Waarvoor dient de verificatie van de geboortedatum als ik het wachtwoord van mijn Samsung Account reset?

Samsung Account pictogram naast een laptop en smartphone op de Samsung Account aanmeldpagina

Verificatie van de geboortedatum is een van de noodzakelijke stappen bij het resetten van het wachtwoord van je Samsung Account. Het is een beveiligingsmaatregel die is geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat alleen de rechtmatige accounteigenaar weer toegang kan krijgen tot het account. Door je geboortedatum te geven tijdens het resetproces. Deze extra beveiligingslaag helpt je account te beschermen tegen mogelijke schendingen en ongeautoriseerde toegang.

De verificatie van de geboortedatum wordt automatisch toegevoegd wanneer je deze invoert na het aanmaken van je Samsung Account.

Voorbeeld van een geboortedatum bij het aanmaken van een Samsung Account

Als je op je mobiel of tablet bent afgemeld bij je Samsung-account en je bent je wachtwoord vergeten, kun je dit eenvoudig resetten. De verificatie van de geboortedatum verschijnt nadat je op Bevestigen met herstelnummer en e-mail hebt tikt.

1 Ga naar account.samsung.com.
2 Tik op Inloggen.
Samsung Account webpagina aanmelden
3 Tik op Log in met uw account ID.
Meld je aan met je account-ID op de Samsung Account webpagina
4 Voer je e-mailadres in en tik op Volgende.
Voer het e-mailadres van je Samsung Account in. Tik op de knop Volgende
5 Tik op Wachtwoord vergeten?
De hyperlink wachtwoord vergeten op de Samsung Account pagina
6 Voer je e-mailadres nogmaals in en tik op Wachtwoord resetten.
Wachtwoord resetten op de Samsung Account webpagina

Merk: Du kan også nå dette trinnet ved å gå til: Innstillinger > Samsung-konto øverst > Glemt passord eller har ikke en konto? > Glemt passord.

7 Bevestig je telefoonnummer en tik op Doorgaan.
Bevestig Samsung Account telefoonnummer
8 Tik indien nodig op Verifiёren met herstelnummer of e-mail.
Bevestig Samsung Account pagina met herstelnummer of e-mail
9 Tik op Doorgaan.
Bevestig Samsung Account pagina met herstelnummer of e-mail
10 Voer je geboortedatum in en tik op Doorgaan.
Bevestig dat jij het bent en ga verder
11 Tik Tijd verlengen en vervolgens Verifiёren na het invoeren van de ontvangen code.
Bevestiging met code die via een tekstbericht ontvangen is
12 Voer je nieuwe wachtwoord in en tik op Volgende.
Reset het wachtwoord Samsung Account en bevestig
13 Je wachtwoord is succesvol gereset.
Pagina Wachtwoord is succesvol gereset

Je kunt je geboortedatum eenvoudig bewerken als je deze verkeerd hebt ingevoerd bij het instellen van je Samsung account.

1 Open Instellingen.
Pictogram Samsung Instellingen
2 Tik op Accounts en back-up.
Accounts en back-up in Instellingen
3 Tik op Accounts beheren.
Accounts beheren in Accounts en back-up
4 Tik op je account.
E-mailadres/account in de sectie Accounts beheren
5 Tik op Mijn profiel.
Mijn profiel in Samsung Account
6 Tik op Profiel info.
Profiel info op het Samsung Account
7 Tik op geboortedatum
Tik op geboortedatum op het profiel van het Samsung Account
8 Update je geboortedatum en tik op Opslaan.
Geboortedatum en opslaan
9 Je geboortedatum is bijgewerkt op je Samsung Account.

Je kunt je geboortedatum ook bewerken op een desktop PC/laptop door te gaan naar de Samsung Account webpagina > Profiel > Persoonlijke gegevens bewerken > Voer je geboortedatum in > Opslaan.