Använd Samsung Find-appen för att dela din plats med dina vänner, barn, familj och andra kontakter

Samsung Find-appen ger dig möjlighet att dela din plats med din familj, kontakter och andra användare av Samsung-konton. Den här funktionen kan hjälpa till att hålla koll på familjemedlemmar och hjälpa användare att hitta delade enheter.

Olika Galaxy-enheter anslutna med Samsung Find-appen

Obs!

• Samsung Find stöds på alla Galaxy-telefon och surfplattemodeller som kör One UI 2 (Android Q OS) eller senare.
  • Samsung Find tillhandahålls som förinstallation på nya enheter med One UI 6.1-versionen. Enheter uppgraderade till One UI 6.1 kan laddas ner från Galaxy Store.
  • Samsung Find-appen måste installeras på den enhet som användaren du delar med använder.
  • Delningsmenyn för enheter är inte synlig om en familjegrupp inte har skapats.

Skapande av familjegrupper stöds i One UI 5.1 och senare i USA och One UI 6.1 och senare i Europa.

Startsidan för Inställningar Startsidan för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Samsung account > Välj Familj.

Information om vad du kan göra med en familjegrupp Information om vad du kan göra med en familjegrupp

Steg 2. Tryck på Skapa familjegrupp.

Popup-fönster för att bjuda in familjemedlemmar till gruppen Popup-fönster för att bjuda in familjemedlemmar till gruppen

Steg 3. Tryck på Bjud in familjemedlem > Välj antingen Bjud in någon eller Skapa barnkonto.

* Du kan inte lägga till fler än fem ytterligare personer i familjegruppen.

Samsung Find-appen kan se barnets plats på föräldraenheten om barnet har loggat in på Samsung Find-appen med barnkontot och delat sin plats med föräldrakontot.

Fliken Personer i Samsung Find Fliken Personer i Samsung Find

Steg 1. Logga in på ditt barnkonto i Samsung Find-appen > Tryck på "+"-ikonen på fliken Personer.

Familjegruppsmedlemmar Familjegruppsmedlemmar

Steg 2. Välj vem du vill dela med.

* Om du inte ser Familjekontot i listan över platser att dela med behöver du registrera kontot i Familjegruppen i Samsung account.

Alternativ för hur länge du vill dela ditt barns plats Alternativ för hur länge du vill dela ditt barns plats

Steg 3. Välj vilken tidsperiod du vill att barnet ska dela sin plats > Tryck på Dela för att fortsätta med samtycket från föräldrarna att dela barnets plats.

* När föräldrarnas samtyckesprocess är klar, skickas en platsdelningsnotis till förälderns enhet.

Du kan ange vilka familjemedlemmar du vill dela din enhet med. Om du aktiverar alternativet för ytterligare platsdelning kommer de att kunna se var din enhet finns.

Karta som visar var den valda enheten finns. Karta som visar var den valda enheten finns.

Steg 1. Öppna Samsung Find > Välj fliken Enheter > Tryck på namnet på din enhet (exempel: Denna telefon) > Tryck på Mer.

Information om den valda enheten. Information om den valda enheten.

Steg 2. Tryck på plustecknet bredvid Lägg till personer.

* Endast personer i din Familjegrupp kommer att listas.

Pop up-fönster för att låta andra hitta den valda enheten. Pop up-fönster för att låta andra hitta den valda enheten.

Steg 3. Tryck på namnet på den person du vill dela din plats med > Välj Tillåt > Tryck på knappen för att aktivera delning av enhetens plats.

Du hittar enkelt din familjedelade enhet genom en ringsignal, och du kan kontrollera platsen eller riktningen om du tappar den.

Fliken Enheter i Samsung Find Fliken Enheter i Samsung Find

Steg 1. Öppna Samsung Find-appen > Tryck på Enheter > Tryck på Familjens enheter > Välj en enhet > Tryck på Mer.

Information om en familjemedlems delade enhet Information om en familjemedlems delade enhet

Steg 2. Du kan kontrollera delade familjeenheter genom att dela platser, skicka en signal för att söka i närheten och få enheterna att låta.

Fliken Personer i Samsung Find Fliken Personer i Samsung Find

Steg 1. Öppna Samsung Find-appen > Välj fliken Personer > Välj vilken kontakt du vill sluta dela din plats med > Tryck på Mer.

Alternativ för att sluta dela din plats med en enskild kontakt eller ta bort dem Alternativ för att sluta dela din plats med en enskild kontakt eller ta bort dem

Steg 2. Stäng av knappen Dela min plats eller tryck på Ta bort för att sluta dela din plats.