Wat te doen als je ruis hoort met de Samsung Galaxy Buds?

Als je ruis hoort bij het gebruik van een of beide Galaxy Buds, kun je een paar dingen proberen om het probleem op te lossen. Volg de onderstaande instructies om je Buds weer goed te laten functioneren.

Geluidsgolven die uit een Galaxy Bud komen.

Opmerking: Menu-opties kunnen variëren afhankelijk van het Galaxy Buds-model en de softwareversie.

Update de software op je Galaxy Buds
* Verbind je Galaxy Buds met je telefoon voordat je verdergaat.
* Houd de Buds-case open totdat de update is voltooid.

Apparatenlijst op de Galaxy Wearable-app. Apparatenlijst op de Galaxy Wearable-app.

Stap 1. Open de Galaxy Wearable-app > Tik op het pictogram Menu (drie horizontale lijnen) als je van apparaat wilt wisselen > Selecteer je Galaxy Buds.

Galaxy Buds-instellingen geselecteerd op het startscherm van Galaxy Buds. Galaxy Buds-instellingen geselecteerd op het startscherm van Galaxy Buds.

Stap 2. Veeg omhoog en selecteer Instellingen voor oortjes.

Startscherm voor Instellingen voor oortjes. Startscherm voor Instellingen voor oortjes.

Stap 3. Selecteer Softwareupdate voor oortjes.

Scherm voor Softwareupdate voor oortjes Scherm voor Softwareupdate voor oortjes

Stap 4. Tik op Downloaden en installeren > Tik op Bijwerken als er updates beschikbaar zijn.

Opmerking: Je kunt de software ook bijwerken door op Update bekijken te tikken en vervolgens op Bijwerken als de updatemelding bovenaan het Wearable-startscherm verschijnt.

Update de software op je telefoon en tablet

Instellingen-startscherm. Instellingen-startscherm.

Stap 1. Open Instellingen > Tik op Softwareupdate.

Optie om software-updates te downloaden en te installeren. Optie om software-updates te downloaden en te installeren.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren > Tik op Nu installeren.

1. Ontkoppel je Galaxy Buds

Instellingen-startscherm op Galaxy-telefoon. Instellingen-startscherm op Galaxy-telefoon.

Stap 1. Open Instellingen met behulp van je telefoon of tablet > Selecteer Verbindingen.

Bluetooth-scherm. Bluetooth-scherm.

Stap 2. Selecteer Bluetooth > Tik op het pictogram Instellingen (tandwielpictogram) van je Galaxy Buds.

Pop-upvenster om koppeling op te heffen. Pop-upvenster om koppeling op te heffen.

Stap 3. Tik op Koppeling opheffen.

* Als je Galaxy Buds waren verbonden met de Galaxy Wearable-app, worden ze door het ontkoppelen van Bluetooth ook uit de Wearable-app verwijderd.

2. Verbind je Galaxy Buds opnieuw

• Via het pop-up venster
    Nadat je de Galaxy Buds hebt ontkoppeld, moet je ze opnieuw verbinden met zowel Bluetooth als de Galaxy Wearable-app.
Galaxy Buds2 Pro in een oplaadcase. Galaxy Buds2 Pro in een oplaadcase.

Stap 1. Open de oplaadcase.

Pop-upvenster om te verbinden. Pop-upvenster om te verbinden.

Stap 2. Er verschijnt een pop-upvenster op je telefoon of tablet > Tik op Verbinden.

• Via de Galaxy Wearable-app
    De oplaadcase moet open zijn om de Buds te kunnen detecteren.
Apparatenlijst in de Galaxy Wearable-app . Apparatenlijst in de Galaxy Wearable-app .

Stap 1. Open de Galaxy Wearable-app > tik op Menu (de drie horizontale lijnen) > Tik op + Nieuw apparaat toevoegen.

Een lijst met gedetecteerde Bluetooth-apparaten. Een lijst met gedetecteerde Bluetooth-apparaten.

Stap 2. Selecteer je Galaxy Buds uit de lijst.

Pop-upvenster met Bluetooth-koppelverzoek. Pop-upvenster met Bluetooth-koppelverzoek.

Stap 3. Tik op Koppelen in het pop-upvenster.

* Als er geen apparaten met de Galaxy Wearable-app zijn verbonden, zie je mogelijk het installatiescherm. Selecteer daar je Galaxy Buds uit de lijst en volg de instructies op het scherm om ze opnieuw te verbinden.

Galaxy Buds2 Pro in een oplaadcase. Galaxy Buds2 Pro in een oplaadcase.

Stap 1. Plaats je Buds in de oplaadcase.

Gesloten oplaadcase voor de Galaxy Buds2 Pro. Gesloten oplaadcase voor de Galaxy Buds2 Pro.

Stap 2. Sluit het deksel totdat het batterij-indicatorlampje verdwijnt.

* Dit kan 10 seconden duren.

* Zorg dat de Galaxy Buds zijn opgeladen voordat je ze uit de case haalt.

* Als het batterij-indicatorlampje rood of oranje knippert, laat de Galaxy Buds dan langer dan 10 minuten opladen.

Probeer de instellingen van de Galaxy Buds terug te zetten naar de oorspronkelijke standaardinstellingen

Instellingen voor oortjes geselecteerd op het startscherm van Galaxy Buds. Instellingen voor oortjes geselecteerd op het startscherm van Galaxy Buds.

Stap 1. Open de Galaxy Wearable-app > Tik op Instellingen voor oortjes.

Pop-upvenster om te resetten. Pop-upvenster om te resetten.

Stap 2. Tik op Resetten > Tik op Resetten in het pop-upvenster om te bevestigen.

* Na het resetten van je Galaxy Buds, moet je ze opnieuw met je telefoon of tablet verbinden.