Vad är Quick Share och hur använder jag det med min Galaxy Book?

Vad är Quick Share och hur använder jag det i min Galaxy Book

Quick Share är en ny funktion som finns för Galaxy Book, Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 som gör att du kan dela dina foton, videor, filer och annat utan att behöva en kabel eller Internetanslutning.

Med Quick Share kan du överföra filer mellan din Galaxy Book, surfplatta och telefon, oavsett var du befinner dig. Följ stegen nedan för att lära dig mer om hur du använder Quick Share.

Observera: Quick Share finns också tillgängligt för Galaxy S20-serien och andra Galaxy-modeller uppgraderade till Android 10. Följande krävs för stöd av Quick Share.

Galaxy-mobilenhet (exklusive modellen Android Go)

Android 10: På Galaxy-mobilenheter med OneUI 2.1 eller högre måste Quick Share v.12.1.0 eller högre och MDE Service Framework 1.1.37 eller högre installeras.

Android 11: På Galaxy-mobilenheter måste Quick Share v.12.1.0 eller högre och MDE Service Framework 1.2.11 eller högre installeras.

Book-modeller som stöds; Galaxy Book som lanserats i maj 2021 och senare med Windows 10 version 20H2 eller högre. Galaxy Book Go, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Pro 360.

Quick Share är förinstallerat på Galaxy Book, Book Pro och Book Pro 360. Om du inte hittar det på din Galaxy Book kan du installera det från Microsoft Store.

1 Starta Quick Share på din Galaxy Book.
2 På huvudskärmen i Quick Share väljer du vem som kan se dig för att skicka dina filer – Alla eller Endast kontakter.

Om du väljer Alla betyder det att din enhet är synlig för alla användare som söker efter enheter i närheten. Om du väljer Endast kontakter betyder det att din enhet endast är synlig för dina tidigare sparade kontakter.

Välj Alla eller Endast kontakter
3 Välj Sök för att söka efter tillgängliga enheter att dela med.

Om du inte kan hitta de enheter du letar efter bör du se till att enheten du skickar filen till har rätt inställningar. Mottagande enhet måste ha ställt in Quick Share för att acceptera filer från Alla eller Endast kontakter (om du finns med bland enhetens kontakter).

Observera: För Galaxy-telefoner och -surfplattor måste Quick Share aktiveras i snabbpanelen och skärmen måste slås på.

Välj Sök
4 Välj den enhet du vill dela med och välj filen du vill dela.
Välj enheten du vill dela med
5 Den andra enheten får ett meddelande. Tryck på Acceptera för att ta emot filen.
Tryck på Acceptera
6 När filen har överförts trycker du på Öppna för att läsa den.
Tryck på Öppna

För att överföra filer från din Galaxy-telefon eller -surfplatta till din Galaxy Book måste du första genomföra steg 1-2 ovan, för att se till att din Galaxy Book är synlig för din telefon eller surfplatta. Följ sedan stegen nedan:

1 Svep ner på din telefon eller surfplatta för att komma åt snabbpanelen och tryck på Quick Share för att aktivera.
Tryck på Quick Share i snabbpanelen för att aktivera
2 Hitta den fil som du vill dela och tryck på delningsikonen.

Observera: Du hittar delningsikonen på olika platser beroende på vilken app som används. Du hittar den oftast längst upp till höger (tre vertikala punkter) eller längst ner på skärmen (tre punkter förbundna med två linjer).

Tryck på delningsikonen
3 Tryck på Quick Share.
Tryck på Quick Share
4 Tryck sedan på den Galaxy Book du vill dela till.
Tryck på den Galaxy Book du vill dela till
5 Galaxy Book får ett meddelande. Tryck på Spara eller Spara och öppna för att ta emot filen.
Tryck på Spara eller Spara och öppna
6 Du hittar den överförda filen i mappen Quick Share under Nerladdningar.