Kunstmodus op Samsung Frame gebruiken

Als je geen tv kijkt, verandert The Frame in een prachtig kunstwerk. The Frame is voorgeladen met verschillende soorten kunst van verschillende wereldberoemde kunstenaars. Als je zelf een ontluikende artiest bent, kun je ook je eigen foto's uploaden en ze op The Frame weergeven. Je kunt extra kunstwerken kopen in de Art Store of een abonnement voor onbeperkte toegang tot de uitgebreide collectie.

The Frame TV
1

Druk op Power op je OneRemote om je Frame tv aan te zetten.

2 Standaard wordt The Frame ingeschakeld in de tv-modus. Druk op Power op je OneRemote om over te schakelen naar de kunstmodus.
Druk op Power op je OneRemote
3 In de kunstmodus druk je op Home op je OneRemote om over te schakelen naar de tv-modus.
Druk op Home op je OneRemote
4 Om de tv volledig uit te schakelen, druk je op Power op je OneRemote en hou je die ingedrukt.

The Frame-tv past de helderheid en de kleurtoon automatisch aan de omgeving aan. De sensor bevindt zich aan de onderkant van The Frame, zodat deze ook beïnvloed kan worden door de kleur van de vloer of een meubel dat eronder is geplaatst.

Je kunt de volgende instellingen ook handmatig aanpassen. Gebruik in de modus Kunst de pijltoetsen op de afstandsbediening om naar het menu-item ‘Instellingen’ onder in het menu te gaan:

• Kleur en helderheid: Pas de kleur en helderheid van het beeld aan wanneer het op het scherm wordt weergegeven.
  • Slapen na: Als er gedurende de ingestelde tijd geen beweging wordt gedetecteerd rond de tv, schakelt de tv automatisch uit.
  • Bewegingsdetectie: De gevoeligheid van de bewegingsmelderfunctie kan worden aangepast.
  • Nachtmodus: Wanneer deze functie is ingeschakeld, wordt de tv automatisch uitgeschakeld als er geen licht rond de tv wordt gedetecteerd.

Om de instellingen via je smartphone aan te passen:

1

Download de SmartThings-app (voor Frame tv’s van 2018 of nieuwer) of SmartView (voor Frame tv’s van 2017 of nieuwer) op je mobiele apparaat.

2 Zorg ervoor dat de Frame TV en je mobiele apparaat verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.
3

Download en start de SmartThings app.

4 Selecteer de Frame TV.
5 Tik op het pictogram Kunstmodus in de rechterbovenhoek.
6 Tik op "Instellingen".

Inspiratie nodig? De gloednieuwe Frame 2019 bevat een galerij met 20 kunstwerken uit verschillende genres. Leer hoe je een kunstwerk selecteert om op The Frame te tonen.

1 Eenmaal in de Kunstmodus, druk je op Selecteren op je OneRemote om het menu te openen.
Druk op Selecteren op je OneRemote
2 Gebruik de OneRemote om "Samsung Collectie" te selecteren.
3 Selecteer de categorie die je wilt doorbladeren.
4

Druk links of rechts op de OneRemote om door de kunstwerken te bladeren.

Druk Links of Rechts op je OneRemote om door kunstwerken te bladeren
5

Als je een werk hebt gevonden dat je leuk vindt, druk je op Selecteren op je OneRemote.

Druk op Selecteren op je OneRemote
6

Om meer te weten te komen over de artiest en zijn werk, druk je Omhoog op je OneRemote en selecteer dan "Info".

Druk Omhoog op je OneRemote
7

Om gerelateerde kunstwerken te bekijken, druk je op rechts op je OneRemote.

Druk Rechts op je OneRemote
1 Sluit een USB-geheugenstick met je foto's aan op de TV.
2 Eenmaal in de Kunstmodus, druk je op Selecteren op je OneRemote om het menu te openen.
Druk op Selecteren op je OneRemote
3 Gebruik de richtingsknoppen om naar "Mijn Verzameling" te gaan en druk dan op Selecteren op je OneRemote.
4 Selecteer het aangesloten opslagapparaat.
5 Selecteer "Opties" aan de bovenkant van het scherm en selecteer vervolgens "Opslaan".
6 Gebruik de richtingsknoppen op je OneRemote om naar een afbeelding te gaan en druk dan op Selecteren op je OneRemote. Je kunt meerdere afbeeldingen selecteren.
7 Gebruik de richtingsknoppen om naar "Opslaan naar mijn foto's" boven aan het scherm te gaan en druk dan op Selecteren op je OneRemote om de geselecteerde afbeeldingen te importeren.

Let op: Verwijder het USB-station niet terwijl de beelden worden opgeslagen in The Frame.

8 Om de zojuist geïmporteerde afbeelding te bekijken, navigeer je naar "Mijn verzameling" en selecteer je vervolgens "Mijn foto's".

Ontdek hoe je foto's van de Gallery-applicatie via SmartThings naar de Frame TV kunt uploaden.

1 Start de SmartThings-app op je mobiele apparaat.
2 Selecteer je tv.
3 Tik op het tabblad "Mijn verzameling" om de foto's te bekijken die op je apparaat zijn opgeslagen.
4 Selecteer een afbeelding.
5 Tik op Meer opties (drie punten) om de afbeelding aan te passen.
6 Tik op "Voorbeeld" om te zien hoe het beeld eruit zal zien op je tv.
7 Tik op "Instellen" om het op te slaan op de Frame-tv.

Je kunt individuele kunstwerken kopen of je kunt je abonneren op het Art Store-lidmaatschap voor onbeperkte toegang tot alle huidige en toekomstige kunstwerken.

Om een kunstwerk aan te schaffen:

1 Eenmaal in de Kunstmodus, druk je op Selecteren op je OneRemote om het menu te openen.
Druk op Selecteren op je OneRemote
2 Gebruik de richtingsknoppen op de OneRemote om "Art Store" te selecteren.
3 Selecteer een categorie.
4

Druk links of rechts op de OneRemote om door de kunstwerken te bladeren.

5 Gebruik de richtingsknoppen om naar "Kopen" te gaan aan de bovenkant van het scherm en druk dan op Selecteren op je OneRemote.
6 Selecteer de betalingsmethode en druk vervolgens op Selecteren op je OneRemote.
7 Volg de instructies op het scherm om de betaling af te ronden.

Om een abonnement te kopen:

1 Navigeer naar "Art Store".
2 Selecteer "Lidmaatschap".
3 Selecteer "Abonneren".
4 Voeg een betaalmethode toe.
5 Volg de instructies op het scherm om de betaling af te ronden.
1 Gebruik de richtingsknoppen op je OneRemote om "Opties" bovenaan het scherm te selecteren.
2 Kies voor "Details", "Ophangen" of "Favoriet".
  • Details: Hier vind je meer informatie over de afbeelding.
  • Ophangen: Breng een kader aan en bewerk de kleuren van de afbeelding.
  • Favoriet: Stel een afbeelding in als favoriet item.