Hur Samsung Music Frame ansluts och kontrolleras

En Samsung TV och två Samsung Music Frames visas på en vit vägg

Samsung Music Frame är en trådlös högtalare inbyggd i en anpassningsbar tavelram. Den här enheten kan fungera som en Wi-Fi- och Bluetooth-högtalare eller så kan den paras ihop med din TV för förstklassigt, förbättrat ljud. När du har konfigurerat din Music Frame kan du använda anslutningsalternativen i den här guiden.

En Samsung Galaxy-telefon som visar SmartThings-appen är placerad bredvid en Samsung Music Frame

Du kan kontrollera och justera volymen, läget och Bluetooth-anslutningsalternativen för Music Frame med hjälp av enhetens knappar. Ytterligare inställningar och funktioner kan också justeras på din telefon via SmartThings-appen. Om SmartThings-appen inte har installerats kan du installera den via Google Play Store eller Apple App Store. Ett Samsung-konto krävs för att använda SmartThings-appen.

1 Navigera till och öppna SmartThings-appen på din telefon och tryck sedan på fliken Enheter.
2 Tryck på Lägg till (plustecknet), tryck sedan på Lägg till under Samsung-enheter och välj Högtalare. Välj sedan din Music Frame.
En Samsung Galaxy-telefon som visar SmartThings-appen (med högtalaralternativet markerat) är placerad bredvid en Samsung Music Frame

Obs! Du kan också trycka på Skanna i närheten för att söka efter Music Frame.

3 Följ instruktionerna för att lägga till Music Frame i SmartThings.
4 Därefter kan du välja Music Frame-kortet på fliken Enheter för att visa och använda dess funktioner och alternativ.

Obs! Du kan bli ombedd att para ihop enheten när SmartThings-appen har öppnats. Om det automatiska popup-fönstret inte visas ska du trycka på + på startskärmen för att registrera enheten.

Följande alternativ finns tillgängliga i SmartThings-appen:

En Samsung Galaxy-telefon som visar SmartThings-appen är placerad bredvid en Samsung Music Frame
  • Volym: Justera volymen för Music Frame.

• Ljudläge: Du kan välja mellan Musik (ger naturligt ljud), Standard (ger originalljudet) och Adaptivt ljud (analyserar innehållet och ger automatiskt optimal ljudkvalitet).
  • Equalizer: Ställ in alternativen för Bas och Diskant.

• SpaceFit-ljud: Ger optimerat ljud genom att det aktuella lyssningsutrymmet analyseras.

• Aktiv röstförstärkare: Analyserar externa ljud så att talad dialog och röstljud kan höras klart och tydligt.

• Avancerade ljudinställningar: Använd Röstförbättring för att förbättra den talade dialogen i filmer och TV–program, och Nattläge för att justera den övergripande volymen samtidigt som den talade dialogen förblir tydlig.

• Bluetooth: Anslut Music Frame till någon annan enhet via Bluetooth.

• Ljud från: Väj önskad ljudkälla.
En Samsung TV som visar menyn Ljudutgång är placerad bredvid en Samsung Music Frame på en vit vägg

Om du vill ha trådlöst stereoljud kan du använda Bluetooth för att koppla Music Frame till din telefon eller TV.

1 Tryck på multifunktionsknappen på Music Frame för att aktivera Bluetooth-funktionen.
Grafisk representation av multifunktionsknappen (markerad) på en Samsung Music Frame
2 Håll knappen Mik på/av intryckt i mer än fem sekunder för att växla till Bluetooth-parningsläge.
Grafisk representation av Mik på/av-knappen (markerad) på en Samsung Music Frame
3 Använd önskad enhet och Bluetooth-metod:
  • Telefon: Gå till Inställningar > Bluetooth. Välj Music Frame.

• TV: Gå till Ljud > Ljudutgång > Bluetooth-högtalarlista. Välj Music Frame (Bluetooth) och välj sedan Para ihop och anslut.
4 I parningsläget blinkar enhetens LED-lampa i följande ordning: rött, grönt och blått. När anslutningen är klar blinkar LED-lampan cyan tre gånger.
En närbild av LED-lampan på framsidan av Samsung Music Frame som blinkar i olika färger
5 De två enheterna ansluts och du kan börja spela upp ljudfiler.
En Samsung Galaxy-telefon som visar menyn Bluetooth är placerad bredvid en Samsung Music Frame

Anmärkningar:

• Placera telefonen och musikramen inom ungefär 1 m (3,28 fot) från varandra när du ansluter dem för första gången.

• Om det inte går att ansluta enheten och du har en befintlig trådlös högtalare (t.ex. ”Music Frame”) i din lista över Bluetooth-enheter ska du radera den och försök ansluta enheterna igen.

• Endast en Samsung TV kan anslutas åt gången.

• När du ansluter din TV och Music Frame för första gången ska du se till att de är inom ungefär 1 m (3,28 fot) från varandra.

• Om du ombeds ange en PIN-kod på din TV ska du ange <0000>.
En Samsung TV som visar menyn Ljudutgång är placerad bredvid en Samsung Music Frame på en vit vägg

Du kan också använda din Music Frame med din telefon eller TV när den är ansluten till Wi-Fi! SmartThings-appen krävs för att ansluta din Music Frame till din telefon eller TV via Wi-Fi. Se också till att din Music Frame och din sekundära enhet är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

• Telefon: När Music Frame har lagts till i SmartThings-appen på din telefon ansluts den via Wi-Fi. Sedan kan du använda funktioner som ljudläge och equalizer. Se det första avsnittet i den här artikeln för mer information om SmartThings-appen.

• TV: För att ansluta en TV till Music Frame via Wi-Fi måste Music Frame först anslutas till en trådlös router. När Music Frame har lagts till i SmartThings-appen på din telefon är den ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din telefon. Se till att din TV och Music Frame är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk. Gå sedan till Inställningar > Alla inställningar > Ljud > Ljudutgång på din Samsung TV. Välj Music Frame (Wi-Fi).

Anmärkningar:

• Endast Samsung TV-apparater har stöd för anslutning av en Music Frame till en TV via Wi-Fi.

• För att ändra Wi-Fi-anslutningen på Music Frame när den har registrerats i SmartThings-appen ska du först välja kortet för Music Frame i appen. Tryck sedan på Fler alternativ (de tre vertikala punkterna) och sedan på Enhetsinställningar. Tryck på Nätverksstatus, Ändra Wi-Fi-nätverk och följ anvisningarna på skärmen.

• Music Frame har inte stöd för Wi-Fi 6.
En närbild av LED-lampan som blinkar i olika färger på framsidan av Samsung Music Frame, tillsammans med en närbild på baksidan med markerade volymknappar

Om din Music Frame inte kan anslutas via Bluetooth kan du försöka återställa den.

1 Kontrollera att Music Frame är påslagen och tryck sedan på volymknapparna (- +) samtidigt i minst 5 sekunder. Den vita LED-indikatorn rör sig åt vänster och höger.
2 LED-indikatorn blinkar cyan tre gånger och blinkar sedan rött tre gånger.
3 Music Frame återställas sedan.

Var försiktig: Alla inställningar återställas. Se till att endast utföra dessa steg när en återställning krävs.

Följande videor kommer att hjälpa dig konfigurera din Music Frame.

Så här ställer du in din Samsung Music Frame

Hur man installerar en fotoram och byter ut ett foto på Music Frame Hur man installerar en fotoram och byter ut ett foto på Music Frame
Hur man installerar en konstram på Music Frame Hur man installerar en konstram på Music Frame

Hur Samsung Music Frame ansluts och kontrolleras

Hur man ansluter Music Frame till Bluetooth-enheter Hur man ansluter Music Frame till Bluetooth-enheter
Hur man installerar SmartThings-appen och registrerar Music Frame Hur man installerar SmartThings-appen och registrerar Music Frame