopettaa digitaalisen avaimen käyttämisen, toimi seuraavasti:

1 Avaa Avaimen tiedot -näyttö valitsemalla rekisteröity digitaalinen avain.
2 Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta ja valitse "Poista". Vahvistamiseen vaaditaan tunnistautuminen sormenjäljellä.

Jos haluat jakaa digitaalisen avaimesi, sinun on muistettava, että vain auton omistaja voi tehdä sen. Jos olet auton omistaja ja haluat aloittaa digitaalisen avaimen jakamisen, toimi seuraavasti:

Autosi valmistajasta riippuen avaimen jakaminen voidaan tehdä seuraavasti.

(*) Sekä auton omistajan että jaetun avaimen vastaanottajan puhelimessa on oltava uusin Android 13 -käyttöjärjestelmä tai uudempi versio ja digitaalisen avaimen sovelluksen uusin päivitys.

1 Avaa Avaimen tiedot -näyttö valitsemalla rekisteröity digitaalinen avain.
2 Valitse Jaa avain.
3 Anna Samsung Wallet -salasana tai jatka sormenjälkitunnistuksella.
4 Määritä jaetun avaimen vastaanottajan nimi ja lupa käyttää autoa ja valitse sitten Lähetä avain.
5 Valitse jaettavan avaimen vastaanottaja tai viestisovellus (tekstiviesti, sähköposti, muu viestisovellus).
Kutsun lähettämiseen edellisessä vaiheessa valittu sovellus avautuu ja viesti lähetetään.
6 Vahvista ja toimita tunnistautumiskoodi jaetun avaimen vastaanottajan todentamiseksi.
Turvallisuussyistä suosittelemme lähettämään tunnistautumiskoodi eri menetelmällä kuin jaetun avaimen kutsuviesti.
7 Kun jaetun avaimen kutsu on valmis, voit tarkistaa jaetun avaimen vastaanottajien luettelon Avaimen tiedot -näytöstä.

Tämän toiminnon voi tehdä vain, kun vastaanottaja on saanut jakamiskutsun tekstiviestillä auton omistajalta. Jaettujen avainten vastaanottajien ei tarvitse käyttää fyysistä avainta tai mennä autoon avaimen rekisteröimiseksi. Hyväksy digitaalinen avain noudattamalla seuraavia ohjeita:

1 Avaa jakamiskutsun tekstiviestit ja valitse "Näytä avain".
2 Samsung Wallet -sovellus avautuu ja voit rekisteröidä autonavaimesi noudattamalla sovelluksen ohjeita.

Huomautus: Sekä auton omistajan että jaetun avaimen vastaanottajan puhelimessa on oltava uusin Android 13 -käyttöjärjestelmä tai uudempi versio ja digitaalisen avaimen sovelluksen uusin päivitys. Jakokutsun voi vastaanottaa myös tekstiviestillä, sähköpostilla tai viestisovelluksilla. Jaetun avaimen vastaanottajilta voidaan vaatia tunnistautuminen jaetun avaimen hyväksymisen tai digitaalisen avaimen aktivoinnin yhteydessä.

Digitaalisen avain aktivoiminen

1 Tunnistautumiskoodi

Jaetun avaimen vastaanottajan on noudatettava auton navigointinäytön ohjeita ja annettava auton omistajalta saamansa tunnistautumiskoodi.
2 Fyysinen autonavain

Jaetun avaimen vastaanottajalla on oltava auton fyysinen avain ja hänen on noudatettava auton navigointinäytön ohjeita.
3 Aktivoitu digitaalinen avain

Jaetun avaimen vastaanottajalla on oltava aktivoitu Digitaalinen avain ja hänen on noudatettava auton navigointinäytön ohjeita.

Huomaathan: Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun käytät Samsung Wallet -sovellusta, voit jatkaa määritettyäsi Samsung Wallet -sovelluksen.

Tämän toiminnon voi tehdä vain auton omistaja. Jos haluat tehdä sen, toimi seuraavasti:

1 Avaa Samsung Wallet -sovellus ja avaa Avaimen tiedot -näyttö valitsemalla rekisteröity digitaalinen avain.
2 Valitse Avaimen tiedot -näytössä jaetun avaimen vastaanottaja.
3 Kun olet valinnut "Peruuta avain", sinun on tunnistauduttava sormenjäljellä.
4 Näin voit vahvistaa jakamisen lopettamisen Avaimen tiedot -näytössä.

Jos haluat estää muita käyttämästä digitaalisia avaimiasi, toimi seuraavasti:

1 Avaa Avaimen tiedot -näyttö valitsemalla rekisteröity digitaalinen avain.
2 Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta ja valitse "Turvallisuus".
3 Ota henkilöllisyyden vahvistamistoiminto käyttöön. Vahvistamiseen vaaditaan tunnistautuminen sormenjäljellä.

Aloitin digitaalisen avaimen rekisteröinnin älypuhelimessa, mutta en voi viimeistellä sitä.

Digitaalisen avaimen rekisteröinti voi kestää 1–3 minuuttia käyttämäsi verkon tilasta riippuen.

Digitaalisen avaimen rekisteröiminen vaatii verkkoyhteyden. Jos yrität rekisteröidä digitaalista avainta paikassa, jossa verkkoyhteys on heikko, yhteys voi katketa tai se voi olla epävakaa. Sinun on huomioitava paikka, jossa rekisteröit avaimen.

Voiko yhteen autoon rekisteröidä useamman avaimen?

Digitaalisella avaimella voi olla vain yksi ensisijainen käyttäjä, joka voi rekisteröidä avaimen yhteen autoon. Muut käyttäjät voivat käyttää avainta jakamistoiminnon avulla.

Tarvitaanko digitaalisen avaimen käyttöön verkkoyhteys?

Jos olet jo rekisteröinyt digitaalisen avaimen, voit käyttää sitä ilman verkkoyhteyttä.

Digitaalista avainta ei voi rekisteröidä ilman verkkoyhteyttä.

Olen hävittänyt puhelimeni. Miten digitaalisten avainten käyttämisen voi keskeyttää?

Voit keskeyttää digitaalisten avaintesi käyttämiseen avaamalla Internetin ja hakemalla Find My Mobile. Siellä voit lukita älypuhelimesi etänä. Jos poistat älypuhelimesi tiedot, myös kaikki rekisteröidyt digitaaliset avaimet poistetaan.

Mitä voin tehdä, jos auto ei käynnisty, vaikka olen asettanut puhelimen auton langattomalle latausalustalle?

Tarkista digitaalisen avaimesi tila. Jos digitaalista avainta ei ole rekisteröity auton valmistajan palvelimelle, auto ei käynnisty. Jos käytät jaettua avainta, auton käynnistymiseen vaikuttavat annetut oikeudet.

Huomaathan: Voit tarkistaa digitaalisen avaimen oikeudet valitsemalla kyseisen avaimen Samsung Wallet -sovelluksessa.

Mitä voin tehdä, jos auton ovi ei aukea, vaikka asetan laitteeni lähelle kahvaa?

Tarkista ensiksi, että älypuhelimesi NFC-ominaisuus on käytössä. Voit tarkistaa nykyisten digitaalisten avaintesi tilan valitsemalla digitaalisen avaimen Samsung Wallet -sovelluksessa. Jos digitaalisen avaimen käyttö on lopetettu, se ei toimi.

Toimivatko digitaaliset avaimet kaikkien autojen ovenkahvoihin?

Ei, ne eivät toimi kaikkien autojen ovenkahvoihin. Se riippuu autosi mallista. Myös digitaalisen avaimen käyttökohta ovessa voi vaihdella. Saat lisätietoja ottamalla yhteyden autosi valmistajaan.

Onko langaton latausalusta samassa paikassa kaikissa autoissa?

Langattoman latausalustan sijainti, jolle älypuhelin asetetaan auton käynnistämistä varten, vaihtelee auton valmistajan mukaan. Saat lisätietoja ottamalla yhteyden autosi valmistajaan.

Mitä voin tehdä, jos auton ovi ei aukea tunnistautumisen vahvistamisen jälkeen?

Jos turva-asetus on otettu käyttöön digitaalisen avaimen tietojen lisävalikossa, turvatunnistus vahvistetaan, kun auton ovi avataan tai lukitaan. Sinun on vahvistettava digitaalinen avain biometrisilla tiedoillasi. Sen jälkeen sinun on asetettava älypuhelimen ovenkahvaan 1 minuutin kuluessa vahvistamisesta.

Jos turva-asetus on otettu käyttöön ja älypuhelin on sammutettu, tunnistautuminen sormenjäljellä ei ole mahdollista eikä digitaalista avainta voi käyttää.

Älypuhelimeni akusta loppui virta ja puhelin sammui. Voiko digitaalista avainta käyttää?

Jos älypuhelimesi on sammunut akun virran loppumisen vuoksi, sitä voi käyttää 5 tunnin ajan. Sinun on kuitenkin muistettava, että jos turvaominaisuus on otettu käyttöön Avaimen tiedot -näytössä, digitaalista avainta ei voi käyttää, koska tunnistautuminen sormenjäljellä ei ole mahdollista.