Gegevens overzetten van een Galaxy-telefoon met een gebroken scherm

Is het scherm van je Galaxy-telefoon kapot en kun je het scherm niet zien of aanraken om je apparaat te bedienen? Sluit dan je telefoon aan op een extern beeldscherm (monitor, tv enz.) en gebruik scherm spiegelen om je gegevens over te zetten. Je hebt ook een muis en toetsenbord nodig om je apparaat te bedienen.

Een Galaxy-telefoon met een beschadigd scherm die verbinding maakt met een extern beeldscherm.

Opmerking: Om dit proces te voltooien, moet je een Galaxy-smartphone hebben met een besturingssysteem Android 12 of later en ondersteuning voor DisplayPort.

Controleer voordat je je gegevens van je oude, beschadigde telefoon naar je nieuwe Galaxy-telefoon overzet of je alle benodigde apparatuur hebt en of deze correct is ingesteld.

Vereiste items:

• Smartphone met een gebroken scherm (Android 12 of later, apparaat met DisplayPort-compatibiliteit)
  • Nieuwe smartphone om gegevens naar over te zetten
  • USB-C naar HDMI-hubadapter (met USB-A-poort)
  • Extern beeldscherm (met HDMI-mogelijkheid)
  • HDMI-kabel
  • Bedrade USB-muis
  • Bedraad USB-toetsenbord

Opmerking: De volgende items zijn niet inbegrepen bij de aankoop van een Galaxy-telefoon: USB-C naar HDMI-hubadapter, extern beeldscherm, HDMI-kabel, bedrade USB-muis, bedraad USB-toetsenbord.

Stap 1. Sluit een beeldscherm (monitor, tv), muis en toetsenbord aan op de HDMI-hubadapter (niet inbegrepen) van je apparaat. Houd vervolgens de volumeknop op je smartphone ingedrukt en sluit je telefoon aan op de HDMI-hubadapter. Laat de volumeknop los als je telefoon en de adapter zijn verbonden.

Een Galaxy-telefoon, toetsenbord, muis en monitor aangesloten op een HDMI-adapter.

Stap 2. Zodra je telefoon en het externe beeldscherm zijn verbonden, wordt het scherm van je telefoon op het externe beeldscherm gespiegeld of verschijnt het Samsung DeX-scherm. Nadat je DeX hebt ontgrendeld of verlaten, kun je een back-up gaan maken van je gegevens met Smart Switch.

Een monitor die het scherm van een smartphone spiegelt. Een monitor die het scherm van een smartphone spiegelt.

Scherm 1. Als het scherm van je telefoon gespiegeld is, ontgrendel het dan met je muis of toetsenbord en start de app Smart Switch.

Samsung DeX-menu op een monitor. Samsung DeX-menu op een monitor.

Scherm 2. Als het Samsung DeX-scherm verschijnt, selecteer dan Apps in de linkerbenedenhoek > Tik op DeX afsl. om over te schakelen naar het gespiegelde scherm en start de app Smart Switch.

Opmerking: Wanneer het DeX-installatiescherm verschijnt, druk dan op ESC op je toetsenbord of Windows+Backspace om het te sluiten.

Als je je gegevens van de ene telefoon naar een andere moet overzetten, kun je dat snel eenvoudig doen met de Smart Switch-app.

De pagina 'Uw gegevens overzetten' in de Smart Switch-app. De pagina 'Uw gegevens overzetten' in de Smart Switch-app.

Stap 1. (Nieuw apparaat) Open de app Smart Switch > Selecteer Gegevens ontvangen.

De pagina 'Bron selecteren' in de Smart Switch-app. De pagina 'Bron selecteren' in de Smart Switch-app.

Stap 2. (Nieuw apparaat) Selecteer Galaxy/Android.

De pagina 'Maak verbinding' in de Smart Switch-app. De pagina 'Maak verbinding' in de Smart Switch-app.

Stap 3. (Nieuw apparaat) Selecteer Draadloos.

Bevestiging op de pagina 'Maak verbinding'. Bevestiging op de pagina 'Maak verbinding'.

Stap 4. (Oud apparaat) Selecteer Verbinden om de telefoonverbinding toe te staan.

De pagina 'Gegevens selecteren om over te zetten' in de Smart Switch-app. De pagina 'Gegevens selecteren om over te zetten' in de Smart Switch-app.

Stap 5. (Nieuw apparaat) Selecteer welke gegevens je over wilt zetten > Tik op Volgende.

De pagina 'Resultaten gegevens overzetten'. De pagina 'Resultaten gegevens overzetten'.

Stap 6. (Nieuw apparaat) Tik op Volgende om de gegevensoverdracht te voltooien.

Opmerking: Als je telefoon niet kan worden ingeschakeld en niet reageert of als je niet de benodigde items hebt, neem dan contact op met Samsung of ga naar een Samsung Service Center voor hulp. Neem zo mogelijk je telefoon mee om de gegevens van het kapotte apparaat daar over te zetten.