Sådan tilsluttes ekstern lyd ved hjælp af et optisk kabel

Der er flere måder at forbinde ekstern lyd til dit tv. En af de populære måder er at bruge et optisk kabel, der kan sende lyd af høj kvalitet. Hvis du vælger denne måde at konfigurere dit lydsystem på, kan du læse mere nedenfor. Vi har en artikel om, hvordan du tilslutter et optisk kabel.

Hvad er et optisk kabel?

Et optisk kabel er en fysisk forbindelse, der overfører digitale digitale lydsignaler med lys. Når man ser på transmissionsprocessen, passerer lys gennem det optiske kabel, og lysimpulsen konverteres til elektriske impulser, der indeholder lydinformation. Den elektriske puls konverteres derefter til et analogt signal gennem en kompatibel destinationsenhed og forstærkes, så vi kan høre det.

Fordelene ved det optiske kabel er, at transmissionstabet er lavere end metalkabler, hvilket er godt til langdistancetransmission, og det kan bruges semi-permanent.

Bemærk: Metoderne nedenfor er de mest almindelige. For model-specifikke oplysninger om andre mulige forbindelser og systemindstillinger henvises til betjeningsvejledningen, der følger med dine produkter.

Tilslut med et optisk kabel

Trin 1. Sæt det digitale optiske lydkabel i DIGITAL AUDIO OUT-porten på tv'et.

Tilslut optisk kabel til tv

Trin 2. Sæt den anden ende af det digitale optiske kabel i DIGITAL AUDIO IN-porten på din eksterne højttaler.

Tilslut det optiske kabel til lydenheden

Trin 3. Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, og vælg Indstillinger.

Indstillingsmenu for hjem

Trin 4. Naviger og vælg lydoutput i menuen Lyd.

Lyd-ouput

Trin 5. Vælg lyd Ud/optisk.

Vælg lyd output/optisk

Forskel med HDMI

Både et optisk kabel og HDMI er forbindelsesmetoder, der giver god lyd til dig. Du kan dog være nysgerrig efter forskellene mellem dem.

Først og fremmest er der ingen forskel i lyd. Uanset hvilken type du vælger, sender de begge den samme lyd. Begge kan sende flerkanalslyd, der er bedre end analog.

Den største forskel mellem et optisk kabel og HDMI er antallet af understøttede lydformater. Det optiske kabel understøtter 5.1 Dolby Digital og DTS-lyd. HDMI understøtter ikke kun 5.1 Dolby Digital og DTS-lyd, men også Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos og DTS: X.

Bemærk: Enhedens skærmbilleder og menu er kun en prøve på engelsk - de er også tilgængelige på dit lands sprog.