Je Samsung-account-ID herstellen en je wachtwoord resetten

Met een Samsung-account kun je specifieke apps en services gebruiken, zoals Samsung Pass en Samsung Zoeken, evenals een back-up maken van gegevens naar Samsung Cloud. Als je je inloggegevens bent vergeten, kun je je Samsung-account-ID herstellen of het wachtwoord resetten om opnieuw toegang tot je account te krijgen.

Inlogscherm Samsung-account.

Je kunt je Samsung-account-ID herstellen via je telefoonnummer of e-mailadres.

Startpagina Instellingen Startpagina Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Selecteer Samsung account.

Opties voor het inloggen bij je account. Opties voor het inloggen bij je account.

Stap 2. Selecteer Wachtwoord vergeten of geen account?

Opties om een account te maken of inloggegevens te herstellen. Opties om een account te maken of inloggegevens te herstellen.

Stap 3. Selecteer ID vergeten.

Herstel via e-mailadres

Opties voor verificatie. Opties voor verificatie.

Stap 1. Tik op Problemen bij het verkrijgen van uw account-ID?

Scherm voor verificatie van account. Scherm voor verificatie van account.

Stap 2. Voer de gevraagde informatie in > Tik op Doorgaan.

Scherm met hint voor accountverificatie. Scherm met hint voor accountverificatie.

Stap 3. Controleer de vermelde e-mailadressen > Tik op Nu inloggen > Meld je aan bij je account.

Herstel via secundair telefoonnummer of e-mailadres

Vind je account-ID via je hersteltelefoonnummer of herstel-e-mail. Vind je account-ID via je hersteltelefoonnummer of herstel-e-mail.

Stap 1. Voer je (secundaire) hersteltelefoonnummer of (secundaire) e-mailadres in > Tik op Doorgaan.

Scherm voor verificatie van account. Scherm voor verificatie van account.

Stap 2. Voer de gevraagde informatie in > Tik op Doorgaan.

Sms-bericht voor verificatie. Sms-bericht voor verificatie.

Stap 3. Controleer of het weergegeven telefoonnummer of e-mailadres van jou is > Tik op Code verzenden > Voer de verificatiecode of het PIN-nummer in > Tik op Verifiëren.

Verificatiescherm e-mailadres. Verificatiescherm e-mailadres.

Stap 4. Selecteer een e-mailadres > Tik op Nu inloggen > Meld je aan bij je account.

Volg eerst de onderstaande stappen en kies vervolgens een van de vier methoden om je wachtwoord te resetten.

Startpagina Instellingen Startpagina Instellingen

Stap 1. Open Instellingen > Selecteer Samsung account.

Optie om een account-ID in te voeren. Optie om een account-ID in te voeren.

Stap 2. Voer je account-ID in > Tik op Volgende.

Optie voor het invoeren van een wachtwoord of het herstellen van een wachtwoord. Optie voor het invoeren van een wachtwoord of het herstellen van een wachtwoord.

Stap 3. Selecteer Wachtwoord vergeten?

Scherm Wachtwoord resetten. Scherm Wachtwoord resetten.

Stap 4. Voer je e-mailadres in > Tik op Wachtwoord resetten.

Verificatiescherm met telefoonnummer. Verificatiescherm met telefoonnummer.

Stap 5. Voer je account-telefoonnummer in > Tik op Doorgaan.

1. Wachtwoord opnieuw instellen via primair e-mailadres

Opties voor verificatie. Opties voor verificatie.

Stap 1. Selecteer E-mailverificatie > Tik op Doorgaan.

Er is een e-mail verzonden naar je primaire e-mailadres. Er is een e-mail verzonden naar je primaire e-mailadres.

Stap 2. Tik op Ga naar postvak in > Volg de instructies in de e-mail.

* Als je de knop Ga naar postvak in niet ziet op je telefoon, controleer dan direct je e-mail inbox.

Scherm Wachtwoord resetten. Scherm Wachtwoord resetten.

Stap 3. Voer een nieuw wachtwoord in > Tik op Volgende.

* Je kunt ervoor kiezen om uit te loggen of ingelogd te blijven bij je Samsung-account op andere apparaten met actieve inlogsessies.

* In sommige landen waar je je kunt aanmelden met een mobiele telefoon-ID, kun je ook je wachtwoord opnieuw instellen via verificatie van het telefoonnummer.

2. Wachtwoord resetten via een beveiligingsvraag

Opties voor verificatie. Opties voor verificatie.

Stap 1. Selecteer Verifiëren met beveiligingsvraag.

Scherm om beveiligingsvraag te beantwoorden. Scherm om beveiligingsvraag te beantwoorden.

Stap 2. Beantwoord je beveiligingsvraag > Tik op Verifiëren.

Scherm Wachtwoord resetten. Scherm Wachtwoord resetten.

Stap 3. Voer een nieuw wachtwoord in > Tik op Volgende.

* Je kunt ervoor kiezen om uit te loggen of ingelogd te blijven bij je Samsung-account op andere apparaten met actieve inlogsessies.

* Om je wachtwoord te resetten met een beveiligingsvraag, moet je al een beveiligingsvraag hebben geregistreerd in je Samsung-accountinstellingen.

3. Wachtwoord resetten via herstele-mail

Opties voor verificatie. Opties voor verificatie.

Stap 1. Selecteer Verifiëren met herstelnummer of e-mail.

Scherm met alternatieve verificatieopties. Scherm met alternatieve verificatieopties.

Stap 2. Selecteer E-mail voor herstel > Tik op Doorgaan > Tik op Ga naar postvak in > Volg de instructies in de e-mail.

Scherm Wachtwoord resetten. Scherm Wachtwoord resetten.

Stap 3. Voer een nieuw wachtwoord in > Tik op Volgende.

* Je kunt ervoor kiezen om uit te loggen of ingelogd te blijven bij je Samsung-account op andere apparaten met actieve inlogsessies.

* Om je wachtwoord te resetten met een herstel-e-mail, moet je al een herstel-e-mail hebben geregistreerd in je Samsung-accountinstellingen.

4. Wachtwoord resetten via hersteltelefoonnummer

Opties voor verificatie. Opties voor verificatie.

Stap 1. Selecteer Verifiëren met herstelnummer of e-mail.

Scherm met alternatieve verificatieopties. Scherm met alternatieve verificatieopties.

Stap 2. Selecteer Telefoonnummer voor herstel > Tik op Doorgaan.

Scherm voor verificatie van account. Scherm voor verificatie van account.

Stap 3. Voer je geboortedatum in > Tik op Doorgaan.

Sms-bericht voor verificatie. Sms-bericht voor verificatie.

Stap 4. Controleer of het weergegeven telefoonnummer van jou is > Tik op Code verzenden > Voer de verificatiecode in > Tik op Verifiëren.

Scherm Wachtwoord resetten. Scherm Wachtwoord resetten.

Stap 5. Voer een nieuw wachtwoord in > Tik op Volgende.

* Je kunt ervoor kiezen om uit te loggen of ingelogd te blijven bij je Samsung-account op andere apparaten met actieve inlogsessies.

* Om je wachtwoord te resetten met een hersteltelefoonnummer, moet je al een hersteltelefoonnummer hebben geregistreerd in je Samsung-accountinstellingen.