Sådan bruger du hudtemperatursensor ved menstruation med Samsung Health

Samsung Health Cykelsporing vist på Galaxy Watch og Galaxy-smartphone.

Du kan yderligere forbedre sporingen af dine menstruationscyklusser ved at aktivere funktionen "Forudsig cyklus med hudtemperatur" på din Galaxy Watch5-serie og kommende modeller.

Bemærk:

• Hudtemperatur under søvn er kun tilgængelig på Galaxy Watch5-serien og kommende modeller, da den bruger hudtemperatursensoren introduceret på Watch5.
  • Denne funktion er kun tilgængelig på mobilenheder købt i lande, hvor den er blevet godkendt.
  • Hvis du bruger en enhed lavet af et andet firma, vil netværksoplysningerne på SIM-kortet blive brugt til at afgøre, om enheden er i et land, hvor funktionen er blevet godkendt.

Før du begynder, skal du sørge for, at din Galaxy Watch5 er parret med din smartphone. Derefter:

1 Åbn Samsung Health-appen på din smartphone.
2 Gå til sektionen Cyklussporing, og tryk derefter på Flere muligheder (tre prikker).
3 Tryk på Indstillinger.
4 Aktiver kontakten ved siden af Forudsig cyklus med hudtemperatur.

Bemærk: Forudsig cyklus med hudtemperatur vises kun, hvis mobilenheden og smartwatchet er korrekt synkroniseret, og funktionen er tilgængelig i det land, du er i.

Efter at have aktiveret Forudsig cyklus med hudtemperatur i indstillingerne, vil dit smartwatch registrere din hudtemperatur, mens du sover. Du kan se aflæsningerne i Samsung Health-appen både på din smartphone og dit smartwatch.

Bemærk: For at få den mest præcise aflæsning anbefaler vi, at du har dit smartwatch på i mindst 4 timer, mens du sover.

Anbefalinger til måling af hudtemperatur under søvn

Sådan får du mere nøjagtige hudtemperaturmålinger, mens du sover:

• Prøv at holde uret i en ensartet position på dit håndled.
  • Tjek og hold temperaturen i det rum, hvor du sover. Aflæsningen kan være mindre nøjagtig, hvis rummet er for varmt eller for koldt.
  • Oplad dit smartwatch til mindst 50 % før hver måling.
  • Sørg for, at overfladen af den infrarøde sensor er ren.

Bemærk:

• Da temperaturen på smartwatchet stiger efter opladning, kan det være sværere at måle din hudtemperatur nøjagtigt. Efter opladning skal du vente mindst 30 minutter, før du tager dit smartwatch på.
  • Temperaturestimater er muligvis ikke nøjagtige, hvis du er utilpas, har indtaget alkohol inden for de sidste par timer, eller hvis du sover to timer mere eller mindre, end du normalt sover.
  • Hvis din cyklus er meget uregelmæssig, er skøn over hudtemperaturen muligvis ikke gyldige til at forudsige din cyklus.

Ofte stillede spørgsmål

Dit smartwatch kan måle hudtemperatur, mens du sover, og relatere det til din basale kropstemperatur.

I perioder før og efter ægløsning stiger den basale kropstemperatur med cirka 0,3 til 0,5 grader.

Hvis du bruger det konsekvent, kan dit smartwatch registrere forskellen i temperaturer i perioden før og efter ægløsning, hvilket hjælper med at forudsige ægløsning mere præcist.

Hudtemperaturen påvirkes af dine omgivelser. Mens du sover, kan din hudtemperatur variere afhængigt af, hvordan du bærer dit smartwatch, hvor du bruger det, det tøj, du har på, og den omgivende temperatur.

Derfor anbefaler vi, at du opretholder det mest konsistente miljø som muligt, når du foretager målinger.

Din hudtemperatur måles ved hjælp af en infrarød temperatursensor på din Galaxy Watch5 eller nyere.

Sensoren måler automatisk din hudtemperatur og viser en daglig aflæsning.

Bemærk:

• For at få en mere præcis læsning anbefaler vi, at du har dit smartwatch på i mindst 4 timer, mens du sover.
  • Du skal aktivere Forudsig cyklus med hudtemperatur i indstillingerne for cyklussporing.

Hudtemperatur og kropstemperatur er to forskellige værdier, hvorfor det er sandsynligt, at du får to forskellige aflæsninger.

Ja, Samsung Health beregner cyklusforudsigelser ved hjælp af oplysninger om dine cyklusser, der er registreret i appen, uden at skulle måle hudtemperatur.

Hudtemperaturen kan påvirkes af forskellige miljøfaktorer.

Mens du sover, anbefaler vi, at du altid bærer dit ur på det samme håndled, bærer det samme tøj og holder den samme stuetemperatur. Temperaturaflæsninger kan også blive påvirket af for høje eller for lave temperaturer.

Hvis du sover i mindre end 4 timer, vil din hudtemperatur ikke blive målt korrekt, så sørg for at have dit smartwatch på i mindst fire timer, mens du sover.

Fordi din hudtemperatur måles, mens du sover, beregnes den daglige repræsentative temperatur, som har en stærk korrelation med basal kropstemperatur, og bruges til at forudsige din cyklus.

Det betyder, at der kun vises én repræsentativ temperaturværdi hver dag.

Modeller før Galaxy Watch5-serien har ikke en integreret infrarød hudtemperatursensor, så de kan ikke måle hudtemperaturen.

Ja, men for at dette kan ske, skal du aktivere Forudsig cyklus med hudtemperatur i Samsung Health.

Dit ur gemmer data fra målinger i 28 dage, og det vil blive synkroniseret, når du tilslutter dit smartwatch til din telefon.

Nej, hudtemperaturen måles automatisk.

Denne funktion er kun til personlig reference og er ikke egnet til præventionsformål eller medicinske formål, såsom diagnose eller forebyggende behandling, da dataene kan variere fra dine faktiske menstruationsdatoer.

Vi anbefaler også:

• Hvis du tager medicin eller modtager behandling for at undertrykke ægløsning, kan denne funktion ikke bruges til at spore dine ægløsningsdatoer.
  • Vi anbefaler, at du bærer dit ur i mindst 4 timer, mens du sover om natten, mellem kl. 19.00 og 9.00, mindst fem gange om ugen. De forudsagte værdier kan påvirkes af den måde, uret bæres på, de værdier du indtaster, det omgivende miljø osv.
  • Undlad at fortolke oplysningerne fra denne funktion medicinsk eller tage lægehjælp uden at konsultere en kvalificeret læge.
  • Denne funktion er ikke beregnet til brugere under 18 år.

Funktionen Forudsig cyklus med hudtemperatur er kun tilgængelig på Galaxy Watch5-serien og kommende modeller.

Hvis du bruger en ikke-Samsung-enhed, vil funktionen blive understøttet, hvis den er blevet godkendt i det land, du er i.