Hvad er eARC, og hvordan indstiller man det på sit Samsung smart-tv?

eARC gør det muligt at sende lyd til et tv, der stammer fra kabel-, satellit-, streaming- eller kildeenheder, der kan sendes til en AVR eller soundbar gennem et enkelt HDMI-kabel. Dette sikrer enkelheden i forbindelsen, og at den originale lyd kan opleves.

Forskelle på HDMI ARC og eARC

De fleste tv'er komprimerer lydsignalerne på forhånd, før de går gennem HDMI-kabler. eARC (Enhanced Audio Return Channel) giver dig mulighed for at overføre det originale lydsignal i fuld opløsning gennem et HDMI-kabel og gengive den bedste lyd uden kompromis. eARC er en funktion, der er implementeret i den nyeste HDMI 2.1-specifikation. Den største fordel er, at den forbedrer både båndbredden og hastigheden. Dette giver dig mulighed for at overføre lyd i høj kvalitet fra dit tv til din soundbar eller AV-modtager, det er kompatibelt med de høje bitrate-formater Dolby Atmos og DTS.

eARC omtales også populært som det nye ARC. Det understøtter både større båndbredder og hurtigere hastigheder. Derfor er du i stand til at levere lyd i højere kvalitet fra dit HDTV til din soundbar eller lydmodtager.

Lydformat

ARC

eARC

Dolby Digital

Ja

Ja

Dolby Digital+

Ja

Ja

Dolby TrueHD

Nej

Ja

Dolby ATMOS

Ja (1)

Ja

DTS, DTS Master, DTS-X

Nej

Nej

Multichannel PCM (LPCM) *

Nej

Ja (2)

(1) Dolby ATMOS-understøttelse er kun tilgængelig for ARC Dolby Digital+-baseret ATMOS.

(2) LPCM er understøttet fra 2021-modeller (AU7000 eller højere).

* Multichannel PCM max 5.1 ch understøttet.

Understøttede modeller til eARC

• Tv: UHD TU7000 og nyere modeller.

• Soundbar: Q70T og nyere modeller.

• Lydformat: De nyeste lydformater med høj bitrate understøttes inklusive Dolby TrueHD, Dolby Atmos og mere.

Bemærk:

• Du skal bruge et eARC-understøttet HDMI-kabel. (HEAC eller HEC)
  • Anynet+ (HDMI-CEC)-funktionen skal være aktiveret på dit smart-tv.
  • Hvis du bruger et uautoriseret kabel, kan der opstå en fejl.

Indstillinger for HDMI-eARC-tilstand

For enheder, der understøtter eARC, kan du overveje at bruge HDMI eARC-tilstand. Lyden slås midlertidigt fra under enhedstilslutningen.
Følg nedenstående trin for at indstille tv'ets indgangslyd.

Trin 1. Tryk på Hjem-knappen på din Samsung-fjernbetjening, og vælg Indstillinger.

Menuen Indstillinger

Trin 2. Vælg menuen Lyd, og vælg derefter Ekspertindstillinger.

Lyd, Ekspertindstillinger

Trin 3. Gå til HDMI e-ARC-tilstand, og tryk på Enter-knappen på din fjernbetjening for at slå det til.

HDMI eARC-tilstand

Bemærk:

• Standardindstillingen for eARC-tilstand er slået fra. (Tilslut automatisk til ARC)
  • eARC aktiveres kun, når HDMI-eARC-tilstanden er slået til.

Du skal aktivere HDMI-CEC-protokollerne i menuen Indstillinger på dit tv. Samsung-tv'er kalder HDMI-CEC-protokollen Anynet+.

Trin 1. Tryk på HJEM-knappen på din Samsung-fjernbetjening, og vælg Indstillinger.

Trin 2. Vælg Hovedmenu og Ekstern enhedsstyring under Indstillinger.

Generelt, Ekstern enhedsstyring

Trin 3. Find Anynet+ (HDMI-CEC) i menuen Ekstern enhedsstyring, og tryk på Enter på din fjernbetjening for at slå Anynet+ til.

Anynet HDMI CEC

Bemærk:

• HDMI-porten er mærket med ARC på bagsiden af tv'et eller One Connect Box.
  • De fleste One Connect Boxes har en HDMI-ARC-port (det er normalt den tredje HDMI-port).

Hvis der er et problem med ARC/eARC-betjeningen, skal du først fjerne alle eksterne enheder (STB, OTT-enheder osv.), der er tilsluttet tv'et, og derefter prøve igen. Nogle eksterne enheder overholder muligvis ikke de korrekte HDMI-forbindelsesspecifikationer, hvilket kan forårsage problemer.

Du skal kontrollere følgende for at forbinde eARC til et tv.

• Kontroller, at eARC-porten (den samme port som ARC) er tilsluttet.
  • Kontroller, at den tilsluttede AV-enhed er en eARC-aktiveret enhed.
  • Kontroller, at HDMI-kablet understøttes af HEAC eller HEC.
  • Tilslut HDMI-kablet igen, og nulstil derefter HDMI-eARC-tilstanden til Automatisk

Hvis du har problemer med en dårlig lydudgang, selv når eARC er tilsluttet korrekt, skal du kontrollere lydformatet for den digitale udgang.
(Menu > Lyd > Ekspertindstillinger > Lydformat for digital udgang)

For at kontrollere, om AV-enheden ikke understøtter lydudgangsformatet, skal du teste udgangslyden ved at ændre lydudgangsformatet til PCM/Auto/Pass-Through én gang hver.

Lydformat for digital udgang

Bemærk: Skærmbillederne fra enheden og menuerne er blot eksempler på engelsk, men de er tilgængelige på dit lokale sprog.

Forøg hvert billede til 8K

Forøg hvert billede til 8K

Oplev ufattelig klarhed med den nye Neo QLED.