Zo geniet je van heldere en vloeiende beelden op je Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra dankzij een dynamische vernieuwingsfrequentie

Het dynamische AMOLED -2X display van de Galaxy S20 heeft een vernieuwingsfrequentie (refresh rate) die voor helderder en vloeiender beelden zorgt als je apps gebruikt – vooral tijdens het spelen van games of afspelen van video's op je apparaat. Eerdere Galaxy-apparaten hadden een vernieuwingsfrequentie van 60 Hz, maar de S20-serie voert die op tot 120 Hz.

Vernieuwingsfrequentie vergelijken

Een vernieuwingsfrequentie, ook wel aangeduid in Hz (Hertz), geeft aan hoe vaak een display een afbeelding kan bijwerken in 1 seconde. De meeste mobiele telefoons gebruiken 60 Hz, wat neerkomt op 60 keer vernieuwen in 1 seconde in je browser.

Een hogere Hz-waarde (of vernieuwingsfrequentie) levert minder vertraging en gehaper op het scherm op en zorgt dat je scherm sneller reageert. Bovendien komen films en video's met veel bewegingen realistischer over.

twee afbeeldingen waarin vernieuwingsfrequenties worden vergeleken

Betere dynamische vernieuwingsfrequentie op je Galaxy S20 AMOLED 2X

De beeldkwaliteit werd eerder al toegepast op krachtige gaming-beeldschermen, maar is nu ook te vinden in de Galaxy S20-serie. Je kunt het scherm wijzigen van 60 Hz naar 120 Hz. Dat levert realistischer animaties en prettiger game-ervaringen op.

De dynamische vernieuwingsfrequentie op je Galaxy S20 instellen

Stap 1. Ga naar Instellingen en tik op het menu Display;

Stap 2. Tik in het menu op Vloeiende beweging. Tik op Hoge vernieuwingsfrequentie.

afbeelding van Galaxy S20-apparaat met instelling voor de vernieuwingsfrequentie

NB:

• De vernieuwingsfrequentie van 120 Hz wordt niet ondersteund voor de WQHD+-resolutie. Als je deze resolutie inschakelt, neemt de vernieuwingsfrequentie af tot 60 Hz;
  • Bij 60 Hz kan de batterij langer worden gebruikt.