Brug SmartThings på din Windows 10 og 11 PC

Har du nogensinde arbejdet ved din computer og haft brug for at styre en smartenhed? Tidligere skulle du gribe din telefon og åbne SmartThings-appen. Nå, nu har Windows 10 og 11 pc'er deres helt egen version af SmartThings. Du vil være i stand til at tænde eller slukke for dine enheder, aktivere scener, redigere rum, se SmartThings Find og mere uden nogensinde at skulle forlade dit computerbord.

SmartThings åben på en Galaxy Book Pro.

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du sørge for at downloade den nye version af SmartThings-appen fra Microsoft Store. Første gang du åbner den, bliver du bedt om at logge ind på din Samsung-konto og tillade forskellige tilladelser. Sørg for at logge ind på den samme Samsung-konto, som har dine tilsluttede SmartThings-enheder. Når du er logget ind, vises dine registrerede enheder automatisk.

SmartThings-appen til Windows giver dig mulighed for at gøre følgende fra din Windows-pc eller -enhed:

• Slå tilsluttede enheder til eller fra
  • Aktiver eksisterende scener
  • Rediger dine eksisterende rum, eller tilføj nye rum
  • Få adgang til og se SmartThings Find-funktionen

Der er dog et par begrænsninger, når du bruger Windows-versionen af appen:

• Den kan ikke forbinde nye enheder eller oprette nye scener
  • Den kan ikke få adgang til eller kontrollere automatiseringer
  • Den kan ikke få adgang til eller kontrollere andre SmartApps end SmartThings Find
  • Den kan ikke redigere tilsluttede enheder eller scener
  • Den kan ikke få adgang til enhedsoplysninger, hvilket kan begrænse din kontrol over visse enheder

At komme rundt i SmartThings på din Windows-pc er ikke meget forskellig fra at navigere i mobilappen.

Navigationspanelet i venstre side giver dig adgang til forskellige funktioner i appen, såsom dine tilsluttede enheder, dine favoritter og indstillingsmenuen. Du skal blot klikke på din foretrukne kategori for at komme til dens muligheder. Du kan også vælge Menu (de tre vandrette linjer) i øverste venstre hjørne for at skjule navigationspanelet, hvis du ikke bruger det i øjeblikket.

For at gå til en anden placering på din SmartThings-konto skal du vælge pilen ned ud for den aktuelle placering (f.eks. Hjem), og derefter vælge den ønskede nye placering.

Pilen ned fremhævet i SmartThings-appen.

Favoritfunktionen lader dig hurtigt få adgang til og kontrollere dine mest brugte enheder og scener på ét sted.

1 Naviger til din ønskede lokation, og tryk derefter på Favoritter i navigationspanelet.
2 Hvis det er første gang, du tilføjer favoritter, skal du rulle til bunden af siden og vælge ”Vælg favoritter”.
3 Vælg de enheder og scener, du vil tilføje, og vælg derefter ”Udført”.
4 Dobbelttjek de enheder og scener, du har valgt, og vælg derefter ”Gem” for at bekræfte.
5 For at tilføje flere enheder eller scener senere skal du gå til siden Favoritter , vælge Flere muligheder (de tre lodrette prikker), og derefter vælge ”Rediger favoritter”.
”Rediger favoritter” er fremhævet i SmartThings-appen.
6 Vælg Tilføj (+ ikon), og vælg dine ønskede enheder eller scener. Tryk på ”Udført” når du er færdig.
7 Du vil blive ført tilbage til siden Rediger favoritter. Hvis det ønskes, kan du trække og slippe elementerne på listen for at omarrangere dine favoritter. Vælg ”Gem” for at bekræfte alle ændringerne.
8 For at styre dine tilsluttede enheder eller scener skal du blot trykke på ”Favoritter” i navigationspanelet. Tryk på Power-ikonet ud for din ønskede enhed for at tænde eller slukke for den. Du kan også trykke på Afspil-ikonet ud for en scene for at aktivere den.

Hvis du nogensinde vil fjerne noget fra dine favoritter, skal du navigere tilbage til siden Favoritter, vælge Flere muligheder (de tre lodrette prikker) og derefter vælge ”Rediger favoritter”. Vælg ikonet Slet (-ikon) ud for den enhed, du vil fjerne fra dine favoritter. Vælg ”Gem” for at bekræfte.

Bemærk: Enheder vil have begrænset kontrol, når du bruger pc-versionen af appen.

På SmartThings Windows-appen kan du ikke tilføje nye enheder, men du kan slå dine eksisterende enheder til eller fra. Derudover kan du aktivere dine eksisterende scener, hvilket giver dig mere magt over dine enheder.

Gå til din foretrukne placering i navigationspanelet, og vælg derefter ”Enheder”. Vælg Power-ikonet ud for din ønskede enhed for at tænde eller slukke for den. Hvis din pc har en berøringsskærm, kan du flytte dine enheder ind i forskellige rum ved blot at trække og slippe dem med din finger.

For at aktivere en scene skal du åbne navigationspanelet og derefter vælge ”Scener”. Vælg ikonet Afspil ud for din ønskede scene, og det aktiveres automatisk, hvis de tilknyttede enheder er online.

Powerikon fremhævet på et enhedskort.

Du kan muligvis ikke tilføje enheder eller scener gennem Windows PC-appen, men du kan tilføje nye rum. Du kan også omdøbe, omarrangere og slette rum, hvis det er nødvendigt.

Tilføj et rum

Naviger til din ønskede lokation for det nye rum. Vælg Tilføj (+ ikon) i øverste højre hjørne, og vælg derefter ”Tilføj rum”. Indtast navnet på rummet, og vælg derefter ”Udført”. Det nye rum vises på din nuværende lokation. Du kan derefter trække og slippe enheder ind i det nye rum.

”Tilføj værelse” fremhævet i SmartThings-appen.

Omdøb et rum

Vælg Flere muligheder (de tre lodrette prikker) ud for navnet på det ønskede rum. (Vælg ikke ”Flere muligheder” ud for ”Enheder” øverst på skærmen.) Vælg ”Omdøb”, og indtast derefter dit foretrukne navn. Vælg ”Omdøb” for at bekræfte.

”Omdøb” er fremhævet i SmartThings-appen.

Omarranger dine rum

Vælg ”Flere muligheder” øverst på skærmen ud for Enheder. Vælg ”Omarranger rum”, og træk og slip derefter pilene for at omarrangere dine rum. Vælg ”Gem” for at bekræfte den nye ordre.

”Omarranger rum”-mulighed er fremhævet i SmartThings-appen.

Slet et rum

Vælg Flere muligheder (de tre lodrette prikker) ud for navnet på det ønskede rum. (Vælg ikke Flere muligheder ud for Enheder øverst på skærmen.) Vælg ”Slet”, og vælg hvilket rum enhederne skal flytte til, når det aktuelle rum er slettet. Vælg ”Slet” for at bekræfte.

”Slet”-mulighed er fremhævet i SmartThings-appen.

Fra navigationspanelet kan du få adgang til ekstra ressourcer, såsom menuen Indstillinger eller SmartThings Support-kontaktoplysninger. Du kan åbne navigationspanelet ved at vælge Menu (de tre vandrette linjer) i øverste venstre hjørne.

De tilgængelige muligheder er angivet her:

• Sådan bruges: Se nyttige vejledninger til brug af SmartThings-appen.
  • Kontakt os: Opret en anmodning med SmartThings Support eller få adgang til SmartThings ofte stillede spørgsmål.
  • Indstillinger: Juster meddelelsesindstillinger, log ud af appen, eller se dine personlige data og appoplysninger.
  • Cookies: Spor og identificer din(e) enhed(er) på tværs af forskellige hjemmesider, tjenester, enheder og/eller browsersessioner.
En liste over yderligere menuindstillinger i SmartThings-appen.