Hoe maak ik geheugen vrij op mijn Galaxy S9/S9+?

Tegenwoordig gebruiken we onze telefoons voor alles: communicatie, entertainment, interactie en opslag. Daarom is het niet ongebruikelijk dat een telefoon na een tijdje onvoldoende geheugen beschikbaar heeft.

Maak je geen zorgen als er een bericht 'niet genoeg geheugen' wordt weergegeven wanneer je probeert een foto te maken of software bij te werken. Hier zijn een paar opties die je zullen helpen om wat ruimte vrij te maken.

Onvoldoende opslagruimte galerij

Je kunt beginnen met wat ruimte vrij te maken door overbodige gegevens te verwijderen.

Om alle onnodige gegevens in één keer te verwijderen:

1 Open 'Instellingen' en tik op 'Toestelonderhoud'.
2 Tik op 'Opslag'.
Apparaatonderhoud
3 Tik op 'Nu opschonen'.

Om gegevens van individuele applicaties handmatig te verwijderen:

1 Open 'Instellingen' en tik op 'Toestelonderhoud'.
2 Tik op 'Opslag'.
3 Open een willekeurig bestandstype onder Gebruikersgegevens (bijvoorbeeld video's).
Gebruikergegevens
4 Selecteer de video's die je wilt verwijderen en tik op 'Verwijderen'.
Items selecteren en verwijderen

Om nog meer ruimte te krijgen door bestanden te verwijderen:

1 Open 'Instellingen' en tik op 'Toestelonderhoud'.
2 Tik op 'Opslag'.
3 Tik op meer opties.
Meer opties
4 Tik op 'Meer ruimte krijgen'.
5 Selecteer de gewenste verwijderoptie (Grote bestanden, Ongebruikte bestanden, Dubbele bestanden of Onnodige bestanden).

Een andere optie als je niet graag gegevens wilt verwijderen, is het plaatsen van een externe geheugenkaart. Leer hoe je een geheugenkaart installeert op jouw Galaxy S9/S9+.

Het overbrengen van gegevens van je apparaat naar je pc zal wat meer ruimte vrijmaken.

1 Sluit je telefoon aan op de computer met een goedgekeurde Samsung USB-Type C-kabel.
2 Tik op 'Toestaan' in het bericht dat op jouw apparaat verschijnt.
Toegang tot gegevens
3 Op je pc en open 'Deze computer' map en klik op de 'Galaxy S9' map.
4 Open elke map waarvan je gegevens wilt overzetten (bijv. DCIM om afbeeldingen over te brengen).
5 Kopieer en plak de gegevens op je bureaublad en verwijder ze uit de Galaxy S9-map.

Sommige gegevens die op je telefoon zijn opgeslagen, worden mogelijk niet regelmatig gebruikt, maar je wilt deze ook niet verwijderen. In dit geval zijn er cloudopties die je kunt gebruiken om gegevens op te slaan op een manier die geen telefoongeheugen gebruikt. Op de Galaxy S9/S9+ kan je je gegevens synchroniseren met Samsung Cloud: vergeet niet om de automatische gegevensback-up op 'Cloud en account' te activeren.

Je kunt ook Google Drive en Google Photos gebruiken, die beide vooraf op de Galaxy S9/S9+ zijn geïnstalleerd. Bovendien kan je cloud-apps downloaden, zoals Dropbox of OneDrive.

Tip: Installeer de OneDrive-app op je apparaat en er verschijnt een melding met 100 GB opslagruimte als je downloadt en je je aanmeldt bij een Office-app (Word, One Note, enz.).

Gegevens op cloud slaan