Galaxy eSIM och nätverksoperatörer som stöds

Galaxy eSIM (inbäddat SIM) är ett digitalt SIM som låter dig använda mobildata utan ett fysiskt SIM-kort (Mini SIM, Micro SIM, Nano SIM, etc.).

Visning av eSIM-kortsgrafik.

Obs: eSIM-tjänsten kan variera beroende på land och operatör.

Du har tre alternativ för att lägga till en eSIM till din smartphone: Enkel eSIM-konfiguration, skanna en QR-kod eller manuellt ange informationen.

Ta reda på mer om hur du ställer in ett eSIM eller ett Nano-SIM med Samsung-stöd.

Enkel eSIM-konfiguration

När du registrerar dig för en mobilplan med en av nätverksoperatörerna nedan skickas din nya eSIM direkt till din Galaxy-enhet utan någon komplicerad installationsprocess.

Vy över SIM-hanteraren vald i Anslutningar. Vy över SIM-hanteraren vald i Anslutningar.

Steg 1. Gå till ”Inställningar” > “Anslutningar” > “SIM-hanterare”.

Vy över Lägg till eSIM vald i SIM-hanteraren. Vy över Lägg till eSIM vald i SIM-hanteraren.

Steg 2. Tryck på "Lägg till eSIM" så laddas ditt mobilabonnemang automatiskt ned och aktiveras på ditt eSIM.

Nätverksoperatörer som tillåter Enkel eSIM-konfiguration

Asien-Stillahavsområdet och Australien

• India: Reliance JIO
  • Japan: KDDI, NTT Docomo
  • Korea: KT, LGU+, SKT
  • New Zealand: Spark
  • Thailand: dtac, TrueMoveH

Europa

• Czechia: Vodafone
  • Denmark: Telia
  • Finland: Telia
  • Germany: Telekom, Vodafone
  • Norway: Telia
  • Sweden: Telia
  • Switzerland: Swisscom

Nordamerika

• USA: AT&T, Cellcom, C-Spire, FirstNet, Google Fi, H2O Wireless, Metro by T-Mobile, Nex-Tech Wireless, PureTalk, T-Mobile, US Cellular, Verizon, Xfinity Mobile

Skanna en QR-kod

Du måste kontakta din nätverksoperatör för att få en QR-kod.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare

2. Tryck på Lägg till eSIM och tryck sedan på Skanna QR-kod

3. Skanna QR-koden från nätverksoperatören

4. Ditt eSIM laddas automatiskt ned och aktiveras på ditt Galaxy-enhet

Ange aktiveringskoden manuellt

Vissa nätverksoperatör som stöder eSIM tillhandahåller en kod för att manuellt lägga till ett eSIM.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare

2. Tryck på Lägg till eSIM och tryck sedan på Skanna QR-kod > Tryck på Ange aktiveringskod

3. Ange aktiveringskoden som tillhandahålls av din nätverksoperatör

4. Ditt eSIM laddas automatiskt ned och aktiveras på ditt Galaxy-enhet

Snabb överföring av eSIM

Med Snabb överföring av eSIM flyttas din SIM-profil och ditt telefonnummer från den gamla Galaxy-enheten till din nya Galaxy-enhet utan att nätverksoperatören behöver kontaktas.

Obs! Den nya enheten måste vara upplåst för att överföringen ska lyckas. Kontakta din nätverksoperatör om du behöver hjälp.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare > Lägg till eSIM på din nya enhet

2. Tryck på Överför SIM från en annan enhet på din nya enhet

3. På din gamla enhet visas ett popupfönster för SIM-överföring. Tryck på Överför

4. På den gamla enheten anger du den 6-siffriga verifieringskoden som du ser på din nya enhet

5. På den nya enheten väljer du ett telefonnummer från listan som tillhandahålls av din gamla Galaxy-enhet och trycker på Överför

6. Tryck på Överför på den gamla enheten

7. Det valda numret överförs till den nya Galaxy-enheten från den gamla enheten

8. Tryck på Klar på den gamla enheten

9. eSIM för det valda numret laddas automatiskt ner och aktiveras på din nya Galaxy-enhet

Nätverksoperatörer som tillåter Snabb överföring av eSIM

Asien-Stillahavsområdet och Australien

• Japan: NTT Docomo
  • Korea: KT, LGU+, SKT
  • Thailand: AIS

Europa

• Germany: Telekom
  • Norway: Telia
  • Sweden: Halebop, Telia
  • Switzerland: Sunrise, Swisscom
  • UK: Telefonica

Mellanöstern

• Bahrain: Zain

Nordamerika

• Canada: Telus
  • USA: AT&T, T-Mobile

Överföring av eSIM från en iOS-enhet

Om du vill föra över eSIM från en iOS-enhet måste du kontakta din nätverksoperatör och be dem att flytta din eSIM till en ny enhet.

Observera: Tillgängligheten för den här funktionen beror på din mobilleverantör. Kontakta din mobilleverantör för mer information.

1. Gå till Inställningar > Anslutningar > SIM-hanterare

2. Tryck på SIM-kortet som du vill konvertera till ett eSIM

3. Tryck på Konvertera till eSIM

4. I popup-fönstret trycker du på Konvertera till eSIM

5. Ditt eSIM är nu aktivt

Galaxy enheter som stöder eSIM

• Galaxy S24 / S24+ / S24 Ultra, Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra, Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra, Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra, Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy Z Fold5 / Z Flip5, Galaxy Z Fold4 / Flip4, Galaxy Z Fold3 / Flip3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip, Galaxy Fold
  • Galaxy Note20 / Note20 Ultra
  • Galaxy S23 FE, A54 (Endast Europa, Nordamerika, Korea, Japan), A55 (Alla regioner), A35 (Endast Europa, Nordamerika, Korea), Xcover7 (Alla regioner)
  • Galaxy Tab S9 / S9+ / S9 Ultra, Galaxy Tab S9 FE / S9 FE+, Galaxy Tab Active5

Obs: Det är möjligt att eSIM inte stöds även om din enhet anges ovan, beroende på ursprungsland. Kontrollera om din enhet stöder denna funktion där du bor.

Nätverksoperatörer som stödjer eSIM

Afrika

Asien-Stillahavsområdet och Australien

Europa

Central- och Sydamerika

Mellanöstern

Nordamerika

Senast uppdaterad, maj 2024